• امروز : شنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Saturday - 18 May - 2024
3

جای صنایع تبدیلی در کشاورزی استان ها خالی است

  • کد خبر : 11398
  • ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۵
جای صنایع تبدیلی در کشاورزی استان ها خالی است

یک کارشناس صنایع غذایی با اشاره به اینکه جای صنایع تبدیلی در کشاورزی استان ها خالی است، گفت: بخش زیادی از محصولات کشاورزی که با مشکلات و هزینه های زیادی تولید می شوند به دلایل متعددی از بین می روند و تبدیل به ضایعات می شوند. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل […]

sanaye_tabdili_sanat_keshavarzi_kargah_karkhanehیک کارشناس صنایع غذایی با اشاره به اینکه جای صنایع تبدیلی در کشاورزی استان ها خالی است، گفت: بخش زیادی از محصولات کشاورزی که با مشکلات و هزینه های زیادی تولید می شوند به دلایل متعددی از بین می روند و تبدیل به ضایعات می شوند.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا؛ فرخنده همافر، افزود: این در حالیست که با بازیافت ضایعات محصولات کشاورزی می توان سرمایه های عظیمی را وارد چرخه تولید و اقتصاد کشور و استانهای مختلف تزریق کرد.

وی با تاکید بر استفاده از روش های جدید برای بهره وری بیشتر از ضایعات موادغذایی در بخش صنعت غذایی، اظهار داشت: تکنولوژی های جدید باعث حفظ بخش زیادی از ضایعات می شوند و از طرفی آنها را به موادی مفید و قابل مصرف برای صادرات تبدیل می کنند.

وی تصریح کرد: توجه به توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی علاوه بر نقش مؤثر در افزایش اشتغالزایی و جلوگیری از مهاجرت تولید کنندگان به شـهرها، می تواند در افزایش ارزش افزوده بخش های صنعت و کشاورزی نیز موثر باشد.

همافر با اشاره به ظرفیت های منحصر به فرد استان خوزستان در بخش کشاورزی، گفت: توجه بیش از پیش به ایجاد و توسعه صنایع تبدیلی و استفاده از فناوری های روز در این بخش برای استان خوزستان یک ضرورت تلقی می شود.

وی ادامه داد: استان خوزستان به عنوان قطب مهم کشاورزی کشور به منظور نقش آفرینی بیشتر در زمینه تولید محصولات غذایی نیازمند رونق صنایع تبدیلی، تکمیلی و کارخانه های صنایع غذایی مرتبط با محصولات کشاورزی استان است.

وی اضافه کرد: در برخی موارد مشاهده می شود کمبود صنایع تبدیلی در برخی از محصولات کشاورزی خوزستان سبب ارسال محصولات کشاورزی و باغی به دیگر مناطق می شود و بخشی از محصولات نیز دچار ضایعات می شوند.

این کارشناس صنایع غذایی گفت: تنوع و گستردگی تولیدات کشاورزی در خوزستان، یک نعمت است که در صورت وجود صنایع و کارخانجات تبدیلی محصولات کشاورزی به راحتی می توان محصولات تولیدی را با بهره وری بیشتر وارد بازار کرد.

وی براین باور است که ساخت و توسعه واحدهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی مزایایی همچون کاهش ضایعات، رشد اشتغالزایی، دسترسی به محصولات کشاورزی در خارج از فصل تولید، افزایش ارزش افزوده در محصول و ارزآوری را به دنبال خواهد داشت.

همافر رونق و توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی را مستلزم سرمایه گذاری در این صنعت برشمرد و گفت: با توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی می توان به رشد اقتصادی و توسعه همه جانبه بخش کشاورزی امیدوار بود.

این کارشناس صنایع غذایی ادامه داد: افزایش قیمت تمام شده صنایع غذایی به دلیل افزایش قیمت محصولات کشاورزی، عدم تنوع در تولید، فرسودگی دستگاه ها، پایین آمدن کیفیت و فعالیت های زیرزمینی از عمده مشکلات صنایع غذایی و عامل بازدارنده صادرات تولیدات این صنعت است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=11398

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.