• امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 28 - شوال - 1445
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
5

هشدار موسسه تحقیقات خاک و آب نسبت به پیامدهای کاهش مصرف کود شیمیایی

  • کد خبر : 13993
  • ۰۲ آذر ۱۳۹۴ - ۱۲:۴۷
هشدار موسسه تحقیقات خاک و آب نسبت به پیامدهای کاهش مصرف کود شیمیایی

رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور نسبت به پیامدهای کاهش میزان مصرف کود شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی هشدار داد. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، کامبیز بازرگان روز دوشنبه در گردهمایی کاربرد تغذیه گیاهی و کنترل کیفی کودها در ساری گفت: اگر نتوانیم مصرف کود را بهینه کنیم، تا سه سال آینده […]

koodرئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور نسبت به پیامدهای کاهش میزان مصرف کود شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی هشدار داد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، کامبیز بازرگان روز دوشنبه در گردهمایی کاربرد تغذیه گیاهی و کنترل کیفی کودها در ساری گفت: اگر نتوانیم مصرف کود را بهینه کنیم، تا سه سال آینده ضربه سنگینی به تولید محصولات کشاورزی کشور وارد می شود.
وی افزود: مصرف کود شیمیایی ۳۰ تا ۵۰ درصد میزان تولید محصولات کشاورزی را افزایش می دهد و برای حفظ منابع آب و خاک کشور همزمان با افزایش میزان تولید، باید استفاده بهینه از کودهای شیمیایی در دستور کار قرار گیرد.
بازرگان کم کردن سطح زیر کشت و بالا بردن میزان تولید در واحد سطح را از رویکردهای جدید وزارت جهاد کشاورزی عنوان و تاکید کرد: با این رویکرد سطح زیر کشت گندم در کشور باید کم و با تقویت تغذیه گیاه، میزان تولید از سه تن در هر هکتار به پنج تن برسد.
وی افزود: همچنین وسعت شالیزارهای مازندران را باید در چهار سال آینده ۱۹ درصد کاهش و در مقابل با رعایت و اجرای تغذیه صحیح گیاه شالی، مقدار تولید این محصول راهبردی را تا ۳۰ درصد در هر هکتار افزایش دهیم.
رئیس موسسه تحقیقات خاک و آب کشور از کود شیمیایی پتاسیم به عنوان مهم ترین تغذیه کننده خاک در شالیزارها یاد کرد و گفت: امروز برای تمامی محققان کشاورزی ثابت شده است که مصرف لازم و بهینه کود پتاسیم میزان تولید را به مقدار قابل توجهی افزایش می دهد و اگر به این موضوع توجه نشود ، تولید برنج در کشور ضربه سنگینی می خورد.
وی نیاز هر هکتار شالیزاری شمال کشور به کود پتاسیم را ۲۰۰ کیلو گرم اعلام کرد و افزود: این در حالیست که هم اکنون کمتر از ۳۰ کیلوگرم از این کود در هکتار مصرف می شود.
رئیس موسسه خاک و آب کشور گفت: بر اساس بررسی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) میانگین مصرف کود شیمیایی در هر هکتار زمین در جهان ۱۰۱ و در ایران ۸۹ کیلوگرم است که بیش از ۱۰ درصد کمتر از میانگین جهانی است.
وی با بیان اینکه سالانه چهار میلیون تن کود در کشور نیاز داریم، افزود: هم اکنون تنها یکصد میلیون تن محصولات کشاورزی در کشور تولید می شود.

** راه اندازی سامانه پیامکی تعیین اصالت کود شیمیایی
رئیس موسسه خاک و آب کشور به وجود حدود سه هزار نوع کود شیمیایی در بازار اشاره کرد و گفت: کودهای شیمیایی باید مطابق با نیازها ، به مقدار لازم و در زمان مناسب توزیع شود.
وی از تهیه طرح شکل گیری کنسرسیوم شرکت خدمات مشاوره ای فنی و مهندسی ،آزمایشگاه تغذیه آب و خاک و شرکت های تامین کننده کود برای بهره برداران و کشاورزان در استان های کشور خبر داد و افزود: این طرح در وزارت جهاد کشاورزی در حال بررسی است.
بازرگان همچنین کنترل کیفی کودهای شیمیایی را از مهم ترین وظیفه موسسه آب و خاک کشور معرفی کرد و گفت که همسو با این ماموریت ،سامانه پیامکی در مورد استاندارد بودن کودها راه اندازی شده است.
وی گفت: بهره برداران و کشاورزان می توانند با ارسال شماره ثبت روی بسته کود شیمیایی به سامانه پیامکی ۳۰۰۰۶۴۶۴۲۴ از استاندارد بودن آن آگاه شوند.
مدیران خدمات کشاورزی و کشاورزان پیشرو اراضی زراعی و باغی مازندران در این نشست با مدیریت تلفیقی منابع آب و خاک آشنا شدند.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=13993

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.