به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی (IANN) به نقل از روابط عمومی سازمان تعاون روستایی فارس: کشاورزی به عنوان تامین کننده اصلی غذای مورد نیاز مردم جامعه در دهههای اخیر شاهد پیشرفتهای شگرفی شده و توانسته با افزایش کمیت تولیدات، سهم بسزایی در افزایش امنیت غذایی ایفا نماید.
اطمینان از کیفیت و سلامت مواد غذایی به طور جدی مورد توجه مسئولین و برنامه ریزان بخش کشاورزی و مردم قرار گرفته است. کیفیت و سلامت محصولات کشاورزی نیز برآیندی از وضعیت و کیفیت خاک، آب، نهادهها و موجودات زنده است که تحت مدیریت درست میتوان آن را ارتقا بخشید.
بیش از ۲۰۰ هکتار از مزارع تعاونی تولید به کشت محصولات گواهی شده اختصاص یافت
مدیر سازمان تعاون روستایی استان فارس از اختصاص بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی شرکت های تعاونی تولید به کشت محصولات گواهی شده خبر دارد.
هدایت اله رحیمی خاطر نشان کرد: استفاده از تکنولوژیهای نوین در جهت ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی، امری حیاتی است که در این راستا شرکت های تعاونی تولید فارس با به کارگیری دانش فنی در جهت ارتقای ارزش افزوده محصولات کشاورزی و افزایش سطح درآمد و رونق اقتصادی بخش کشاورزی استان گام بر می دارند.
هدایت اله رحیمی با اشاره به تولید محصولات گواهی شده در شرکت های تعاونی تولید تحت پوشش شبکه تعاون روستایی گفت: با توجه به محدودیتهای منابع و موانع پیش روی تولید، افزایش عملکرد در واحد سطح، افزایش سلامت و کیفیت غذا و استفاده بهینه از نهادهها در محصولات گواهی شده علاوه بر حفظ سلامت خاک، سلامت جامعه را نیز در پی خواهد داشت.
رحیمی با بیان اینکه محصول گواهیشده محصولی است که در آن باقیمانده سموم، آفتکشها و عناصر سنگین و آلاینده از حد مجاز پایینتر است و از نظر تغذیهای به اندازه کافی حاوی عناصر غذایی برای سلامت انسان و دام است اظهار داشت: در سال زراعی ۹۸-۹۹ بیش از ۲۰۰ هکتار از اراضی شرکت های تحت پوشش اتحادیه تعاونی تولید استان فارس تحت نظارت مدیران کنترل کیفی به کشت محصولات گواهی شده ختصاص یافت.
وی اضافه کرد: محصولات گواهی شده در شرکت های تحت پوشش اتحادیه تعاونی تولید استان فارس شامل: شرکت تعاونی تولید مظفری کوار ۱۵۰ هکتار پیاز- اتحادیه تعاونی تولید اقلید ۲۳ هکتار هویج، سیب زمینی، لوبیا و پیاز – شرکت تعاونی تولید ارسنجان ۵۴ هکتار گوجه فرنگی و شرکت تعاونی تولید طلای سفید استهبان ۲ هکتار انجیر کاشته شده است.
رحیمی تصریح کرد: آنالیز و کنترل در موارد مدنظر (به طور مثال عدم وجود نیترات، سرب، آنتی بیوتیک و…) مطابق با استانداردها و آییننامههای مربوطه انجام می شود و فرآیند بازرسی برای این محصولات به صورت موردی بوده و در آن رابطه گواهی صادر میشود.
وی با اشاره به روند تولید این محصولات گفت: براساس قانون افزایش بهره وری، علمی کردن فرآیند تولیدات کشاورزی در استان، باعث اشتغال زایی خواهد شد اما تولید محصولات گواهی شده توام با هزینههای بیشتری برای کشاورزان است و در این زمینه کشاورزان انتظار دارند تا محصولات آنها در بازار با قیمت بالاتری به فروش برسد. در این زمینه برای حل این مشکل و جبران هزینههای کشاورزان یکسری تسهیلات و یارانهها در نظر گرفته شده است.
وی خاطر نشان کرد: استقرار کشاورزی پایدار منجر به سود بخشی اقتصادی و اجتماعی میشود چون یکی از اجزای تشکیل دهنده بسترهای کشاورزی خاک است که به عنوان بستر اصلی کشت گیاهان و رشد آن محسوب میشود و سلامت خاک منجر به تولید محصول سالم می گردد.
وی یاد اور شد: استفاده از تکنولوژی نوین در جهت ارتقای ارزش افزوده محصول سالم و سلامت افراد جامعه تاثیر بسزایی دارد و استفاده از رژیم غذایی سالم و مناسب میتواند نقش موثری در افزایش سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماریها داشته باشد.
محصولات گواهی شده گامی مهم در عرصه سلامت غذا و جامعه
کشاورزی به عنوان تامین کننده اصلی غذای مورد نیاز مردم جامعه در دهههای اخیر شاهد پیشرفتهای شگرفی شده و توانسته با افزایش کمیت تولیدات، سهم بسزایی در افزایش امنیت غذایی ایفا نماید.
لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=26529
- ارسال توسط : مدیرکل اخبار
- 235 بازدید
- بدون دیدگاه