• امروز : جمعه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 10 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Friday - 17 May - 2024
1

فقط ۵ درصد از محصولات کشاورزی، باقی‌مانده شیمیایی دارند

  • کد خبر : 3509
  • ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۹:۱۸

معاون سازمان حفظ نباتات گفت: مصرف سموم شیمیایی در اراضی کشاورزی ایران ۴۰ درصد کمتر از جهان بوده و فقط پنج درصد از محصولات تولید شده باقیمانده‌های شیمیایی بالایی دارند. یحیی ابطالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این که عده‌ای بدون داشتن دانش فنی و تخصصی لازم اعلام کنند که میزان مصرف کود […]

معاون سازمان حفظ نباتات گفت: مصرف سموم شیمیایی در اراضی کشاورزی ایران ۴۰ درصد کمتر از جهان بوده و فقط پنج درصد از محصولات تولید شده باقیمانده‌های شیمیایی بالایی دارند.

یحیی ابطالی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: این که عده‌ای بدون داشتن دانش فنی و تخصصی لازم اعلام کنند که میزان مصرف کود و سموم شیمیایی در تولید محصولات کشاورزی در ایران بالا است، درست نیست و نوعی خودزنی محسوب می شود. این درحالی است که براساس آمارهای بین المللی میزان مصرف سموم کشاورزی در ایران از ۴۰ درصد کمتر از بسیاری از کشورهای جهان است.

وی افزود: متوسط مصرف سموم در هر هکتار از اراضی کشاورزی در ایران ۵۶۰ گرم بوده درحالی که در دنیا متوسط مصرف آن یک کیلوگرم است.

معاون فنی سازمان حفظ نباتات ادامه داد:‌ از سوی دیگر سازمان میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران که ۲۵ درصد از محصولات تازه خوری از طریق آن به دست مردم می رسد طی چهار فصل زراعی میزان باقیمانده‌های شیمیایی در محصولات کشاورزی را ارزیابی و در نهایت اعلام کرد تنها در برخی موارد (حدود پنج درصد از محصولات) ارزیابی شده باقیمانده‌های سموم و کود شیمیایی در محصولات کشاورزی بالاتر از حد استاندارد است و این در حالی است که این میزان در دنیا نیز پذیرفته شده است.

ابطالی تاکید کرد: شاید ایران در برخی مقاطع استانداردهای بین المللی و بهداشتی برای واردات محصولات کشاورزی را رعایت نکرده اما داشتن گواهی و تاییدیه بهداشتی و تاکید بر آن از سوی روس‌ها جزو الزامات بین المللی است و ارتباطی به آلوده بودن محصولات کشاورزی ایران ندارد.

وی اظهار کرد:‌ این که دلیل گسترش شیوع سرطان‌های مختلف در کشور را به محصولات کشاورزی آلوده که هیچ مرجعی آن را تایید نکرده است، ارتباطی دهیم منصفانه نیست چرا که براساس آمارهای موجود بیشترین میزان شیوع سرطان در شمال کشور و نقاط دور افتاده ای است که نه کودی مصرف می شود و نه سمی و در بسیاری از سمینارهای برگزار شده دلایل مختلفی دیگر برای افزایش شیوع سرطان برشمرده‌اند.

معاون فنی سازمان حفظ نباتات تاکید کرد:‌ فرهنگ استفاده صحیح از کود و سموم شیمیایی در کشاورزی ایران باید ارتقاء یابد و کشاورزان نیز باید در این زمینه بیش از پیش اطلاعات و آگاهی های خود را افزایش دهند.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=3509

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.