• امروز : پنج شنبه - ۲۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Thursday - 16 May - 2024
4

شرکت خدمات حمایتی کشاورزی و سازمان هواشناسی تفاهم نامه همکاری امضاء کردند

  • کد خبر : 5314
  • ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳:۰۸

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: به منظور ارایه اطلاعات به روز هواشناسی کشاورزی به بهره برداران تفاهم نامه همکاری با سازمان هواشناسی کشور امضا کردیم. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، علیرضا ولی در مراسم امضای این تفاهم نامه که با حضور معاون توسعه و پیش بینی سازمان […]

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: به منظور ارایه اطلاعات به روز هواشناسی کشاورزی به بهره برداران تفاهم نامه همکاری با سازمان هواشناسی کشور امضا کردیم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایرنا، علیرضا ولی در مراسم امضای این تفاهم نامه که با حضور معاون توسعه و پیش بینی سازمان هواشناسی کشور برگزار شد، نبود اطلاع رسانی به موقع هواشناسی کشاورزی را یکی از مشکلات این بخش ذکر کرد و افزود: شرکت خدمات حمایتی کشاورزی متولی تامین نهاده های کشاورزی از جمله انواع کود، سم و بذر است لذا اگر هواشناسی کشاورزی را جزو نهاده های کشاورزی در نظر بگیریم، می بینیم باید این نهاده نیز به طور فراگیر در اختیار کشاورزان قرار گیرد.

وی، اطلاع رسانی مناسب داده های هواشناسی استخراج شده، ایجاد زمینه های مناسب ارایه مشاوره در زمینه های اقلیمی، پایش مراحل رشد گیاهان در مناطق مختلف زراعی و باغی، تلاش در جهت ارتقا آموزش، دانش فنی، زیرساخت های هواشناسی بخش کشاورزی برای ارایه خدمات به بهره برداران بخش کشاورزی را از جمله اهداف این تفاهم نامه عنوان کرد.

ولی اظهار داشت: طی سال های اخیر با گرمایش زمین و تغییرات آب و هوایی کشور مشکلاتی برای بخش کشاورزی ایجاد شد که برای رفع این مشکلات باید از تکنولوژی های روز پیش بینی وضعیت آب و هوایی در بخش کشاورزی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در واقع کشاورزان ما باید بدانند در چه زمانی و طبق چه شرایط اقلیمی کشت محصولات را انجام دهند تا با مصرف بهینه آب، کمبود منابع آبی بخش کشاورزی نیز برطرف شود.

مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گفت: در گذشته همواره ارتباط ستادی بین وزارت جهادکشاورزی و سازمان هواشناسی کشور وجود داشته، اما امیدواریم براساس این تفاهم نامه بتوانیم تمام اطلاعات پیش بینی هواشناسی روز را به موقع و با جزئیات مناسب در اختیار کشاورزان قراردهیم تا زمینه توسعه بخش کشاورزی فراهم شود.

ولی افزود: به طور حتم ارایه اطلاعات پیش بینی هواشناسی می تواند موجب تقویت افزایش بهره وری تولید، تامین امنیت غذایی، استفاده بهینه از دیگر نهاده های کشاورزی شود.

وی، فراهم سازی امکان دسترسی و ارایه اطلاعات مربوط به خسارات ناشی از پدیده های جوی و اقلیمی به محصولات کشاورزی، تامین اعتبار در زمینه پروژه های اطلاع رسانی، تحقیقاتی، آموزشی و نظارتی مورد نیاز، ارسال پیامک های رایگان مربوط به پیش آگاهی و اطلاع رسانی در زمینه هواشناسی کشاورزی به تفکیک مناطق جغرفیایی و متناسب با نیاز کشاورزان طرف قرارداد و خریداران نهاده های کشاورزی، همکاری لازم در زمینه قراردادن فضای آموزشی جهت برگزاری دوره ها و کارگاه ها، ایجاد بسترهای لازم و مناسب جهت اطلاع رسانی داده های هواشناسی به بهره برداران بخش کشاورزی و اخذ و انتقال دیدگاه ها، تجربیات و نقطه نظرات بهره برداران کشاورزی به سازمان هواشناسی کشاورزی را از تعهدات شرکت خدمات حمایتی برشمرد.

وی افزود: همچنین این شرکت متعهد است؛ امکان بهره برداری از امکانات و پتانسیل های موجود شرکت برای استقرار تجهیزات و ادوات هواشناسی، اجرای طرح های مشترک در خصوص استقرار ایستگاه های هواشناسی در کشور و ایجاد بانک اطلاعاتی و ارایه شماره تلفن مشتریان به سازمان هواشناسی برای استفاده از اطلاعات هواشناسی فراهم کند.

وی مدت زمان اجرای این تفاهمنامه را ۳ سال ذکر کرد و افزود: در صورتی که این تفاهم نامه منجر به بهبود شرایط کشت و تولید و افزایش بهره وری کشاورزی شود این تفاهم نامه بین سازمان هواشناسی کشور و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی تمدید خواهد شد.

افزایش حدود ۴۰ درصد راندمان تولیدات کشاورزی با استفاده از اطلاعات هواشناسی

در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری بین سازمان هواشناسی کشور و شرکت خدمات حمایتی کشاورزی معاون توسعه پیش بینی سازمان هواشناسی کشور نیز گفت: بکارگیری از اطلاعات به روز پیش بینی وضعیت آب و هوایی می تواند بین ۳۰ تا ۴۰ درصد در افزایش راندمان تولید نقش داشته باشد.

علی عابدینی افزود: طی سالای گذشته تاکنون روند روبه رشد خشکسالی ها، افزایش جمعیت، افزایش نیاز آبی، گرمایش زمین و کاهش بارندگی ها ما را برآن داشت تا برای بهبود بهره وری کشاورزی خدمات اطلاعات پیش بینی آب و هوایی ارایه کنیم و هم اکنون آمادگی لازم را برای اجرای این طرح در کشور داریم.

وی اظهار داشت: رشته هواشناسی کشاورزی بین علوم کشاورزی، زراعت و علوم جوی و هواشناسی قرار دارد و خدماتی مشخصی در زمینه مسائل مختلف اقلیم، تغییرات اقلیمی خشکسالی ها به کشاورزان می دهد تا محصول بیشتری با هزینه کمتر تولید کنند.

وی با بیان آنکه اطلاعات پیش بینی هواشناسی به وضعیت جوی آینده برای کاهش مخاطرات جوی همچون خشکسالی، سرمازدگی، سیل، تگرگ مربوط می شود، گفت: هم اکنون پیش بینی هواشناسی فصلی کشاورزی کماکان با دقت بیشتری صورت می گیرد، البته خطای فصلی در همه جای دنیا وجود دارد اما از این روش در کشاورزی خود استفاده می کنند.

وی اظهار داشت: ما نیز بر این باوریم که از اطلاعات پیش بینی هواشناسی فصلی در بخش کشاورزی استفاده کنیم که این گامی در راستای پیشرفت و توسعه بخش کشاورزی کشور خواهد بود.

وی ادامه داد: هواشناسی کشاورزی از بدو تاسیس سازمان هواشناسی مورد تاکید قرار داشت، زیرا عمده خسارات ناشی از تغییرات اقلیمی به بخش کشاورزی وارد می شود.

وی اضافه کرد: در گذشته اطلاع رسانی خدمات هواشناسی از طریق رسانه های عمومی صورت می گرفت اما ارایه خدمات هواشناسی کشاورزی نیز از طریق اطلاعیه های ویژه، اخطاریه های ویژه قبل از ورود و در بدو ورود پدیده های جوی مخاطره آمیز و توصیه های ویژه کشاورزی به طور عمومی در اختیار کشاورزان قرار می گرفت.

وی تاکید کرد: هم اکنون سازمان هواشناسی به دنبال ارایه خدمات ویژه اطلاعات هواشناسی کشاورزی برای تک تک کشاورزان است، زیرا اطلاعات هواشناسی تاکنون به طور عام در بین کشاورزان کارایی نداشته است.

وی افزود: با امضای تفاهم نامه مذکور بستر ارایه خدمات به موقع هواشناسی کشاورزی در شرکت خدمات حمایتی کشاورزی فراهم می شود چرا که بهره برداران ارتباط نزدیکی با این شرکت دارند.

وی گفت: بنابراین در نظرداریم اطلاعات هواشناسی کشاورزی برای بخش های مناطق مختلف کشور از لحاظ رشد و اکولوژی گیاهان کشاورزی همچون گندم، جو، ذرت، برنج و دیگر محصولات است.

عابدینی تصریح کرد: همچنین سازمان هواشناسی اطلاعات لازم را در قالب توصیه های کشاورزی برای زمان فصل کشت، آبیاری، سم پاشی، کوددهی در اختیار کشاورزان قرار می دهد تا با انتخاب بهترین زمان، نوع کشت و میزان آبیاری بهره وری محصول را افزایش دهد.

به گفته معاون توسعه پیش بینی سازمان هواشناسی کشور، ادامه داد: این اطلاعات به صورت رایگان و در اختیار تک تک بهره برداران این بخش قرار می گیرد بنابراین فرهنگ سازی و کاربردی شدن این روش در افزایش راندمان تولید تاثیر بسزایی خواهد داشت.

وی افزود: سازمان هواشناسی طرحی با عنوان طرح توسعه هواشناسی کاربردی ویژه کشاورزی به نام تهک را در دست اقدام دارد که هدف اصلی آن ارتباط با بهره برداران این بخش است.

وی گفت: این سامانه از طریق ادارات کل هواشناسی استان ها با شناسایی بهره برداران و کاربران نهایی این بخش از طریق شرکت خدمات حمایتی کشاورز ارتباط برقرار می کند.

وی افزود: امیدواریم با همکاری شرکت خدمات حمایتی کشاورزی بتوانیم خدمات خوب و مفیدی در اختیار کشاورزان و بهره برداران بخش کشاورزی قرار دهیم.

هواشناسی باعث کاهش ریسک در کشاورزی می شود

یزدان سیف عضو هیات مدیره شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با بیان اینکه تولیدات کشاورزی تابع اقلیم است، گفت: اگر نسبت به اقلیم اطلاعات لازم را نداشته باشیم، به طور حتم فعالیت های مان در فضای پرریسک و پرخطر انجام می شود.

وی اضافه کرد: بنابراین نیاز است تا کشاورزان از اطلاعات و پیش بینی هواشناسی فصلی استفاده کنند.

وی، کاهش ریسک در کشاورزی و افزایش بهره وری عوامل تولید را از کاربردی شدن اطلاعات هواشناسی در این بخش برشمرد و گفت: امروز هواشناسی کشور برای بخش کشاورزی هزینه های زیادی را متحمل می شود که متاسفانه هنوز بستر استفاده از آن فراهم نشده است.

وی تصریح کرد: ما در تلاشیم با ایجاد بستر مناسب از اطلاعات ارزشمند هواشناسی در چرخه تولید و زنجیره اقتصاد کشاورزی کشور استفاده کنیم.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=5314

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.