• امروز : شنبه - ۱۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 26 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 4 May - 2024
2

کشاورزان بقایای گندم ها را در مزارع آتش نزنند

  • کد خبر : 15686
  • ۱۳ تیر ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
کشاورزان بقایای گندم ها را در مزارع آتش نزنند

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی نسبت به آتش زدن مزارع گندم پس از برداشت محصول هشدار داد و گفت: آتش زدن مزارع گندم علاوه بر از بین رفتن کاه و کلش منجر به نابودی مواد و عناصر مغذی خاک می شود که می تواند کاهش تولید را در سال های آتی بدنبال داشته باشد. به […]

مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی نسبت به آتش زدن مزارع گندم پس از برداشت محصول هشدار داد و گفت: آتش زدن مزارع گندم علاوه بر از بین رفتن کاه و کلش منجر به نابودی مواد و عناصر مغذی خاک می شود که می تواند کاهش تولید را در سال های آتی بدنبال داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، اسماعیل اسفندیارپور با تاکید براین که کاه و کلش باید در خاک حفظ شود، افزود: در سالهای آتی دستیابی به افزایش تولید و خودکفایی در گندم به حفظ عناصر و مواد مغذی خاک بستگی دارد، بنابراین کشاورزان به طور جدی از آتش زدن بقایای گندم در مزارع خودداری کنند.
وی با بیان این که تمام نیاز گیاه با مصرف انواع کودهای شیمیایی تامین نمی شود و باید بخشی از نیاز گیاه از خاک خوب تامین شود، اظهار داشت: تجربه نشان می دهد مزارعی که سوزانده نمی شوند و بقایای حاصل از برداشت محصول به زمین بازگردانده می شود علاوه بر افزایش محصول و تقویت خاک از مواد آلی، موجب کاهش مصرف آب و انواع کودهای شیمیایی در درازمدت می شود.

** کمباین های برداشت گندم متناسب با مزارع تنظیم شود
اسفندیارپور درباره کاهش ضایعات گندم نیز گفت: انتظار می رود کشاورزان و رانندگان کمباین با دقت بیشتری نسبت به برداشت محصول گندم اقدام کنند.
وی تصریح کرد: بنابراین باید تنظیمات کمباین متناسب با شرایط هر مزرعه انجام شود تا از ریزش گندم و ضایعات این محصول در هنگام برداشت جلوگیری به عمل آید.
به گزارش ایرنا، از ابتدای فصل برداشت گندم تاکنون نزدیک به پنج میلیون و ۳۰۰ هزار تن گندم در سراسر کشور برداشت و خریداری شده که بیش از ۲۵۳ هزار تن آن به عنوان بذر سال آینده ذخیره سازی شده است.
براساس مصوبه دولت، امسال قیمت هر کیلوگرم گندم معمولی(نان) ۱۲ هزار و ۷۰۵ ریال و گندم دوروم ۱۳ هزار و ۶۸ ریال با چهار درصد افت مفید و ۲ درصد افت غیرمفید از گندمکاران خریداری می‌شود.
این درحالیست که سال گذشته حدود ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تن گندم در کشور تولید شد که هشت میلیون و ۸۰ هزار تن آن با قیمت گندم معمولی(گندم نان) ۱۱ هزار و ۵۵۰ ریال و هر کیلوگرم گندم دوروم با قیمت ۱۱ هزار و ۸۸۰ ریال با افت مفید چهار درصد و آفت غیرمفید دو درصد توسط شرکت بازرگانی دولتی ایران خریداری شده بود.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=15686

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.