• امروز : دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - شوال - 1445
  • برابر با : Monday - 29 April - 2024
37
شهرداری تهران:

شناسایی منابع آلاینده وظیفه سازمان محیط زیست است

  • کد خبر : 28095
  • ۲۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۹:۲۱
شناسایی منابع آلاینده وظیفه سازمان محیط زیست است

معاون توسعه و پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با تأکید بر اینکه شناسایی منابع آلاینده وظیفه قانونی سازمان حفاظت محیط زیست است، تصریح کرد: این این اداره کل نیز در جهت حل این معضل، پروژه‌ای برای شناسایی علل بوی نامطبوع تهران شامل بررسی کانون‌های انتشار بو تعریف کرده است تا با انجام آزمایشات لازم میزان گازهای آلاینده اندازه‌گیری و راهکارهای لازم احصا و ارائه شوند.

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی (IANN)؛ سعید احمری با اشاره به استشمام بوی نامطبوع تهران طی سه سال اخیر همزمان با فصل سرما گفت: در سال ۹۷ و برای اولین بار گستره وسیعی از شهر با بوی نامطبوعی روبه‌رو شد و با این ادعا که مانند موضوع بوی نامطبوع اطراف فرودگاه حضرت امام (ره)، عامل انتشار بو مجتمع دفع و پردازش آرادکوه است، انگشت اتهام به سمت شهرداری تهران نشانه گرفته شد.

وی افزود: در سال ۹۸ و زمانی که این بو برای پنج بار در ماه‌های آذر و دی استشمام شد، حساسیت‌ها بالا رفت و این سؤال پیش آمد که آیا این بو برای سلامت شهروندان خطرناک است؟ و اینکه منشاء آن دقیقاً کجاست؟ بر این اساس در خصوص بوی نامطبوع اطراف فرودگاه حضرت امام (ره) و بررسی تأثیر مجتمع آرادکوه بر آن، یک کارگروه استانی با محوریت سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان مسئول مستقیم به نمایندگی از دولت تشکیل شد و نتایج حاصل از مطالعات این  کارگروه نشان داد که سهم شهرداری تهران در موضوع حداکثر ۲۵ درصد است.

احمری با اشاره به بررسی‌های صورت گرفته درباره بوی نامطبوع تهران توسط اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار گفت: از همان سال ۹۷ گزارش‌هایی در این خصوص تهیه شد که بر اساس آن ها گمانه‌زنی‌ها و سناریوهایی نیز پیش‌بینی و در سال ۹۸ که تعداد نقاط درگیر بیشتر شد، با همکاری نهادهای علمی و مراکز دانشگاهی، کاربرگ‌هایی برای شناسایی دقیق منشا بو و بررسی آن‌ها به لحاظ کمّی و کیفی، تدوین و نقشه‌های پراکنش انتشار بو ترسیم شد.

وی با بیان اینکه در نهایت، بررسی‌های مذکور نشان داد که احتمال آلودگی گستره وسیع کلان‌شهر تهران توسط مجتمع آرادکوه بسیار کم است، اظهارکرد: یکی دیگر از نتایج حاصل شده، شرایط خاص آب و هوایی در زمان انتشار بو مانند وارونگی دما، رطوبت بالا و آلودگی هواست.

معاون توسعه و پایش اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران با استناد به گزارش‌های شرکت کنترل کیفیت هوای تهران مبنی بر بالا بودن میزان گوگرد و SO۲ در سطح شهر تهران در زمان انتشار بو گفت: این موضوع در سال گذشته به این گمانه‌زنی دامن زد که ممکن است یکی از عوامل انتشار بوی نامطبوع تهران، نیروگاه‌هایی باشند که از سوخت مازوت در آن‌ها استفاده می‌شود.

وی با بیان اینکه در سال جاری تا کنون در برخی از مناطق شهر، دو بار این بو احساس شده و نیاز به تشکیل یک کارگروه کارشناسی است، اظهارکرد: احتمالاً عوامل مختلف دیگری نیز در انتشار بوی نامطبوع تهران موثر هستند مانند مسیر فاضلاب و آب‌های سطحی که مسدود شده باشند یا با بارش و افزایش رواناب‌ها و در نتیجه افزایش جریان زه‌آب و فاضلاب، شدت بو در این مسیرها بیشتر می‌شود، مؤثرند.

آغاز به کار پروژه شناسایی علل بوی نامطبوع در شهرداری تهران

احمری با اعلام اینکه در راستای حل این معضل، اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار، پروژه‌ای برای شناسایی علل بوی نامطبوع تهران شامل بررسی کانون‌های انتشار بو تعریف کرده است تا با انجام آزمایشات مد نظر میزان گازهای آلاینده اندازه‌گیری شود و راهکارهای لازم احصا و ارائه شوند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهرداری تهران، اندازه‌گیری خاصی از میزان بو انجام می‌دهد؟ گفت: بو، یک مسأله نسبتا جدید در دنیاست که ابزار سنجش آن شاید هنوز به‌طور مستقیم وجود نداشته باشد ولی امکان اندازه‌گیری گازهای آلاینده در هوا وجود دارد و به این منظور شهرداری تهران از طریق سازمان مدیریت بحران سنسورهای مورد نیاز را خریداری کرد و هنگام انتشار بو در سال گذشته چند بار به‌صورت آزمایشی آلاینده‌ها اندازه‌گیری شد که انتشار گازها به میزانی که برای سلامت انسان خطرناک باشد، در زمان آزمایش مشاهده نشد.

رفع معضل بوی تهران، نیازمند تشکیل کارگروه استانی است

به گزارش روابط عمومی اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری تهران، احمری با یادآوری تذکر شورای اسلامی شهر تهران به شهرداری و دیگر سازمان‌های مرتبط با موضوع بوی نامطبوع تهران و با بیان اینکه بو، یک مسأله آزاردهنده است و تداوم استشمام آن، اثرات و تبعات اجتماعی به همراه خواهد داشت، تأکید کرد: رفع هرچه سریع‌تر این معضل، نیازمند تشکیل یک کارگروه استانی با راهبری استانداری تهران و همکاری دستگاه‌های دیگر از جمله اداره کل محیط زیست استان تهران، شرکت آب و فاضلاب تهران، شرکت گاز استان، وزارت صنعت، معدن و تجارت است تا از طریق نتایج بررسی‌های آن بتوان پاسخ مناسبی به مسئولان و شهروندان ارائه داد.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=28095

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.