• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024
1
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد

کشاورزان از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول خودداری نمایند

  • کد خبر : 31113
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۱ - ۱۱:۴۰
کشاورزان از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول خودداری نمایند

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان فیروزآباد آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول را شیوه‌ای غلط دانست و از کشاورزان خواست از آتش زدن مزارع پس از برداشت محصول خودداری نمایند.

به گفته وی؛ مواد آلی و موجودات زنده خاک منبع تأمین، تولید، آزادسازی و نگهدارنده بسیاری از عناصر موردنیاز گیاه مانند فسفر، گوگرد، آهن و روی هستند و مواد را برای گیاه قابل‌ جذب می‌کنند.

کوهکن آتش زدن کاه و کلش مزارع بعد از برداشت محصول را یک فاجعه زیست‌ محیطی نام ‌برد و افزود: این اقدام یکی از عوامل آسیب‌رسان به طبیعت و محیط ‌زیست به شمار می‌رود و موجب نابودی میلیون‌ها موجود زنده در خاک می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مواد آلی با جذب رطوبت باعث افزایش راندمان مصرف آب، کود و عملکرد می‌شوند، بیان کرد: این مواد قابلیت نفوذ و ظرفیت نگهداری آب در خاک را افزایش و سبب کاهش تبخیر و تعرق از سطح خاک و گیاه می‌شوند.

وی ابراز کرد: استفاده از کاه به عنوان کود طبیعی، کمپوست در کارگاه‌های تولید قارچ خوراکی، در کارخانجات صنایع چوب و ظروف یکبار مصرف گیاهی و قابلیت فرآوری و تبدیل آن به محصولات مختلف از ظرفیت‌های آن می باشد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی فیروزآباد اضافه کرد: طبق ماده ۲۰ قانون هوای پاک سوزاندن بقایای گیاهی اراضی زراعی پس از برداشت محصول ممنوع بوده و متخلف حسب مورد به جزای نقدی درجه ۶ موضوع ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم می شود.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=31113

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.