• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
1

چتر پاره بیمه کشاورزی

  • کد خبر : 22572
  • ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۵
چتر پاره بیمه کشاورزی

خدمات بیمه ای در بخش کشاورزی، روزنه ای برای جبران خسارت این بخش در اثر بلاهای طبیعی از جمله خشکسالی و سرمازدگی است و تاخیر در پرداخت غرامت بهره برداران، می تواند تداوم تولید را با مشکل مواجه کند. به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، هر چند دولت تدبیر و امید گام های […]

خدمات بیمه ای در بخش کشاورزی، روزنه ای برای جبران خسارت این بخش در اثر بلاهای طبیعی از جمله خشکسالی و سرمازدگی است و تاخیر در پرداخت غرامت بهره برداران، می تواند تداوم تولید را با مشکل مواجه کند.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، هر چند دولت تدبیر و امید گام های جدی برای بیمه کشاورزی برداشته است، اما خسارت بیش از ۱۴۵۰ میلیارد تومانی سرمای دیررس بهاره به کشاورزان آذربایجان شرقی در فروردین و اردیبهشت امسال، ضرورت بیمه کشاورزی و جدی گرفتن آن از سوی بیمه گذاران و سازمان های مسئول را دو چندان می کند.
بررسی ها نشان می دهد که میزان خسارت ناشی از سرمای دیررس به کشاورزان آذربایجان شرقی در ۲ ماه نخست سال جاری بیشتر از کل تسهیلات پرداختی بانک کشاورزی به آنان در طول سال گذشته بوده است.
هر چند صندوق بیمه کشاورزی برای پوشش بیمه ای کشاورزان در صورت بروز هر گونه حادثه غیرمترقبه از قبیل خشکسالی، سرما و برف دیررس می کوشد، اما به نظر می رسد ناکافی بودن شاخص های پوشش بیمه ای همراه با تاخیر چشمگیر در پرداخت غرامت باعث شده است که بیمه محصولات کشاورزی حرکت لاک پشتی داشته باشد.
از طرف دیگر کشاورزان می گویند که ساز و کارهای کنونی صندوق بیمه کشاورزی برای بیمه و پرداخت غرامت های این حوزه ناکارآمد است و آنان نمی توانند پول خود را به موقع و متناسب با حق بیمه دریافت کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی با بیان اینکه پرداخت نشدن به موقع غرامت بیمه موجب بی انگیزگی باغداران برای ادامه فعالیت می شود، گفت: در سال هایی که خسارت بیشتر است نقش بیمه بیش از پیش احساس می شود.
اکبر فتحی بر لزوم حل مشکلات ساختاری بیمه تاکید کرد و گفت: با همکاری دولت و مجلس باید به سمت اصلاح ساختار بیمه حرکت کرد.
حبیب شریفیان، معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم با تاکید بر ضرورت پرداخت به موقع غرامت بیمه و جبران خسارت بهره برداران، گفت: پرداخت نشدن به موقع غرامت، تولید و بازار این بخش را با هزینه های بیشتر مواجه می کند.
نادر زارع تالی، مدیر امور زراعت سازمان هم با اشاره به اینکه ۲۱۸ هزار هکتار از زراعت پاییزه استان بیمه شده است، گفت: برای مشارکت بیشتر کشاورزان در زمینه بیمه، علاوه بر اعمال قوانین، اهرم های تشویقی و حمایتی ضروری است.
مصطفی قنبری، دبیر خانه کشاورز استان هم استفاده از شیوه های جدید برای کاهش خسارت به بخش کشاورزی را ضروری دانست و گفت: اجرا نشدن نظام بهره برداری موجب کاهش مشارکت کشاورزان در بیمه محصولات شده است.
وی با تاکید بر اینکه سهم ۵ درصدی بخش کشاورزی از اعتبارات مدیریت بحران باید در اختیار این بخش قرار گیرد، گفت: در این صورت می توان بخشی از خسارت را در زمان مناسب جبران کرد.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی هم با اشاره به اینکه ۹۲ درصد خسارت بلاهای طبیعی بخش کشاورزی استان در سال گذشته به زیر بخش باغی وارد شده است، گفت: هنوز غرامت خسارت سال گذشته این زیر بخش به طور کامل پرداخت نشده است.
علی رخ افروز با اشاره به اینکه واحدهای پرورش طیور در استان به واسطه شیوع آنفلوانزای مرغی تنها ۳ درصد خسارت دیدند، گفت: انتظار می رود دستکم به اندازه این بخش به خسارت باغ ها هم توجه شود.
وی تعریف باغ های الگویی را برای ترویج بیمه محصولات ضروری دانست و گفت: باید در زمینه شرکت های بیمه گر رقابت ایجاد و خدمات بهتری ارایه شود.
مدیر صندوق بیمه کشاورزی استان آذربایجان شرقی هم با اعلام اینکه غرامت بیمه سال گذشته بخش زراعت استان به طور کامل پرداخت شده است، ۶۵ درصد غرامت بیمه باغ ها هم پرداخت شده است.
شهرام نریمانی با اعلام اینکه سال زراعی جاری ۲۱۸ هزار هکتار از زراعت و ۴۵ هزار هکتار از باغ های استان بیمه شده است، اظهار کرد: نسبت به سال زراعی گذشته که ۱۲۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و ۲۸ هزار هکتار از اراضی باغی بیمه بود، شاهد رشد ۹۰ درصد در بیمه زراعت و ۳۵ درصدی در بیمه باغی هستیم.
آذربایجان شرقی حدود ۱۰۰ هزار هکتار باغ دارد و در سال زراعی جاری در حدود ۵۰۰ هزار هکتار از زمین های زراعی استان زیر کشت پاییزه رفته است.
بلاهای طبیعی در سال زراعی جاری ۱۴ هزار و ۸۶۰ میلیارد ریال به زیر بخش های زراعی، باغی، دامی و زیربنایی این استان خسارت زد.
بیشترین میزان خسارت به بخش باغی به مقدار ۱۳ هزار و ۷۴۰ میلیارد ریال وارد شده است.
حوزه زراعی ۶۷۹ میلیارد ریال، بخش دامی۳۹۳ میلیارد ریال و تاسیسات بخش کشاورزی استان هم ۵۴ میلیارد ریال خسارت دیده است.
بلاهای طبیعی در ۱۰ سال گذشته موجب از بین رفتن ۶ میلیون ۲۲۵ هزار و ۷۱ تن از محصولات کشاورزی استان شده است که به صورت متوسط سرمازدگی ۴۵ درصد، خشکسالی ۳۸ درصد، تگرگ ۱۲ درصد، سیل ۲ درصد و سایر عوامل ۳ درصد بوده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=22572

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.