نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس گفت: ۵۰ درصد محصولاتی که تولید میشوند باید ارگانیک باشند.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا، محمدتقی توکلی، اظهار کرد: در برنامه پنجم توسعه یک قانون برای امنیت غذایی و غذای سالم داریم مبنی بر اینکه باید سلامت میزان مصرف کود در کشت محصولات کشاورزی مدیریت شود.
وی با بیان اینکه متاسفانه بر اثر افزایش میزان ازت و کودهای ازته، منابع آب زیرزمینی روز به روز کاهش یافته و میزان تولید محصولات کشاورزی و ازتی کاهش یافته است، اظهار کرد: این عوامل باعث شده کیفیت تولید کاهش و کیفیت محصولاتی نظیر سیبزمینی و پیاز پایین بیاید. همچنین مصرف کودها منجر به افزایش سرطان شده است.
توکلی ادامه داد: قانونگذار بر کشت محصولات ارگانیک تاکید دارد و مقرر کرده که استفاده از کودهای شیمیایی باید کاهش یابد.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس با تاکید بر اینکه استفاده از کودهای حیوانی و زیستی برای کشت محصولات کشاورزی ضروری است، تصریح کرد: تا زمانی که کودهای زیستی در دسترس همگان قرار نگرفته باید مصرف کودهای شیمیایی مدیریت شود.
وی گفت: هر کشاورزی که بتواند از کود و سموم استفاده نکند مورد حمایتهای تشویقی وزارت جهاد کشاورزی قرار میگیرد.
توکلی با اشاره به اینکه در برنامه پنجم توسعه تصمیم گرفته شد که ۵۰ درصد محصولاتی که تولید میشوند ارگانیک باشند، خاطرنشان کرد: به دلیل بالا بودن قیمت کود زیستی (حیوانی) راندمان و بهرهوری تولید کاهش مییابد؛ بنابراین این مهم عاملی شده که کشاورز رغبت نکند از کودهای زیستی استفاده کند.
نایب رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس یادآور شد: باید وزارت جهاد کشاورزی روی مسئله امنیت غذایی و استفاده از کود در کشتها نظارت و کنترل لازم را داشته باشد. همچنین با حمایتهای وزارت جهاد کشاورزی، کشاورزان باید به تولید کشتهای ارگانیک تشویق شوند و از آنان حمایت شود.