• امروز : سه شنبه - ۱۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - شوال - 1445
  • برابر با : Tuesday - 30 April - 2024
4

۳۴ مرکز تحقیقات کشاورزی در کشور فعال است

  • کد خبر : 4192
  • ۱۶ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۰

مدیرکل تجاری سازی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: این سازمان دارای ۳۴ مرکز تحقیقات کشاورزی و ۲۴ موسسه ملی است. به گزارش ایرنا، «مجید ولدان» روز یکشنبه در مراسم رونمایی از طرح های شاخص جهادکشاورزی که به مناسبت هفته پژوهش در قزوین انجام شد، افزود: در پی توسعه کیفی این مراکز […]

مدیرکل تجاری سازی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: این سازمان دارای ۳۴ مرکز تحقیقات کشاورزی و ۲۴ موسسه ملی است.
به گزارش ایرنا، «مجید ولدان» روز یکشنبه در مراسم رونمایی از طرح های شاخص جهادکشاورزی که به مناسبت هفته پژوهش در قزوین انجام شد، افزود: در پی توسعه کیفی این مراکز و موسسات هستیم.

وی پژوهش در حوزه های مختلف از جمله کشاورزی را موجب دستیابی به رشد و توسعه دانست و سرمایه گذاری در پژوهش یکی از بهترین راه های ثروت افزایی در کشورها محسوب می شود و آمار بین المللی نیز نشان می دهد سرمایه گذاری در این حوزه ۳۰ برابر سود دارد.

وی گفت: بازگشت سرمایه در پژوهش دیر بازده است اما می توان برای شکل دادن به پژوهش و تحقق اهداف با حرکت در مسیر آینده پژوهی، تحقیقات امروز را بر اساس نیازهای آینده انجام داد.

ولدان، توجه به پژوهش را در پیشرفت های علمی کشور موثر دانست و ادامه داد: بواسطه توجه به این موضوع ایران طی دو سال اخیر به رتبه اول علمی در منطقه و سیزدهم دنیا دست یافته است.

وی با اشاره به شکل گیری تغییرات جدید در الگوهای قدرت گفت: بر اساس تحقیقات دانشگاه های بزرگی مانند منچستر، الگوی قدرت در جهان امروز در حال تغییر است و قدرت های جدید بواسطه تولید علم و دانش در دنیا ایجاد می شوند و بر این اساس شاهد ظهور قدرتی بزرگ به نام ایران خواهیم بود.

مدیرکل تجاری سازی و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی رشد علمی در کشور را مرهون پذیرش اقتصاد دانش بنیان در میان مسوولان، توسعه پارک های علم و فناوری و مراکز رشد به بیش از ۲۰۰ مرکز دانست.

ولدان یادآور شد: رویکرد نوین نظام پژوهش و فناوری در کشور به سمت تولید محتوا و نزدیک تر کردن علم و پژوهش به تولید پیش می رود.

وی با تاکید بر این که باید به فکر ارتقای رتبه ایران در تولید مقالات علمی باشیم، اظهار کرد: با وجود پیشرفت های علمی، رتبه مناسبی از نظر نفوذ مقالات علمی در تولید و اقتصاد نداریم و در این حوزه باید شاهد فعالیت ها و تلاش های بیشتری باشیم.

این مسوول حمایت های دولت در حوزه پژوهش و اقتصاد دانش بنیان را قابل توجه خواند و گفت: طی چند هفته گذشته در مجلس نیز شاهد تنظیم مقررات جدیدی در زمینه حمایت از موسسات دانش بنیان و ایجاد مشوق های حمایتی از آنان بودیم که این تلاش ها شایسته قدردانی است.

وی با اشاره به این که تحقیقات این سازمان به سه دسته تقسیم می شود، ادامه داد: یک دسته از این تحقیقات شامل تحقیقات بنیادینی است که حدود دو تا سه درصد تحقیقات را شامل می شود.

ولدان اضافه کرد: دسته دوم تحقیقات که بیش از ۹۰ درصد تحقیقات سازمان را شامل می دهد، تحقیقاتی است که به سفارش بهره برداران انجام می شود و مخاطبان آن مزارع هستند.

وی افزود: دسته دیگری از تحقیقات این سازمان را تحقیقات فناوری بنیادین تشکیل می دهند که پنج تا ۱۰ درصد تحقیقات را شامل شده و مخاطب آن صنعت کشاورزی است.

ولدان با بیان این که صنایع کشاورزی از ارزش افزوده بالایی برخوردار هستند، اضافه کرد: مراکز تحقیقاتی باید پاسخگوی این صنایع باشد در حالی که اکنون در حوزه صادرات از جمله صنایع کشاورزی دچار خام فروشی هستیم.

مدیرکل تجاری سازی و فناوری سازمان تحقیقات و آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به فعالیت مراکز رشد کشاورزی در نقاط مختلف کشور افزود: این مراکز برای ایجاد فناوری در کشاورزی و رشد این بخش ایجاد شده اند و یکی از وظایف این سازمان نیز توسعه چنین مراکزی است.

در این مراسم از ۹ دستاورد شاخص تحقیقاتی مرکز تحقیقات سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین رونمایی شد.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=4192

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.