• امروز : پنج شنبه - ۲۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 9 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Thursday - 16 May - 2024
0

سدسازی به توزیع مناسب آب در کشور کمک کرده است

  • کد خبر : 2523
  • ۲۸ مهر ۱۳۹۳ - ۱۳:۱۷

به گزارش خبرنگار ایرنا، ستار محمودی در آیین گشایش سومین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران در دانشگاه تهران، افزود: ایران به دلیل برخورداری از دو رشته کوه بزرگ و نزول بخش قابل توجهی از بارش ها در این مناطق، این امکان را دارد تا بتواند آب مناطقی از کشور را که در شرایط […]

به گزارش خبرنگار ایرنا، ستار محمودی در آیین گشایش سومین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران در دانشگاه تهران، افزود: ایران به دلیل برخورداری از دو رشته کوه بزرگ و نزول بخش قابل توجهی از بارش ها در این مناطق، این امکان را دارد تا بتواند آب مناطقی از کشور را که در شرایط آبی بهتری قرار دارند، به سایر نقاطی که در شرایط بحرانی آب بسر می برند، منتقل کند.

وی ادامه داد: عوامل توپوگرافی و جغرافیایی، نیازمند مهندسی ویژه ای هستند و تونل به عنوان یک ابزار برقراری ارتباط و تسهیل در توسعه پایدار، یک فن مهندسی ارزشمند به حساب می آید و جمهوری اسلامی ایران در این بخش پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته است.

قائم مقام وزیر نیرو با بیان اینکه توسعه سدسازی در سال های اخیر نقش بزرگی در توسعه کشور داشته است، تصریح کرد: استفاده از فناوری های جدید و به روز بودن کارشناسان صنعت آب و برق، این امکان را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم ضعف های عدم توزیع متوازن منابع آب را جبران کنیم.

محمودی اظهار داشت: هم اکنون حدود ۱۰۰۰ کیلومتر تونل انتقال آب در کشور در حال بهره برداری است که حدود ۱۱۰ کیلومتر آن مربوط به تونل انحراف آب در نیروگاه های آبی در دست بهره برداری بوده ضمن آنکه ۱۳۵ کیلومتر تونل در دست مطالعه است.

وی گفت: تا سال ۱۴۰۵ به حدود یک هزار کیلومتر تونل دیگر نیاز خواهیم داشت.

قائم مقام وزیر نیرو با بیان آنکه تا پیش از پیروزی انقلاب اسلامی کمتر از ۱۰ سد در کشور وجود داشت، افزود: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی همه مراحل مطالعه، طراحی، احداث و بهره برداری از سد توسط کارشناسان خارجی انجام می گرفت.

محمودی تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی در این رشته پیشرفت های خوبی داشته ایم به طوری که هم اکنون جزو چند کشور مطرح جهان در زمینه طراحی و احداث سدهای بزرگ هستیم.

وی گفت: چنانچه بخواهیم در صدر رقابت های جهانی در زمینه های سدسازی باقی بمانیم، به پژوهش بیشتر و بکارگیری علوم جدید در حوزه سدسازی نیاز خواهیم داشت و نباید از دستاوردهای جدید جهان در این زمینه غافل شویم.

قائم مقام وزیر نیرو با بیان آنکه ارتقا جنبه های غیرسازه ای از اهداف اصلی وزارت نیرو است، اظهار داشت: صنعت سد سازی کشور هم اکنون در ۴۰ کشور جهان حضور فعال دارد و با افزایش و بهبود دانش در این حوزه، می توان تا سالیان طولانی در این زمینه صاحب نظر بود.

محمودی با اشاره به اینکه در حوضه های آبریز کشور تاکید جدی به موضوع محیط زیست خواهیم داشت و زمینه های اجتماعی را نیز در ساخت سد و تونل درنظر می گیریم، افزود: وزارت نیرو پیش از اقدام برای احداث تاسیسات سد و تونل در یک منطقه، بر انجام مطالعه های اجتماعی و محیط زیستی همواره تاکید ویژه داشته و خواهد داشت.

سومین همایش و نمایشگاه سد و تونل ایران روزهای ۲۸ تا ۳۰ مهرماه جاری در محل دانشگاه تهران برگزار می شود.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=2523

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.