• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
1

عملیات اجرای کاداستر اراضی کشاورزی ۲۰ استان کشور آغاز شد

  • کد خبر : 6928
  • ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۴
عملیات اجرای کاداستر اراضی کشاورزی ۲۰ استان کشور آغاز شد

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با امضای تفاهمنامه طرح تهیه اطلاعات مکانی، پایش و سنددار کردن اراضی کشاورزی با سازمان نقشه برداری کشور و استان ها اجرای طرح کاداستر در ۲۰ استان کشور وارد فاز عملیاتی شد. به گزارش ایرنا از سازمان امور اراضی کشور، قباد افشار در مراسم آیین امضای تفاهمنامه کاداستر اراضی […]

arazi_zamin_ghete_ghavarehرئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: با امضای تفاهمنامه طرح تهیه اطلاعات مکانی، پایش و سنددار کردن اراضی کشاورزی با سازمان نقشه برداری کشور و استان ها اجرای طرح کاداستر در ۲۰ استان کشور وارد فاز عملیاتی شد.
به گزارش ایرنا از سازمان امور اراضی کشور، قباد افشار در مراسم آیین امضای تفاهمنامه کاداستر اراضی کشاورزی که با حضور رئیس سازمان نقشه برداری کشور، روسای سازمان جهادکشاورزی ۲۰ استان، مدیران ارشد و جمعی از کارشناسان دو سازمان برگزار شده بود، با بیان آنکه قصدمان این بود اجرای این طرح در سال مدیریت جهادی کلید بخورد، افزود: این کار برای یکپارچه سازی لایه های مختلف اطلاعاتی است که بخشی از آن وجود دارد و بخش دیگر آن با اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی تامین خواهد شد که در مدیریت و برنامه ریزی کارها کمک بزرگی به ما خواهد کرد.

وی اظهار داشت: در گذشته عمده مشکل ما در اجرای این طرح تامین هزینه های سنگین آن بود که خوشبختانه توانستیم در سال جاری برای آن در بودجه ردیف اعتباری در نظر بگیریم که این موضوع کار ما را برای سال های آینده راحت تر خواهد کرد.

وی تاکید کرد: در حال حاضر رئیس جمهوری و هیات دولت پیگیر این کار هستند و قرار است با برانامه ریزی منسجم این طرح تا پایان دولت یازدهم به اتمام برسد.

وی ادامه داد: همچنین وزیر جهادکشاورزی با حمایت های شان و مکاتباتی که با دستگاههای مختلف انجام داده اند کمک بزرگی به اجرایی شدن این طرح کردند به طوری که توانستیم ۱۵ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای این طرح بکار بگیریم.

به گفته افشار، در لایحه سال ۹۴ هم نزدیک به ۷۰ میلیارد تومان اعتبار درخواست داده ایم و بخشی از اعتبارات استان را هم به این کار اختصاص خواهد یافت به طوری که سرجمع اعتبارات به حدود ۱۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

رئیس سازمان امور اراضی کشور، افزود: امروز ما نگران تامین بودجه نیستیم و نگرانی ما آموزش کارشناسان است تا با اطمینان در این زمینه حرکت کنیم و خوشبختانه سازمان نقشه برداری هم برای آموزش کارشناسان اعلام آمادگی کرده و امیدواریم که تا پایان اردیبهشت ماه سال ۹۴ کار آموزش آنان نیز به پایان برسد.

افشار تصریح کرد: این طرح در سه مرحله عملیاتی خواهد شد به نحوی که در مرحله نخست کار تهیه تصاویر با دقت بسیار با انجام می شود که مبنای تهیه نقشه ها خواهد بود که بتدریج در اختیار استانها قرار می گیرد و این کار در استانهای مورد نظر اجرایی خواهد شد. این در حالیست که چندی پیش کار تصویر برداری شش استان انجام شده بود که از آن تصاویر نیز استفاده خواهیم کرد.

وی ادامه داد: مرحله دوم جمع آوری مرحله به مرحله اطلاعات مالکیتی و توصیفی بخش کشاورزی مانند مالکیت، اطلاعات مربوط به آب، خاک و ارسال اطلاعات برای ثبت به منظور صدور اسناد مالکیتی است.

به گفته وی، مرحله سوم نیز ایجاد سامانه پایش اراضی کشاورزی است که براساس آن مدیران استانها باید بدانند که چه مقدار مساحت زیر کشت هر محصول است، چه نوع کشتی صورت می گیرد، چه مقدار عرصه به زراعت و چه مقدار به کشت محصولات باغی اختصاص دارد که بر مبنای آن می توانیم کار تنظیم بازار را انجام دهیم و ده ها نوع اطلاعات دیگر به صورت آنلاین در اختیارشان خواهد بود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور خاطرنشان کرد: شورای سیاستگذاری و برنامه ریزی در سطح وزارتخانه تشکیل شده که براساس آن باید سطح استان شورای اجرایی به ریاست رئیس سازمان جهادکشاورزی و دبیری مدیر امور اراضی استان شکل بگیرد.

وی اضافه کرد: همچنین استانها باید سازوکار اجرایی این کار را در استان طراحی و نسبت به جمع آوری اطلاعات مورد نیاز اقدام کنند و در صورت لزوم با شرکت هایی که توانایی انجام این کار را دارند، قرارداد منعقد کنند.

افشار تاکید کرد: از این به بعد هیچ درخواست تغییر کاربری اراضی بدون مختصات جغرافیایی پذیرفته نخواهد شد که با این کار هم وقت کارشناسان ما در استانها تلف نمی شود و هم جلوی سوءاستفاده ها گرفته خواهد شد.

وی گفت: از ۳۶۰ نیاز اطلاعاتی موجود در زمینه اراضی کشاورزی باید براساس اولویت های استانها جلو برویم و لایه های اطلاعاتی باید براساس نیاز استان تکمیل شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور با تاکید بر اینکه در نظر داریم سند زمین های کشاورزی را از دیگر سندها متمایز کنیم، گفت: همچنین نوع کاربری زمین در سند قید خواهد شد و در تفاهم با سازمان ثبت اسناد و املاک، در سند قید خواهد شد که هرگونه تغییر کاربری منوط به دریافت مجوز از سازمان جهاد کشاورزی خواهد بود.

رئیس سازمان نقشه برداری کشور در ادامه با بیان اینکه پیشرفت و توسعه زمین در گرو زیرساختی است که علم نقشه برداری مبنای آن است، افزود: کاری که سازمان در این پروژه انجام می دهد نصب ۱۲۰ ایستگاه دائمی برای تعیین موقعیت است که ثبت اطلاعات در این پروژه با پنج فروند هواپیما و با استفاده از دوربین های جدید صورت خواهد گرفت.

علیرضا آزموده اردلان افزود: انجام این طرح با روش های معمول سالها زمان می برد و به طور عملی ناممکن بود اما با روشهای جدید این کار بسیار ساده و در مدت زمان کمتری اجرایی خواهد شد.

به گزارش ایرنا، در ۲۱ بهمن ماه سال جاری نخستین گام برای اجرای طرح کاداستر اراضی کشاورزی کشور با عقد تفاهمنامه بین دو سازمان امور اراضی کشور و سازمان نقشه برداری کشور برداشته و با توافق با استانها این طرح وارد فاز عملیاتی شد.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=6928

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.