• امروز : جمعه - ۱۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 25 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 3 May - 2024
4

شیرابه زباله سبب خشکیدگی گیاهان جنگل های شمال شده است

  • کد خبر : 5410
  • ۱۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۹:۰۹

معاون امور جنگل های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: شیرابه ناشی از تخلیه زباله در جنگل های شمال منجر به خشکیدگی انواع گونه های ارزشمند گیاهی شده و حتی روی منابع آب های زیرزمینی نیز اثرات سوء داشته است. «بهزاد انگورج تقوی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ورود […]

zobale_ashghal_shirabeh_jangalمعاون امور جنگل های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری گفت: شیرابه ناشی از تخلیه زباله در جنگل های شمال منجر به خشکیدگی انواع گونه های ارزشمند گیاهی شده و حتی روی منابع آب های زیرزمینی نیز اثرات سوء داشته است.
«بهزاد انگورج تقوی» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ورود شیرابه زباله ها به عرصه های جنگلی شمال گستره زیادی از این عرصه ها را تخریب کرده است.

وی خاطر نشان کرد: بیشتر عرصه های جنگلی شمال کشور به علت سوء مدیریت شهری به شیوه کاملا ناموزونی به محل دفع زباله تبدیل شده است.

انگورج تقوی تاکید کرد: این در حالی است که مناطق شمالی کشور به دلیل برخورداری از جنگل های رویشی هیرکانی نباید به محل دفع زباله تبدیل شود.

وی ادامه داد: تمامی عرصه های جنگلی شمال کشور که اکنون در اختیار شهرداری ها قرار دارد، موقتی است ولی قصورهای صورت گرفته سبب شده تا این عرصه ها به محلی برای انباشت انبوه زباله تبدیل شود.

معاون سازمان جنگل ها اظهار داشت: زباله تولیدی شهروندان و گردشگران شهرهای شمالی بدون استثناء در عرصه های جنگلی تخلیه می شود و ما با چنین وضعیتی مخالف هستیم.

انگورج تقوی با تاکید بر این که نیازمند همکاری نهادهای مسوول برای ساماندهی و جمع آوری زباله از جنگل ها هستیم، ادامه داد: سهم سرمایه گذاری در بخش زباله، مهار پساب و آب های نامتعارف در کشور بسیار کم بوده و لازم است دولت توجه ویژه ای در این زمینه داشته باشد.

معاون امور جنگل های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: با توجه به این که مدیریت پهنه سرزمینی تحت عنوان تعادل بخشی در سیاست های کلی مورد ملاحظه قرار گرفته و همچنین در سند ملی آمایش سرزمینی نیز مطالعه شده است، اگر بتوان تمرکز جمعیت در واحدهای سرزمینی را نیز به سمت تعادل بخشی سوق دهیم، توجه ویژه ای به انتخاب سکونتگاه ها داشته ایم.

وی افزود: اگر بتوان تمرکز جمعیت را در واحدهای سرزمینی بر هم بزنیم و به سوی تعادل بخشی برنامه ریزی کنیم، بخش عمده ای از مشکلات مربوط به زباله در جنگل ها حل می شود.

انگورج تقوی بر ضرورت تامل بیشتر در انتخاب سکونتگاه ها تاکید کرد و گفت: باید در مناطقی که ظرفیت های بیشتر و شرایط بهتری برای ایجاد فرصت های شغلی دارد سکونتگاه ایجاد شود، در حالی که تاکنون چنین تامل و توجه نشده است.

طبق آمار رسمی هم اکنون ۴۲ واحد بزرگ دفع زباله به وسعت ۳۰۰ هکتار درجنگل های شمال وجود دارد که روزانه به طور متوسط حدود دو هزار تن زباله در آن انباشته می شود.

در جنگل های ۱.۹ میلیون هکتاری شمال ۲۱۱ گونه درختچه ای و ۹۰ گونه درختی وجود دارد.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=5410

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.