سفیر ویتنام در ایران در دیدار با رییس و اعضای هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری از برنج طارم محلی ایرانی به عنوان بهترین برنج با کیفیت و معطر در جهان یاد کرد و از دانشگاه کشاورزی ساری برای کمک به افزایش کیفیت تولیدبرنج این کشور درخواست کمک کرد.
به گزارش ایرنا ‘نگویان هانگ تاچ’ روز شنبه در دیدار با رییس و اعضای هیات علمی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری افزود: برنج ایرانی متفاوت از برنج های دیگر تولیدی است و ویتنام به دنبال تجدید رقم همانند رقم های ایرانی است.
وی که برای شناسایی ظرفیت های کشاورزی و منابع طبیعی به ساری سفر کرده با تاکید بر این نکته که دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری می تواند دراین زمینه همکاری تنگاتنگی با دانشگاه هانوی داشته باشد، گفت: ویتنام در صدد تولید برنج متناسب با ذائقه ایرانی ها است.
سفیر ویتنام در ایران با بیان اینکه من از خوردن غذای ایرانی لذت می برم تصریح کرد: در آینده نزدیک که نخست وزیر ویتنام به تهران سفر خواهد کرد من به وی برنج ایرانی را خواهم داد.
نگویان هانگ تاچ وضعیت تحقیق و پژوهش در دانشگاه کشاورزی ساری را مهم و با اهمیت توصیف کرد و افزود: زمینه همکاری علمی و تحقیقاتی تولیدات محصولات کشاورزی ویتنام با مازندران موجب گسترش روابط بین دو کشور می شود.
وی با بیان اینکه زمینه تفاهم نامه های همکاری علمی و کشاورزی با دانشگاه مازندران را فراهم خواهم کرد افزود: تبادل تجربیات ، دانشجو و تحقیقات مشترک علمی کشاورزی بین ویتنام و ایران ضروری است.
سفیر ویتنام در ایران گفت: رشد علمی و تحقیقاتی جمهوری اسلامی سریع و در رقابت با جهان است.
دکتر ‘ بهمنیار ‘ رییس دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اشاره به وجود ۱۲۵ عضو هیات علمی که ۹۰ درصد آنان دکتری رشته های مختلف کشاورزی است گفت: ۴۰۰دانشجوی دکتری ، ۸۵۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و یک هزارو ۹۰۰دانشجوی کارشناسی در این دانشگاه مشغول تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه این دانشگاه آماده همکاری علمی و تحقیقاتی با کشور ویتنام است افزود: دانشگاه کشاورزی ساری در تبادل دانشجو و اجرای تحقیقات مشترک در بخش تولیدات کشاورزی نیز آماده است.
بهمنیار با معرفی کامل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی ساری خاطرنشان کرد که این دانشگاه با قدمت ۴۱ سال ، یکی از دانشگاه های تخصصی حوزه کشاورزی است.
مازندران با ۴۶۰ هزار هکتار اراضی زراعی و باغی و با ۷۲ نوع محصولات کشاورزی نقش مهمی در اقتصاد کشور دارد.
مازندران با تولید بیش از ۹۵۰ هزار تن برنج سفید ، ۴۴درصد برنج کشور را تامین می کند.