• امروز : جمعه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 10 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Friday - 17 May - 2024
4

درخواست دولت از مجلس برای اولویت بررسی لایحه نحوه جلوگیری از آلودگی هوا

  • کد خبر : 17130
  • ۰۴ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۴۸
درخواست دولت از مجلس برای اولویت بررسی لایحه نحوه جلوگیری از آلودگی هوا

به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)؛ حسینعلی امیری اظهار داشت: هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۶/۸/۱۳۹۵ موافقت نمودند که این لایحه با اولویت در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد. وی افزود: نامه تقاضای اولویت برای لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا امروز برای آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی ارسال […]

به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)؛ حسینعلی امیری اظهار داشت: هیات وزیران در جلسه مورخ ۲۶/۸/۱۳۹۵ موافقت نمودند که این لایحه با اولویت در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار گیرد.

وی افزود: نامه تقاضای اولویت برای لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا امروز برای آقای دکتر لاریجانی رئیس محترم مجلس شورای اسلامی ارسال شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهوری ابراز امیدواری کرد که با توجه به مشکلات فراوانی که آلودگی محیط زیست برای اقشار مختلف مردم بویژه در شهرهای بزرگ دارد، این لایحه با همکاری نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی هرچه زودتر به قانون تبدیل شود.

**مقابله با آلودگی محیط زیست یک امر ملی است

وی تاکید کرد: مقابله با آلودگی محیط زیست یک امر ملی است و همه قوا و دستگاه های حکومتی، بخش خصوصی و سازمان های مردم نهاد باید بصورت منسجم و برای تحقق یک هدف مشترک همکاری کنند.

به گفته امیری این لایحه هم اکنون بصورت عادی در کمیسیون های مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.

وی اظهار داشت: با توجه به گذشت بیش از دو دهه از اجرای قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا و همچنین شدت یافتن آلودگی هوا در کشور و بروز پدیده هایی نظیر گرد و غبار، تغییر اقلیم و امواج الکترومغناطیس، اصلاح این قانون برای برطرف کردن نقاط ضعف و تقویت نقاط قوت آن ضروری است.

لایحه اصلاح قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا در ۳۱ شهریور ماه ۱۳۹۳ در ۲۹ ماده تقدیم مجلس شورای اسلامی شد.

در بخشی از این لایحه اصلاحی آمده است: هر وسیله نقلیه موتوری که به کار گرفته می شود باید دارای گواهینامه مخصوصی مبنی بر رعایت حد مجاز خروج آلوده کننده های هوا و صوت باشد. اخذ گواهینامه موضوع این ماده برای دارندگان یا مالکان خودروهای سواری شخصی یا موتورسیکلت با سن بیش از سه سال الزامی است. گواهینامه های مذکور به صورت سالانه توسط مراکز مورد تایید سازمان حفاظت محیط زیست که توسط شهرداری ها و بخش خصوصی ایجاد می شود، صادر می گردد.

بر اساس یکی از تبصره های این لایحه افرادی که با وسایل نقلیه موتوری با سطح آلایندگی غیرمجاز تردد می نمایند به سه برابر جریمه مرتبط در قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی جریمه خواهند شد و در صورت تکرار تخلف مشابه در روزهای دیگر، علاوه بر جریمه یاد شده، گواهینامه آنان به مدت شش ماه ضبط می گردد.
در این لایحه درباره برخی دیگر از مراکز آلاینده آمده است: در صورتی که صاحبان و مسئولان کارخانجات، کارگاه ها، نیروگاه ها و سایر واحدهای تولیدی، خدماتی و معدنی آلوده کننده ظرف مهلت تعیین شده مبادرت به رفع آلودگی یا ممانعت از کار و فعالیت مراکز مربوط ننمایند، سازمان حفاظت محیط زیست موظف است در پایان مهلت مقرر راسا از ادامه فعالیت آنها جلوگیری به عمل آورد. ادامه کار یا فعالیت کارخانجات و کارگاه ها و نیروگاه های مزبور منوط به صدور اجازه سازمان یادشده خواهد بود.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=17130

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.