• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024
3

فرسایس خاک در ایران سه برابر میانگین جهانی است

  • کد خبر : 5747
  • ۳۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۹:۱۲
فرسایس خاک در ایران سه برابر میانگین جهانی است

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر میزان فرسایش خاک در ایران حدود ۱۶.۷ تن در هکتار است که این میزان حدود سه برابر میانگین جهانی است. حسن پسندیده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: برای پدیده فرسایش در منطقه و جهان رتبه بندی […]

raneshzamin_farsayashkhak_zaminlaghzeمدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در حال حاضر میزان فرسایش خاک در ایران حدود ۱۶.۷ تن در هکتار است که این میزان حدود سه برابر میانگین جهانی است.
حسن پسندیده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: برای پدیده فرسایش در منطقه و جهان رتبه بندی وجود ندارد، اما میانگین شاخص جهانی فرسایش پنج تا ۶ تن در هکتار است.

وی ادامه داد:کشورهایی که نسبت به بهره برداری پایدار از منابع آب و خاک و محیط زیست اقدام و از فعالیت هایی که منجر به جلوگیری از تخریب و فرسایش خاک می شود، ممانعت می کنند، خاک پایدار و حاصلخیزتری نیز دارند.

وی اظهار کرد:عوامل آبی و بادی منابع طبیعی فرسایش خاک هستند که توسعه ناپایدار و فعالیت های غیر اصولی منابع انسانی در سرعت تخریب خاک و فرسایش آن نقش قابل ملاحظه ای دارد.

پسندیده گفت:از بین رفتن پوشش گیاهی، چرای بی رویه، قطع درختان، کشاورزی ناپایدار، تغییر کاربری اراضی زراعی و باغات و مدیریت ناپایدار منابع خاک از عوامل فرسایش خاک محسوب می شوند.

وی ادامه داد: اجرای طرح های انحرافی منابع آب و تغییر جریان طبیعی آب، خشکاندن تالاب ها و عدم توجه به حق آبه های زیست محیطی طبیعت و مواردی مانند تغییرات اقلیمی و خشکسالی نیز بر سرعت فرسایش تاثیر قابل توجهی دارد.

مدیرکل دفتر آب و خاک سازمان حفاظت محیط زیست تاکید کرد: مدیریت پایدار منابع خاک، حفاظت جنگل ها و مراتع و اجرای طرح های جنگلداری و مرتع داری، آبخیزداری، آبخوان داری و عدم تخریب سرزمین در کاهش روند فرسایش خاک بسیار موثر است.

وی گفت: برای تشکیل لایه ای نازک از خاک بستگی به موقعیت زمانی، مکانی و اقلیمی بین ۱۰۰ تا ۱۰ هزار سال طول می کشد، لذا ضرورت دارد برای منابع ارزشمند خاک و بر اساس کارکرد و کاربری های مختلف سرزمین و طبق ظرفیت و توان اکولوژیک طبیعت از منابع خاک بهره برداری شده و از فعالیت های ناپایدار جلوگیری کرد.

پسندیده افزود: حفاظت مراتع و جنگل ها و جلوگیری از بیابان زایی، مدیریت خاک، اجرای طرح های تثبیت شن های روان، مالچ پاشی و استفاده از بادشکن در جلوگیری از توفان های شنی بسیار موثر است.

وی تاکید کرد:استفاده از دانش و علوم روز دنیا و مطالعات کشورهای توسعه یافته و تجربیات حاصل از اجرای طرح های موفق می تواند در پیشبرد اهداف حفاظت خاک و جلوگیری از فرسایش بسیار موثر باشد که کشور ما هم از این تجارب بین المللی استفاده می کند.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=5747

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.