• امروز : پنج شنبه - ۲۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Thursday - 16 May - 2024
0

۲۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی رویشگاه گیاهان دارویی

  • کد خبر : 10410
  • ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ - ۹:۱۸

مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، گفت: انواع گیاهان دارویی و صنعتی در ۲۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور موجود و دارای صرفه اقتصادی است که باید با همکاری جوامع محلی احیاء و توسعه یابد. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، […]

giyah_darooei_3مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، گفت: انواع گیاهان دارویی و صنعتی در ۲۰ میلیون هکتار از عرصه های منابع طبیعی کشور موجود و دارای صرفه اقتصادی است که باید با همکاری جوامع محلی احیاء و توسعه یابد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، فریبرز غیبی، با بیان آنکه بیش از ۵ میلیون هکتار از گیاهان دارویی و صنعتی عرصه های منابع طبیعی را دارای توجیه اقتصادی دانست و افزود: بخش عمده رویشگاه های گیاهان دارویی سازمان جنگل ها متعلق به عرصه های منابع طبیعی در جنگل، مراتع و بیابان است که با توجه به میزان پراکندگی رویشگاه ها در برخی از مناطق برداشت آنان مقرون به صرفه نیست.

وی اظهار داشت: سازمان جنگل ها در نظر دارد با برنامه ریزی صحیح بتواند علاوه بر احیا و توسعه گیاهان دارویی در عرصه های منابع طبیعی از این عرصه ها بهره برداری مناسبی نیز داشته باشد.

** فعالیت ۱۰ مرکز تولید نهال گیاهان دارویی در پنج منطقه رویشی کشور

مجری طرح ملی گیاهان دارویی سازمان جنگل ها، گفت: براساس اقدامات صورت گرفته در راستای احیاء و توسعه گیاهان دارویی طبیعی، ۱۰ مرکز تولید نهال و قلمه در نهالستان های پنج منطقه رویشی کشور فعال است.

غیبی افزود: با وجود این نهالستان ها جوامع محلی می توانند برای احیاء و توسعه گیاهان دارویی بومی ویژه منابع طبیعی هر استان نهال و قلمه مورد نیاز خود را تهیه و تامین کنند.

به گفته وی، این نهالستان ها در پنج منطقه رویشی کشور از جمله هیرکانی(شمال کشور)، ارسبارانی (آذربایجان شرقی)، ایران تورانی (تهران – دماوند – اصفهان، خراسان رضوی)، زاگرسی (لرستان، ایلام و کرمانشاه و فارس، خلیج فارس و دریای عمانی(هرمزگان) فعال هستند.

وی تصریح کرد: توسعه و احیای گیاهان دارویی در منابع طبیعی کشور می تواند علاوه بر روند طرح های جنگل کاری، مرتعداری و بیابان زدایی بر توانمندسازی جوامع محلی، ایجاد اشتغالزایی، افزایش درآمد جوامع محلی ساکن در مناطق رویشی کشور تاثیر بسزایی داشته باشد.

وی ادامه داد: در صورتی که جوامع محلی به ارزش گیاهان دارویی پی ببرند و این امر برای آنان درآمدزایی داشته باشد به طور قطع در احیاء، حفظ و توسعه آن مشارکت خواهند کرد.

وی گیاهان دارویی این نهالستان ها را بالغ بر ۵۰ گونه دانست و افزود: در این مراکز باریجه، آنغوزه، مورد، مرزه کوهی، گل محمدی، موسیر، رزماری، اسطو خودوس، گل گاوزبان، تمشک، بنه، بادام، کلوس، رازیانه، زیره، کتیرا و کنار و غیره تولید می شود.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=10410

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.