• امروز : سه شنبه - ۱ خرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Tuesday - 21 May - 2024
0

مصرف بی‌رویه کود شیمیایی باعث افزایش بروز سرطان شده است

  • کد خبر : 4034
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۱۱:۴۲

رئیس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تبریز گفت: استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی باعث بروز سرطان معده می‌شود که می‌توان با استفاده منطقی این نوع کودها در محصولات کشاورزی تا حدودی از شیوع این نوع بیماری‌ها جلوگیری کرد. به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی ، علیرضا استاد […]

رئیس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تبریز گفت: استفاده بی رویه از کودهای شیمیایی باعث بروز سرطان معده می‌شود که می‌توان با استفاده منطقی این نوع کودها در محصولات کشاورزی تا حدودی از شیوع این نوع بیماری‌ها جلوگیری کرد.
به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی ، علیرضا استاد رحیمی رییس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تبریز به بیان اثرات بی‌رویه کودهای شیمیایی در تغذیه افراد پرداخت و گفت: کود‌های شیمیایی انواع مختلف دارد که در کشاورزی مورد استفاده قرار می‌گیرد که یک نوع آن کودهایی است که در مواد غذایی مصرف می‌شود .

وی افزود: کود‌‌های حاوی روی، کلسیم و آهن برای غنی سازی خاک استفاده می‌شود که معمولا مضر نیست.

رئیس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تصریح کرد: گروه دیگر کودها «ازته و نیترات» است که با استفاده نابه جا در جهت افزایش بهره وری زمین موجب می‌شود که مقدار زیاد این مواد در محصولات کشاورزی بافت طبیعی مواد غذایی را درهم بریزد و در نتیجه باعث افزایش تشکیل نیتروزامین که ماده ای سرطان‌زا است می‌شود.

وی بروز سرطان معده را از شایع‌ترین عامل مصرف کودهای شیمیایی برشمرد و تصریح کرد: مصرف بی رویه کود‌های شیمیایی باعث «کاهش کیفیت محصولات کشاورزی و علاوه بر آن موجب افزایش بیماری‌های سرطانی» نیز شده است.

رییس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تبریز تصریح کرد: استفاده منطقی از کود‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی را از راهکارهای اساسی در این زمینه برشمرد و اظهار داشت: متأسفانه استفاده بی‌رویه از کودهای شیمیایی عامل بروز سرطان معده می‌شود که می‌توان با بکارگیری از استفاده منطقی این نوع کودها در محصولات کشاورزی تا حدودی از شیوع این نوع سرطان جلوگیری کرد.

رییس مرکز تحقیقات علوم تغذیه تبریز توصیه کرد: بهتر است در سبد غذایی خود از میوه و سبزیجاتی که حاوی ویتامین c است گنجانده شود؛ همچنین افراد می‌توانند از میوه و سبزیجاتی که در بازار بنام محصولات «سلامت یا طراوت» تولید می‌شوند، استفاده کنند.

استاد رحیمی در پاسخ سؤالی مبنی بر اینکه، آلودگی بافت مواد غذایی به سموم شیمیایی چگونه از بین می‌رود گفت: ممکن است برخی آلودگی‌ها با شست و شو و پخته شدن آن از بین رود، ولی هرگز سمومی که در داخل بافت خاک است با رعایت نکات بهداشتی نابود شدنی نیست.

وی در پاسخ به سئوال دیگری مبنی براینکه تا کنون وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی در این زمینه چه اقداماتی انجام داده است بیان داشت: نظارت وزارت بهداشت در این زمینه این است که میزان استاندارد های مواد نیترات و نیتروژن در محصولات کشاورزی را بررسی کند و در صورت عدم رعایت استاندارد‌ها مجوز فروش نمی‌دهد؛ همچنین اقدام دیگر استفاده منطقی در زمینه استفاده از سموم و کود‌های شیمیایی است که با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تا حدودی محدود شده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=4034

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.