• امروز : پنج شنبه - ۲۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Thursday - 16 May - 2024
4

احتمال ۳۰ درصدی تکثیر یوز / انتقال “کوشکی” و “دلبر” زیر نظر مشاوران

  • کد خبر : 4129
  • ۱۴ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۰
احتمال ۳۰ درصدی تکثیر یوز / انتقال “کوشکی” و “دلبر” زیر نظر مشاوران

مدیر پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ ایرانی بااشاره به انتقال کوشکی و دلبربه پارک پردیسان گفت: انتقال یوز هابا نظر مشاوران بین المللی انجام شده ودر بهترین حالت موفقیت ۳۰ درصدی در تولید یوزخواهند داشت. هومن جوکار در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: جایگاه نگهداری و تکثیر یوزپلنگ در پارک پردیسان به شکلی ساخته […]

yooz_palangمدیر پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ ایرانی بااشاره به انتقال کوشکی و دلبربه پارک پردیسان گفت: انتقال یوز هابا نظر مشاوران بین المللی انجام شده ودر بهترین حالت موفقیت ۳۰ درصدی در تولید یوزخواهند داشت.
هومن جوکار در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: جایگاه نگهداری و تکثیر یوزپلنگ در پارک پردیسان به شکلی ساخته شده که بتوان تمام یوزهایی که مانند دلبر و کوشکی دچار حادثه می شوند را به این مرکز انتقال داد.

وی با اشاره به انتقال دو یوزپلنگ نر و ماده ای که در دو جای جداگانه و به تنهایی نگهداری می شدند به مرکز نگهداری یوزپلنگ آسیایی در پارک پردیسان اظهار داشت: مراحل انتقال دلبر و کوشکی به این مرکز زیر نظر مشاوران بین المللی انجام شده و این مکان صرفا مکانی برای تکثیر نیست.

مدیر پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی به نصب دوربین های کنترل و نیروی انسانی کافی برای نگهداری و نظارت در این مرکز یادآور شد: چنانچه یوزپلنگ هایی که به این مکان منتقل می شوند قابلیت برگشت به طبیعت را داشته باشند این اقدام در مورد آنها انجام می شود و آنهایی که این قابلیت را نداشته باشند برای پروژ تکثیر یوز در اسارت استفاده می شوند.

به گفته جوکار، بر اساس نظر مشاوران بین المللی که افرادی بسیار مسلط در این زمینه هستند در خوش بینانه ترین حالت با داشتن یک یوزپلنگ نر و یک یوزپلنگ ماده شاهد موفقیت ۳۰ درصدی در زادآوری و تولد یک یوز جدید خواهیم بود اما عملا این درصد که در بهترین شرایط پیش بینی شده هم درصد پایینی است.

وی افزود: اما به هر حال انتقال این دو گونه که مدت ها از طبیعت جدا شده و هیچ شانس بهتری ندارند و هر کدام به تنهایی زندگی می کردند به این مرکز، به نفع هر دوی آنهاست.

مدیر پروژه بین المللی حفاظت از یوزپلنگ آسیایی در پاسخ به اینکه گفته می شود این دو یوز به دلیل اینکه مدت ها به تنهایی زندگی کرده اند امکان دارد در مجاورت یکدیگر حالت تهاجمی داشته باشند، تصریح کرد: فضای این مرکز به هیچ عنوان به شکلی نیست که این دو یوز را در ابتدا در قفس یا فنسی مشترک نگهداری کنند بلکه دارای محوطه های مشترک و جداگانه فراوانی است که هر یک کاربری دارند.

جوکار تاکید کرد: در ابتدا اصلا این دو یوز یکدیگر را نمی بینند و با اینکه به یک مرکز منتقل می شوند اما با فاصله زیاد از هم و در دو فنس جداگانه نگهداری می شوند تنها گاه گاهی ممکن است همدیگر را ببینند و چنانچه یوز ماده تمایل نشان دهد با یکدیگر برخورد خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه دوستداران محیط زیست اطمینان داشته باشند که داستان ببرها در مورد این یوزها تکرار نمی شود اظهار داشت: الگوی نگهداری یوزها در این مرکز بر اساس مطالعات انجام شده در سراسر دنیا و با نظر مشاوران بین المللی انجام شده و تجربیاتی که در دیگر کشورها مانند دوبی و اتریش در این خصوص کسب شده بکار گرفته می شود و امیدواریم بتوان از این مرکز برای تکثیر این یوزها در اسارت نهایت استفاده را ببریم.

رسانه ها از فضا سازی خبری برای دلبر و کوشکی بپرهیزند
رئیس سازمان محیط زیست از رسانه ها درخواست کرد برای حفظ امنیت و موفقیت تحقیقات در یوزهای منتقل شده به پارک پردیسان از فضاسازی خبری و هیجانی در این باره بپرهیزند .
به گزارش خبرگزاری مهر، این طرح تحقیقاتی و حفاظتی زیر نظر «شان مک کوئن» از متخصصین شاخص بین المللی در حوزه گربه سانان که از ایرلند راهی ایران شده و اکنون ناظر بر انجام صحیح این تحقیقات است، قرار دارد.

گونه های حیات وحش در معرض تهدید نیازمند برنامه های حفاظتی ویژه

ابتکار با تاکید بر اینکه سازمان حفاظت محیط زیست در خصوص حفاظت از تنوع زیستی کشور وظایفی دارد که یکی از مهم ترین آنها حفاظت از گونه های حیات وحش است، گفت: کشور ما دارای گونه های متنوع جانوری است که بعضی از آنها در معرض تهدید بوده و نیازمند رسیدگی و برنامه های حفاظتی ویژه هستند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به تلاش های دفتر حیات وحش معاونت محیط زیست طبیعی سازمان برای تدوین برنامه های لازم در این زمینه گفت: در حال حاضر مراکز نگهداری و حفاظت از گونه های حیات وحش مثل گورخر آسیایی، هوبره، گوزن زرد و مرال وجود دارد و اخیرا نیز ایستگاه تحقیقات و حفاظت از یوزپلنگ آسیایی راه اندازی شده است.

حال دلبرو کوشکی خوب است و زیر نظر دامپزشک متخصص به سر می برند

معاون رییس جمهور با اشاره به بازدید اخیرش از این ایستگاه تحقیقاتی و ورود دو یوزپلنگ به آن برای آغاز یک طرح جدید گفت: این کار بعد از مدت ها مطالعه و تدوین برنامه با همکاری و نظارت مشاور بین المللی آغاز شده و وی در کنار کارشناسان ایرانی تمام مراحل زنده گیری، انتقال و رهاسازی یوزپلنگ ها را زیر نظر دارند. حال هر دو یوزپلنگ خوب است و هر دو براساس نظر دامپزشک متخصص در سلامت به سر می برند.

رییس سازمان حفاظت محیط زیست خاطر نشان کرد که این تحقیقات کم نظیر همزمان مستندسازی نیز می شود.

برای حفظ امنیت و موفقیت تحقیقات از فضاسازی خبری و هیجانی پرهیز شود

وی با تاکید بر اینکه در این کار تحقیقاتی در مرحله اول می بایست نسبت به حفاظت و نگهداری صحیح از این دو حیوان تدابیر کافی اندیشیده شود، از رسانه ها و دوستداران حیات وحش خواست تا برای حفظ امنیت و آسیب هایی که ممکن است حضور جمعیت در روند این تحقیقات ایجاد کند از اطلاع رسانی در خصوص محل دقیق اجرای آن خودداری کنند.

ابتکار با اشاره به اینکه گمانه زنی ها در این مورد دقیق نبوده است، یادآوری کرد که موفقیت تحقیقات در مورد دلبر و کوشکی با دوری از فضاسازی های خبری و هیجانی ممکن خواهد بود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست افزود: در مورد خرس سیاه و پلنگ نیز برنامه ریزی های اولیه و تخصصی در معاونت محیط زیست طبیعی سازمان انجام شده که به زودی در آن زمینه ها نیز اطلاع رسانی کافی صورت خواهد گرفت.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=4129

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.