• امروز : پنج شنبه - ۲۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Thursday - 16 May - 2024
0

۲۵ درصد از گردوغبار کشور از باتلاق جازموریان تولید می‌شود

  • کد خبر : 13820
  • ۱۸ آبان ۱۳۹۴ - ۱۷:۱۱
۲۵ درصد از گردوغبار کشور از باتلاق جازموریان تولید می‌شود

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن بیان اینکه ۲۵ درصد از گردوغبار کشور از باتلاق جازموریان تولید می‌شود، گفت: علی‌رغم دو برابر شدن اعتبارات آبخیزداری در سال جاری، همچنان این اعتبارات بسیار کمتر از نیاز این بخش بوده و یک دهم توانسته‌ایم عملیات آبخیزداری انجام دهیم. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به […]

reis_sazman_jangalhaرییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ضمن بیان اینکه ۲۵ درصد از گردوغبار کشور از باتلاق جازموریان تولید می‌شود، گفت: علی‌رغم دو برابر شدن اعتبارات آبخیزداری در سال جاری، همچنان این اعتبارات بسیار کمتر از نیاز این بخش بوده و یک دهم توانسته‌ایم عملیات آبخیزداری انجام دهیم.

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا، خداکرم جلالی – معاون وزیر جهاد کشاورزی – اظهار کرد: دولت در بودجه آبخیزداری امسال توجه نسبی داشت و اعتبارات آبخیزداری را دو برابر افزایش داد و به ۸۰ میلیارد تومان رساند. در حالی که این اعتبار کافی نیست، چرا که سال گذشته با این اعتبارات توانستیم ۳۰۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری اجرا کنیم. این در حالی است که براساس برنامه باید سالانه سه میلیون هکتار آبخیزداری انجام شود.

وی افزود: آبخیزداری و آبخوانداری تاثیر بسزایی در تعادل‌بخشی به اکوسیستم و دشت‌ها دارد که در سال‌های گذشته تخریب شده است، چرا که هم‌اکنون بسیاری از دشت‌های کشور به بیابان تبدیل شده و در نیمی از آنها با بیلان منفی سفره‌های آب زیرزمینی مواجه هستیم که بین چهار تا ۱۰ میلیارد مترمکعب برآورد می‌شود و همچنین با فرونشست بسیاری از دشت‌های کشور مواجه هستیم.

تولید ۲۵ درصد از گردوغبار کشور از باتلاق جازموریان

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری اظهار کرد: هم‌اکنون بسیاری از تالاب‌های کشور مانند تالاب‌های خوزستان و جنوب کرمان به دلیل خشکسالی و ندادن حق آبه آنها از طریق سدهای بالادستی خشک شده‌اند و به کانون‌های تولید گردوغبار تبدیل شده‌اند به گونه‌ای که در باتلاق جازموریان جنوب کرمان ۶۰۰ هزار هکتار از اراضی آنجا خشک شده است و مرکز تولید علوفه به بیابان تبدیل شده است.

جلالی افزود: براساس برآوردهای صورت گرفته حدود ۲۵ درصد گرد‌وغبار کشور از این منطقه تولید می‌شود، چرا که سدهای جنوب کرمان حق آبه این منطقه را نداده و به یک بیابان تبدیل شده است.

وی تصریح کرد: حق آبه این تالاب‌ها باید رعایت شود و در اختیار تالاب‌ها قرار گیرد که البته وزارت نیرو آن را هم قبول کرده است و هم‌اکنون شاهد رهاسازی آب تالاب حورالعظیم خوزستان هستیم و در این زمینه نیز دولت تاکید کرده که حداقل آب مورد نیاز این تالاب‌ها برای پیگیری از تولید گردوغبار تامین شود.

رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ادامه داد: همچنین وزارت نفت نیز در ۵۰ هزار هکتار از این منطقه از طریق سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزی‌داری کشور طرح بیابان‌زدایی و کنترل کانون‌های گردوغبار را در دستور کار خود قرار داده است که در این مناطق مالک‌پاشی، نهالکاری، آبخیزداری و مدیریت روان‌آب‌ها انجام می‌شود.

تخریب ۹۰ هزار هکتار از منابع طبیعی در سد شفارود

جلالی با بیان این‌که ارزیابی زیست محیطی سد شفارود در راستای به حداقل رساندن خسارات احتمالی در حال انجام است، اعلام کرد: در دولت گذشته اجرای عملیات سد شفارود توسط وزرای نیرو و جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست انجام شده بود و توانستیم در ارزیابی‌های زیست محیطی میزان تخریب منابع طبیعی و اراضی کشاورزی این منطقه را از ۴۰۰ هزار به ۹۰ هزار هکتار کاهش دهیم.

پرونده زمین‌خواری به نام امامزاده لواسان در دادگاه

وی ادامه داد: پرونده زمین‌خواری در روستای انباج لواسان کوچک که به نام امامزاده بدون هویت و جعلی در دستور کار زمین‌خواران تابلودار آن منطقه قرار گرفته بود متوقف شد و به دادگاه معرفی شد که در انتظار رای دادگاه هستیم.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=13820

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.