• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024
4

دست مردم ۱۲ استان ایران، یاریگر جنگل می شود

  • کد خبر : 4578
  • ۰۳ دی ۱۳۹۳ - ۱۶:۵۳

آدینه این هفته، طرح “جنگل یاری مشارکتی” (جنگلانه) با ایده‌پردازی یک سازمان مردم نهاد به نام خانه فرهنگ بوم گردان پارس و با رویکرد فرهنگ سازی در زمینه حفظ و احیای جنگل های آسیب دیده‌ی ایران و حفاظت از تنوع زیستی، به اجرا در می آید. محمد ثابت، مسئول “خانه فرهنگ بوم گردان پارس” در […]

آدینه این هفته، طرح “جنگل یاری مشارکتی” (جنگلانه) با ایده‌پردازی یک سازمان مردم نهاد به نام خانه فرهنگ بوم گردان پارس و با رویکرد فرهنگ سازی در زمینه حفظ و احیای جنگل های آسیب دیده‌ی ایران و حفاظت از تنوع زیستی، به اجرا در می آید.

محمد ثابت، مسئول “خانه فرهنگ بوم گردان پارس” در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران(ایانا)، هدف از این طرح را فرهنگ‌سازی و آموزش مشارکتی، به تصویر کشیدن نقش جایگاه واقعی مردم خصوصاْ جوامع محلی در تازه‌داشتن و نگهداری از رویش‌گاه‌های جنگلی، مرتعی و همچنین گونه‌های گیاهی بومی و روش کپه‌کاری و کاشت آن‌ها، بیان و اظهار داشت: این برنامه با همت تشکل ها و سازمان‌های غیر دولتی به اجرا در خواهد آمد که حمایت و مشارکت سازمان ها و نهاد های دولتی از جمله سازمان حفاظت محیط زیست کشور، اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس، طرح حفاظت ازتنوع زیستی زاگرس مرکزی، اداره کل آموزش وپرورش استان فارس، جمعیت هلال احمر استان فارس، سازمان بسیج سازندگی و اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس را نیز با خود همراه خواهد داشت.

محمد درویش، مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست نیز در رابطه با اهمیت ابتکار عمل هایی این چنین در کمک به نجات محیط زیست به خبرنگار ما گفت: ۵ دی‌ماه در حرکتی خودجوش ۸۰ سمن محیط‌زیستی که تعداد آنها رو به افزایش است در مناطق زاگرس، هیرکانی، ایران مرکزی و وردآورد دورهم جمع شده و درخت می‌کارند.

وی افزود: سازمان محیط زیست چندی پیش طرحی را برای کاشت بذر بلوط در زاگرس ارائه داد که این طرح با کمک سمن‌های محیط زیستی و در ۱۰ روز پایانی آذرماه سال جاری اجرایی شد؛ بر همین اساس اکنون تعدادی از این سمن‌ها داوطلب شده‌اند تا این طرح را در دیگر مناطق آسیب‌دیده جنگلی کشور نیز اجرایی کنند.

وی افزود: قرار است در ۱۲ استان کشور از جمله استان‌های فارس، کرمانشاه، لرستان، ایلام، کردستان، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، تهران، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، مازندران و اصفهان با همکاری تعدادی از سازمان‌های دیگر از جمله آموزش و پرورش استان‌ها این طرح اجرایی شود.

مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست اضافه کرد: سمن‌های استان‌ فارس در اجرای این طرح پیشقدم بوده‌اند و ۵ دی ماه در این مناطق که رویشگاه‌های آسیب‌دیده محسوب می‌شوند، دور هم جمع‌ شده و به کاشت درختان متناسب با منطقه اقدام کنند.

وی تاکید کرد: این حرکت به هیچ وجه نمادین نیست و سمن‌های زیست محیطی به صورت خودجوش و حقیقی قرار است این اقدام را انجام دهند.

به گفته مدیرکل دفتر آموزش و مشارکت مردمی سازمان حفاظت محیط زیست جنگلانه نشان می‌دهد که مردم ما به مسئولیت شهروندی خود در برابر بحران محیط زیست کشور اشراف کامل دارند و بر همین اساس تصمیم گرفته‌اند از سرمایه‌های خود برای حفط آن استفاده کنند.

وی همچنین از عموم مردم علاقه مند جهت شرکت در این برنامه دعوت به عمل آورد و نحوه ثبت نام و حضور را مراجعه به سایت بومگردان (www.boomgardan.ir) اعلام کرد.

جنگلانه، عنوان یک حرکت غیردولتی برای احیای رویشگاه‌های جنگلی در کشور است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=4578

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.