• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
1

چرا بنایی غیرقانونی ساخته می‌شود که بعدا تخریب شود

  • کد خبر : 9581
  • ۱۰ خرداد ۱۳۹۴ - ۹:۰۱
چرا بنایی غیرقانونی ساخته می‌شود که بعدا تخریب شود

دادستان کل کشور درباره تصرف اراضی و ساخت و سازهای غیرمجاز با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم یک متر نسبت به اراضی ملی تجاوز صورت گیرد، گفت: برخورد بدون تبعیض با فساد باید در دستور کار قرار گیرد. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) و به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین رییسی […]

arazi_sakhtosaz_gheyremojaz_takhribدادستان کل کشور درباره تصرف اراضی و ساخت و سازهای غیرمجاز با تاکید بر اینکه نباید اجازه دهیم یک متر نسبت به اراضی ملی تجاوز صورت گیرد، گفت: برخورد بدون تبعیض با فساد باید در دستور کار قرار گیرد.

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) و به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام‌ و المسلمین رییسی طی سخنانی در سومین جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال شهرستان شمیرانات، با اشاره به آمار و ارقام ارائه شده در جلسه، از زحمات مسئولان شهرستان شمیرانات در برخورد با تخلفات در حوزه اراضی ملی قدردانی کرد و گفت: در منطقه شمیرانات، به دلیل جاذبه زیاد افراد به دنبال تصرف اراضی ملی هستند و بعضا شاهد تغییر کاربری در اراضی کشاورزی و باغات و ساخت و سازهای غیرمجاز هستیم.

وی ادامه داد: پرونده‌هایی که در این خصوص در دستگاه‌های مختلف تشکیل و به قوه قضاییه ارجاع می‌شود با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری باید با یک عزم جهادی، در کمترین زمان ممکن پیگیری و با متخلفان برخورد قاطع شود.

رییسی بیان کرد: دستگاه‌های ذی‌ربط مانند منابع طبیعی و سازمان جنگل‌ها و مراتع به عنوان مرزبانان اراضی ملی محسوب می‌شوند و مسئولیت حفظ محیط زیست بر عهده این سازمان‌هاست. در کشورمان قوانین دست مسئولان و دستگاه‌ها را باز گذاشته به عنوان مثال در موضوع تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی قانون اختیارات لازم را برای جهاد کشاورزی به عنوان دستگاه ذی‌ربط به طور روشن مشخص کرده است، البته در بخش حقوقی ممکن است ابهاماتی وجود داشته باشد، اما وظایف و مسئولیت‌ها به طور کامل مشخص شده است.

دادستان کل کشور ادامه داد: باید بخش‌های حقوقی دستگاه‌های مرتبط با حوزه تصرف اراضی ملی با موضوع همانند اموال شخصی خود برخورد کنند و با نگاه ویژه‌ای پرونده‌ها را پیگیری کنند. باید این انگیزه در دستگاه‌های مختلف ایجاد شود.

رییسی درخصوص افرادی که با انگیزه‌های مختلف دست به سوءاستفاده از منابع ملی می‌زنند، گفت: افرادی از سر غفلت و قانون‌گریزی تخلفاتی انجام می‌دهند، اما در برخی مناطق همانند شمیرانات نیز باندهای فسادی داریم که با ایجاد ارتباط فاسد با برخی افراد سست در دستگاه‌ها دست به تصرف اراضی ملی می‌زنند. باندهای فسادی که درخصوص تصرف به اراضی کار می‌کنند قطعا باید با آنها برخوردی قاطع انجام شود، ضمن اینکه آثار فعل مجرمانه آنها باید از بین برود، باید با خود آنها نیز برخوردی عبرت‌آموز صورت گیرد.

وی صدور مجوزهای غیرقانونی را یکی دیگر از معضلات مقابله با زمین‌خواران در کشور خواند و افزود: برخی دستگاه‌ها با صدور مجوزهای نادرست بسترهای نادرست را برای سوءاستفاده افراد ایجاد می‌کنند. این جای تاسف دارد که برخی دستگاه‌های دولتی مجوزهایی را غیرقانونی صادر و زمینه تصرف اراضی ملی را ایجاد می‌کنند. تصرف‌هایی که برای کشور در آینده معضلات بسیاری را ایجاد می‌کند.

دادستان کل کشور تاکید کرد: باید به افرادی که به وظیفه ذاتی خود در دستگاه‌های مختلف عمل نکرده‌اند، برخورد قاطع صورت گیرد. طبیعتا پیشگیری مقدم بر درمان است و می‌توانیم با پیگیری و برخورد با افرادی که غفلت از مسئولیت خود می‌کنند، جلوی بسیاری از تخلفات را بگیریم. نباید اجازه دهیم ساختمانی چندین طبقه ساخته شود و بعد به سراغ تخریب آن برویم.

رییسی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با مسئولان محیط زیست کشور گفت: ایشان در این دیدار حجت را تمام کردند و مردم در حال حاضر مشغول ارزیابی مسئولان، دستگاه‌ها و سازمان‌های ذی‌ربط در حوزه محیط زیست هستند. باید یک هماهنگی و تعامل گسترده، میان تمام دستگاه‌های مسوول در حوزه محیط زیست ایجاد شود و در مرحله بعد یک حرکت مستمر برای مبارزه با تصرف اراضی ملی و ساخت و سازهای غیرمجاز صورت بگیرد. باید همواره حفظ محیط زیست، اراضی ملی و بیت‌المال یک اولویت جدی برای کشور باشد. پیگیری‌های مستمر فضا را برای متخلفان ناامن می‌کند و جلوی بروز بسیاری از تخلفات را می‌گیرد.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به ارائه خدمات شهری به بناهایی که غیرمجاز ساخته شده‌اند، انتقاد کرد و گفت: اگر بنایی به صورت غیرمجاز ساخته شده، چرا باید به آن خدمات شهری ارائه شود. چرا بنایی که غیرمجاز ساخته شده باید آب، برق و گاز داشته باشد. این یک تعارض میان رفتار و گفتار دستگاه‌های ذی‌ربط است.

دادستان کل کشور تاکید کرد: همکاران من در دستگاه قضایی مصمم هستند پرونده‌های تخلفات در حوزه اراضی ملی را به طور ویژه مورد پیگیری قرار دهند.

رییسی ادامه داد: کارهای انجام شده در این حوزه لازم بوده قطعا این اقدامات کافی نیست. زمانی اقدامات ما کافی خواهد بود که افراد متخلف در حوزه شمیرانات احساس ناامنی کنند و برای انجام اقدامات غیرقانونی خود هیچ فضای امنی در نظر نداشته باشند. امیدواریم با همکاری و تعامل همه دستگاه‌ها روند تخلفات در این حوزه همانند سال‌های گذشته کمتر شود و اگر تخلفی نیز صورت گرفته، در کمترین زمان ممکن با آن برخورد جدی صورت گیرد.

وی با اشاره به عزم دستگاه قضایی برای مبارزه با تخلفات گفت: تاکنون ۴۰ هزار هکتار از اراضی ملی تصرف شده در کشور رفع تصرف شده‌اند و ۱۸ هزار پرونده در این خصوص در دستگاه قضایی تشکیل شده که روند پیگیری آنها در حال انجام است.

دادستان کل کشور با تاکید بر لزوم انجام اقدامات پیشگیرانه گفت: باید درخصوص صدور مجوزهای غیرقانونی قاطعانه با افراد متخلف در دستگاه‌های دولتی برخورد کنیم.

با صدور مجوزهای غیرقانونی در حوزه اراضی ملی برخورد شود
دادستان کل کشور با اشاره به تشکیل ۱۸ هزار پرونده در حوزه تصرف اراضی ملی، گفت: تاکنون ۴۰ هزار هکتار از اراضی ملی در پیگیری پرونده‌ها رفع تصرف شده است.

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) و به نقل از ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین ابراهیم رییسی در حاشیه سومین جلسه شورای حفظ حقوق بیت‌المال شهرستان شمیرانات با تاکید بر لزوم مبارزه با تصرف اراضی ملی، ساخت و سازهای غیرمجاز و تغییر کاربری اراضی زراعی، گفت: سازمان‌هایی که مسئولیت اراضی ملی را در کشور بر عهده دارند باید به عنوان یک مرزبان جلوی بروز تخلفات را بگیرند و با متخلفین برخورد قاطعی داشته باشند.

وی افزود: برخی مجوزها توسط دستگاه‌های ذیربط به طور غیرقانونی صادر می‌شود که باید با صدور چنین مجوزهایی مقابله شود؛ چرا که این مجوزها به طور غیرقانونی و توسط برخی افراد سست در دستگاه‌های مختلف با ایجاد رابطه‌های فسادآمیز صادر می‌شود.

دادستان کل کشور در پاسخ به این سوال که پول‌های سپرده شده به بانک‌ها توسط مردم در چه صورتی زمینه تخلف را ایجاد می‌کند، گفت: اگر پول مردم در جهت تولید به کار گرفته نشود و برای اموری مانند دلالی، خرید و فروش زمین و … مورد استفاده قرار گیرد قطعا زمینه تخلف را ایجاد می‌کند.

وی تاکید کرد: یک موسسه بانکی به دنبال داد و ستد است اما مهم‌ترین هدفی که موسسات بانکی اقتصادی باید دنبال کنند رونق اقتصادی و افزایش تولید در کشور است. اگر بانک‌ها اهداف دیگری مانند دلالی و یا خرید و فروش را انجام دهند قطعا معضلات بسیاری برای بازار ایجاد می‌کنند و این مسائل به صلاح اقتصاد کشور نخواهد بود.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=9581

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.