مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، گفت: انواع گیاهان دارویی و صنعتی در ۲۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور موجود و دارای صرفه اقتصادی است که باید با همکاری جوامع محلی احیاء و توسعه یابد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، فریبرز غیبی، با بیان آنکه بیش از ۵ میلیون هکتار از گیاهان دارویی و صنعتی عرصه های منابع طبیعی را دارای توجیه اقتصادی دانست و افزود: بخش عمده رویشگاه های گیاهان دارویی سازمان جنگل ها متعلق به عرصه های منابع طبیعی در جنگل، مراتع و بیابان است که با توجه به میزان پراکندگی رویشگاه ها در برخی از مناطق برداشت آنان مقرون به صرفه نیست.
وی اظهار داشت: سازمان جنگل ها در نظر دارد با برنامه ریزی صحیح بتواند علاوه بر احیا و توسعه گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی از این عرصه ها بهره برداری مناسبی نیز داشته باشد.
** فعالیت ۱۰ مرکز تولید نهال گیاهان دارویی در پنج منطقه رویشی کشور
مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، گفت: براساس اقدامات صورت گرفته در راستای احیاء و توسعه گیاهان دارویی طبیعی، ۱۰ مرکز تولید نهال و قلمه در نهالستان های پنج منطقه رویشی کشور فعال است.
غیبی افزود: با وجود این نهالستان ها جوامع محلی می توانند برای احیاء و توسعه گیاهان دارویی بومی ویژه منابع طبیعی هر استان نهال و قلمه مورد نیاز خود را تهیه و تامین کنند.
به گفته وی، این نهالستان ها در پنج منطقه رویشی کشور از جمله هیرکانی(شمال کشور)، ارسبارانی (آذربایجان شرقی)، ایران تورانی (تهران – دماوند – اصفهان، خراسان رضوی)، زاگرسی (لرستان، ایلام و کرمانشاه و فارس، خلیج فارس و دریای عمانی(هرمزگان) فعال هستند.
وی تصریح کرد: توسعه و احیای گیاهان دارویی در منابع طبیعی کشور می تواند علاوه بر روند طرح های جنگل کاری، مرتعداری و بیابان زدایی بر توانمندسازی جوامع محلی، ایجاد اشتغالزایی، افزایش درآمد جوامع محلی ساکن در مناطق رویشی کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.
وی ادامه داد: در صورتی که جوامع محلی به ارزش گیاهان دارویی پی ببرند و این امر برای آنان درآمدزایی داشته باشد به طور قطع در احیاء، حفظ و توسعه آن مشارکت خواهند کرد.
وی گیاهان دارویی این نهالستان ها را بالغ بر ۵۰ گونه دانست و افزود: در این مراکز باریجه، آنغوزه، مورد، مرزه کوهی، گل محمدی، موسیر، رزماری، اسطو خودوس، گل گاوزبان، تمشک، بنه، بادام، کلوس، رازیانه، زیره، کتیرا و کنار و غیره تولید می شود.