• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024
1

۱۴ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور سالیانه زیرکشت می رود

  • کد خبر : 7241
  • ۲۱ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۳:۵۸
۱۴ میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور سالیانه زیرکشت می رود

رییس سازمان امور اراضی گفت: بیش از ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور وجود دارد که سالیانه ۱۴ میلیون هکتار آن معادل ۹ درصد مساحت کشور زیرکشت می رود. قباد افشار روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در قصرشیرین افزود: از مجموع اراضی کشاورزی کشور ۹ میلیون هکتار آبی و باغات است […]

naghshe_map_2رییس سازمان امور اراضی گفت: بیش از ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور وجود دارد که سالیانه ۱۴ میلیون هکتار آن معادل ۹ درصد مساحت کشور زیرکشت می رود.
قباد افشار روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در قصرشیرین افزود: از مجموع اراضی کشاورزی کشور ۹ میلیون هکتار آبی و باغات است که عمده تولید کشور را تشکیل می دهد و سالیانه چهار میلیون هکتار اراضی کشاورزی نیز زیرکشت نمی رود.

وی عمده مساله وزارت جهاد کشاورزی را حفظ اراضی کشاورزی و عدم تغییر کاربری آنها بیان کرد و گفت: تغییر کاربری اراضی امنیت غذایی کشور را به خطر می اندازد بخصوص در استان های شمالی و مرکزی کشور با این معضل مواجه هستیم.

رییس سازمان امور اراضی گفت: رهبر معظم انقلاب هفته گذشته بر حفظ خاک و اراضی کشاورزی تاکید کردند زیرا در کشور با مشکل منابع آبی مواجه هستیم اما مهم تر از آب، مساله خاک است که باید نگذاریم از بین برود.

افشار، کاداستر(حد نگار) اراضی کشاورزی یعنی پایش ماهواره ای ماهانه، تصویربرداری دقیق و کد گذاری کشاورزی را از برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی برای حفظ اراضی کشور عنوان کرد.

وی اظهار کرد: مهمترین کاری که درمورد جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی صورت گرفته و اجرای آن از دهه فجر ۹۳ شروع شد، طرح کاداستر هفت میلیون هکتار از اراضی کشاورزی است که البته برای سال ۹۴ نیز اجرای این طرح را برای سه تا چهار میلیون هکتار در دست اقدام داریم.

رییس سازمان امور اراضی گفت: ۲۰ استان کشور با ۱۰ تا ۱۲ میلیون هکتار اراضی کشاورزی این طرح را دنبال می کنند و استان کرمانشاه نیز با یک میلیون اراضی در این طرح سهیم است.

وی همچنین در خصوص تسهیلات اعطایی وزارت جهاد کشاورزی به کشاورزان اظهار کرد: در بخش های مختلف اعطای تسهیلات را در برنامه داریم که عمده آن در بحث آبیاری و آبیاری تحت فشار است.

افشار گفت: عمده ترین منابع اعطای تسهیلات صندوق توسعه ملی و بانک کشاورزی است که با اعطای این تسهیلات در راستای سامان دهی اراضی کشاورزی و خاک تلاش می کنیم.

وی محصولات راهبردی و مهم را از جمله گندم، برنج، ذرت و علوفه برای تامین خوراک دام از اولویت های کشت بیان کرد و افزود: یکی از برنامه های وزارت کشاورزی توسعه باغات است و یکی از این برنامه ها ایجاد ۸۶۰ هزار هکتار توسعه باغات در اراضی شیب دار و جاهایی که از نظر منابع آبی امکان این برنامه را دارد، می باشد.

رییس سازمان امور اراضی خاطرنشان کرد: در استان کرمانشاه ۷۰ هزار هکتار توسعه باغات در دست اجرا داریم که ۴۰ هزار هکتار آن در حوزه سیروان قرار دارد.

افشار امروز در سفر به قصرشیرین از مجتمع کشت و صنعت بیستون این شهرستان و چند پروژه کشاورزی دیدن کرد.

در این بازدید نماینده مردم قصرشیرین در مجلس شورای اسلامی، فرماندار قصرشیرین و چند تن از مسوولان استانی وی را همراهی کردند.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=7241

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.