• امروز : دوشنبه - ۱۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 28 - شوال - 1445
  • برابر با : Monday - 6 May - 2024
2

سازمان حفظ نباتات کشور: باغداران مراقب طغیان و خسارت کرم خراط باشند

  • کد خبر : 13887
  • ۲۴ آبان ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۲
سازمان حفظ نباتات کشور: باغداران مراقب طغیان و خسارت کرم خراط باشند

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، مدیرکل پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات با اشاره به روند گسترش آفت کرم خراط در سطح باغات کشور گفت: مبارزه با این آفت برای جلوگیری از خسارت در باغ های کشور و به ویژه استان آذربایجان شرقی نیازمند همکاری همه کشاورزان است. کرامت الله اکبرپور روز شنبه در […]

afat_kerm_choobkharبه گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، مدیرکل پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات با اشاره به روند گسترش آفت کرم خراط در سطح باغات کشور گفت: مبارزه با این آفت برای جلوگیری از خسارت در باغ های کشور و به ویژه استان آذربایجان شرقی نیازمند همکاری همه کشاورزان است.
کرامت الله اکبرپور روز شنبه در همایش تخصصی مبارزه با کرم خراط و روش های کنترل تلفیقی آفت در شهرستان عجب شیر افزود: کرم خراط از مهم ترین آفات چوبخوار در کشور است که بیشتر به درختان گردو خسارت وارد می کند و در درختانی مانند سیب، به و گلابی نیز خساراتی به بار می آورد.
وی، یادآور شد: این آفت چوبخوار در تمامی باغ های گردوی کشور در حال گسترش بوده به طوری که در استان کرمان و خراسان جنوبی به مرحله طغیان رسیده و وضعیت باغ های آذربایجان شرقی و غربی بهتر از سایر استان هاست.
مدیرکل پیش آگاهی سازمان حفظ نباتات کشور، اظهار کرد: کرم خراط آفتی است که هیچ کشاورزی به تنهایی نمی تواند با آن مقابله کند و برای مقابله با آن در یک منطقه همه باغداران باید کمک کنند.
اکبرپور، با اشاره به اینکه این آفت در ایران سابقه چند صد ساله دارد، ادامه داد: خشکسالی و تغییرات اقلیمی چند سال گذشته، سبب گسترش و طغیان این آفت شده است.
وی، در باره برنامه سازمان حفظ نباتات کشور برای مقابله با آفت کرم خراط گفت: در صورت همکاری کشاورزان و تشکل کشاورزی با صرف پنج میلیون ریال در هر هکتار می توان در یک دوره سه ساله از طریق ایجاد اختلال در تولید مثل کرم خراط، این حشره را کنترل کرد.
ایران با تولید سالانه بیش از ۱۷۰ هزار تن گردو از ۲۰ میلیون درخت موجود، چهارمین کشور تولید کننده این محصول بوده ولی در صادرات آن در جایگاه ۲۲ دنیا قرار دارد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی نیز در این همایش گفت: خشکسالی و تنش آبی علت اصلی بروز آفت کرم خراط است و تحقیقات نشان داده، انجام روش های تلفیقی مداوم بهترین راه مقابله با این آفت است.
ایوب ایرانی فام، افزود: سطح زیر کشت گردو در آذربایجان شرقی ۱۰ هزار و ۹۳۰ هکتار است که از این میزان یک هزار و ۲۹۰ هکتار مربوط به عجب شیر بوده و این شهرستان بعد از اسکو بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده است.
وی، با بیان اینکه مبارزه با کرم خراط آسان تر و کم هزینه تر است، اظهار کرد: کرم خراط جزو آفت های ثانویه گردوست و بهترین راه مبارزه با آن، تغذیه مناسب درخت از طریق آبیاری و کود حیوانی است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، یادآوری کرد: هر پروانه ماده کرم خراط (شب پره) در هر بار ۵۰۰ تخم می گذارد که لاروها (بچه های پروانه) در زمان رشد از سرشاخه ها به تنه درخت وارد و با این کار خسارت های زیادی به آوندهای تغذیه ای آن وارد می کند.
ایرانی فام، با بیان اینکه به مرور فعالیت این آفت در درخت موجب خشک شدن سرشاخه ها و کم حاصل شدن آن می شود، ادامه داد: در برخی مناطق برای مقابله با کرم خراط سرشاخه های درختان آلوده را می برند اما چون این کار به روش علمی انجام نمی شود نتیجه بخش نیست حتی موجب افزایش این افت نیز می شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، اظهار کرد: تحقیقات نشان داده که به کارگیری روش های تلفیقی به طور مداوم بهترین راه مقابله با این آفت است و استفاده از سیم مفتولی نیز از جمله روش های مقابله با این آفت است بدین صورت که کشاورز سیم مفتولی را از کانال شاخه هایی که به آفت مبتلا شده عبور می دهد و با به عقب و جلو کشیدن سیم موجب از بین رفتن آفت می شود.
ایرانی فام، با بیان این که استفاده از فرمون های جنسی روش دیگر مقابله با این آفت است، افزود: فرمون های جنسی ۱۲ تا ۱۶ تایی در باغ نصب می شود و بوی حشره ماده را در فضا متصاعد می کند.
وی یادآوری کرد: حشره نر با رفتن به سمت بوی حشره ماده در حفره مخزن فرمون ها گرفتار می شود که فرمون ها باید هر چند وقت یک بار شارژ و تمیز شود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: اختلال در جفت گیری و استفاده از خمیر سمی از دیگر روش های مقابله با این آفت است.
ایرانی فام، افزود: برای کنترل کامل با آفت کرم خراط باید روش های تلفیقی یاد شده به طور مستمر استفاده شود زیرا هر کدام از این روش ها یک مرحله از زندگی آفت را تحت تاثیر قرار می دهد.
وی، با بیان اینکه شیوع این آفت در میان درختان گردوی آذربایجان شرقی گزارش شده و تمام درختان با درصدهای مختلف در عجب شیر آلوده است، اظهار کرد: شیوع کرم خراط موجبات از بین رفتن محصولات گردو و سیب و درختان غیر مثمر نارون را فراهم می کند بنابراین باید برای جلوگیری از گسترش آن تلاش شود.
فرماندار عجب شیر نیز در این همایش با اشاره به شیوع آفت کرم خراط در این شهرستان گفت: آفت کرم خراط جدی ترین تهدید درختان این منطقه بوده به طوری که بیش از ۸۰ درصد درختان گردو به این آفت آلوده شده است.
ابراهیم طاهری، با اشاره به افزایش تغییرات آب و هوایی در این منطقه، افزود: تغییر شرایط آب و هوایی، بروز خشکسالی در منطقه و کاهش آب های زیرزمینی موجب شده تا آفت کرم خراط باعث خشک شدن ساقه درختان گردو شود.
وی، خواستار همکاری بیشتر کشاورزان برای مقابله و مبارزه با این آفت در این شهرستان شد.
مدیر جهاد کشاورزی عجب شیر نیز هدف از این همایش را آشنایی کشاورزان با تنش های آبی، تغذیه باغات و معرفی آفت و نحوه مبارزه با کرم خراط اعلام کرد.
فرامرز افشانی، با اشاره به اقدام های این اداره در خصوص جلوگیری از گسترش کرم خراط در باغ های این شهرستان، افزود: در زمینه وجود این آفت اطلاعیه هایی در اختیار دهیاری ها، شوراها و کشاورزان قرار داده شده و کلاس های آموزشی برای توجیه کشاورزان و باغداران در خصوص آشنایی و مبارزه با این آفت برگزار شده است.
وی، با اشاره به خسارت آفت پروانه فری یا کرم خراط در سال های گذشته به باغداران این شهرستان، یادآور شد: این آفت دارای گونه های مختلفی است که بیشترین آسیب را به درختان گردو و سیب وارد می کند.
مدیر جهاد کشاورزی عجب شیر اظهار کرد: عملیات مبارزه بیولوژیک به روش تله فرمونی در سطح باغها در هنگام جفتگیری این حشره انجام خواهد شد.
افشانی، ادامه داد: این طرح با همکاری جهاد کشاورزی و باغداران عجب شیر در راستای مبارزه با کرم خراط درختان میوه در بیش از چهار هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات این شهرستان که هزار و ۲۹۰ هکتار آن به باغ گردو اختصاص دارد، اجرا می شود.
شهرستان عجب شیر دارای حدود ۳۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی بوده که از این میزان حدود پنج هزار هکتار به باغات اختصاص دارد.
این شهرستان با حدود ۸۵ هزار نفر جمعیت در ۹۸ کیلومتری جنوب غربی تبریز مرکز آذربایجان شرقی واقع است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=13887

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.