• امروز : جمعه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 10 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Friday - 17 May - 2024
2

۵.۵ میلیون نهال جنگلی امسال در شمال کشور تولید می شود

  • کد خبر : 3441
  • ۰۱ آذر ۱۳۹۳ - ۸:۴۵

معاون دفتر جنگل کاری و پارک ها و ذخیره گاه های جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مقدمات کار برای تولید پنج میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال جنگلی در نهالستان های دولتی و خصوصی جنگل های هیرکانی در سال جاری انجام شده است. «بهرام دِلفان اباذری» روز شنبه در گفت و […]

معاون دفتر جنگل کاری و پارک ها و ذخیره گاه های جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: مقدمات کار برای تولید پنج میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال جنگلی در نهالستان های دولتی و خصوصی جنگل های هیرکانی در سال جاری انجام شده است.
nahal

«بهرام دِلفان اباذری» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: توان تولید نهال در شمال کشور بسیار بیشتر از این مقدار برآورد می شود اما به دلیل محدودیت در تامین اعتبارات و اولویت بندی طرح ها به همین مقدار اکتفا شده است.

وی اظهار داشت: اعتبار دفتر جنگل کاری در سال ۱۳۹۳ و از محل تملک دارایی های سرمایه ای در حدود ۷۵ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال است.

وی ابراز امیدواری کرد که به همین میزان نیز از مجل سایر منابع برای تولید نهال تامین شود تا مجموع اعتبار تخصیص یافته به این بخش به دو برابر افزایش یابد و بتوان به تعهدات تولید نهاد عمل کرد.

دلفان اباذری تاکید کرد: فعالیت دفتر جنگل کاری و پارک ها و ذخیره گاه های جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور علاوه بر استان های گیلان، مازندران و گلستان برخی استان های همجوار شامل خراسان شمالی، سمنان و اردبیل را نیز در بر می گیرد.

وی یادآور شد: از زمان آغاز طرح های گسترده جنگل کاری در شمال کشور در سال ۱۳۴۱ تا پایان سال ۱۳۹۲ در مجموع ۵۱۳ هزار و ۴۱۸ هکتار جنگل کاری در جنگل های هیرکانی و حاشیه آن انجام شده که ۴۰ هزار و ۲۰۱ هکتار آن توسعه ای بوده است.

معاون دفتر جنگل کاری و پارک ها و ذخیره گاه های جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور افزود: امسال نیز ۷۵۰ هکتار جنگل کاری در قالب توسعه و احیا انجام می شود.

دلفان اباذری گفت: تمام جنگل کاری ها موجب افزایش مساحت جنگل نمی شود بلکه بسیاری از جنگل کاری هایی که صورت می گیرد، جنگل را از درون غنی می کند و جنبه کیفی دارد.

وی به رویکرد سازمان جنگل ها در سال های اخیر برای اولویت تولید و کاشت گونه های بومی اشاره کرد و گفت: در دهه های گذشته تعداد زیادی از سوزنی برگان خارجی در جنگل کاری ها استفاده می شد که اکنون جز در موارد خاص، از این نوع درختان استفاده نمی شود.

به گفته وی، گونه های بومی از جمله وَلیک، گلابی جنگلی، بارانَک، تُوس، وَن، پَلَت، شیردار، تُوسکا، گیلاس جنگلی که با منطقه سازگاری کاملی دارند نخستین انتخاب برای جنگل کاری در شمال هستند.

معاون دفتر جنگل کاری و پارک ها و ذخیره گاه های جنگلی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور یادآور شد: در موارد خاص و برای مثال در ارتفاعات بالا یا اراضی نامساعد، برای آماده کردن عرصه ممکن است گونه ای غیر بومی و پیشاهنگ همچون کاج سیاه یا کاج بروسیا بکاریم تا به مرور زمینه لازم فراهم و گونه های بومی مستقر شوند.

جنگل های هیرکانی در نیم رخ شمالی رشته کوه البرز از آستارا در شمال استان گیلان تا گَلی داغ در شرق استان گلستان امتداد دارد و دارای ۹۰ گونه درختی و ۲۱۱ گونه درختچه ای است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=3441

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.