• امروز : پنج شنبه - ۱۳ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 24 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 2 May - 2024
1

تولید ۲.۵ میلیارد گل شاخه بریده/ اشباع بازار داخلی از گل و گیاه

  • کد خبر : 13085
  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۰
تولید ۲.۵ میلیارد گل شاخه بریده/ اشباع بازار داخلی از گل و گیاه

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی تولید محصولات باغی کشور در سال گذشته را ۱۶ میلیون تن عنوان کرد و گفت: سالانه دو میلیارد و ۵۵۲ میلیون گل شاخه بریده در کشور تولید می‌شود. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا، محمدعلی طهماسبی در آئین افتتاح سیزدهمین نمایشگاه ملی گل و صنایع […]

gol_3معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی تولید محصولات باغی کشور در سال گذشته را ۱۶ میلیون تن عنوان کرد و گفت: سالانه دو میلیارد و ۵۵۲ میلیون گل شاخه بریده در کشور تولید می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا، محمدعلی طهماسبی در آئین افتتاح سیزدهمین نمایشگاه ملی گل و صنایع وابسته در محلات، سطح باغات کشور را دو میلیون و ۶۰۰ هزار هکتار عنوان و اظهار کرد: از این میزان حدود ۸۰۰ هزار هکتار به سیستم آبیاری تحت فشار مجهز شده است.

وی به تولید چهار میلیون و ۳۰۰ هزار تنی مرکبات در سال اشاره کرد و افزود: میانگین صادرات مرکبات حدود ۳۰ تا ۵۰ هزار تن در سال است.

طهماسبی گفت: ایران در زمینه صادرات پسته، خرما، زعفران، انار، انجیر و کشمکش مقام خوبی در دنیا دارد و این محصولات از فرصت‌های صادراتی خوبی برخوردارند.

معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به صادرات دو میلیارد دلاری محصولات باغی در سال عنوان کرد: با بهبود کیفیت و افزایش کمیت در امور باغات و با تکیه بر ظرفیت‌های بسیار بالا در این بخش می‌توان صادرات را افزایش داد.

وی مجموع سطح زیر کشت گل و گیاهان زینتی در کشور را ۶۱۹۳ هکتار عنوان کرد و گفت: ۲۲۲۲ هکتار آن در فضای گلخانه‌ای و ۳۹۷۱ هکتار در فضای باز کشت می‌شود.

طهماسبی ضمن تاکید بر یکی از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی مبنی بر مثبت کردن تراز تجاری کشور با تکیه بر تولیدات داخلی با نگاه به بازار گفت: باغداران و تولیدکنندگان گل و گیاه به بازار صادرات توجه داشته باشند، چراکه بازار داخلی اشباع شده و نمی‌تواند درآمد اقتصادی خوبی در پی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، سید احمد سجادی – فرماندار محلات – نیز با اشاره به ظرفیت‌های شهرستان محلات در زمینه گل و گیاه زینتی گفت: محلات یکی از قطب‌های مهم تولید سنگ نما و گل و گیاه در کشور است.

وی افزود: سالانه ۱۷۲ میلیون شاخه گل در محلات تولید و شش میلیون شاخه نیز از این شهرستان به خارج کشور صادر می‌شود.

سجادی با اشاره به تولید ۳۵۰ گونه مختلف گیاهان زینتی، آپارتمانی و فضای سبز در این شهرستان عنوان کرد: در حال حاضر بیش از ۳۰۰۰ نفر به صورت رسمی در قالب ۷۰۰ واحد تولید و پرورش گل و گیاهان زینتی در شهرستان محلات فعالیت دارند.

وی توسعه صادرات و ایجاد جاذبه گردشگری را دو هدف اصلی برگزاری این نمایشگاه عنوان کرد و گفت: پرونده نشان جغرافیایی نمایشگاه گل محلات به سوئد ارسال شده و با تمهیدات اندیشیده شده برند این نمایشگاه طی فرآیندی در این کشور ثبت جهانی خواهد شد.

فرماندار محلات گفت: چهاردهمین نمایشگاه گل سال آینده در اردیبهشت‌ماه برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، مجید قربانی فراز – رایزن اقتصادی ایران در کشور تونس – نیز در ادامه اظهار کرد: این نمایشگاه با حضور ۱۰ استان همجوار برگزار شده است تا دستاوردهای مهم در زمینه گل و گیاه را به نمایش بگذارند.

وی گفت: این نمایشگاه مسیری برای سوق دادن تولیدکنندگان به بخش صادرات است.

قربانی‌فراز ضمن تاکید بر ظرفیت های شهرستان محلات در زمینه صادرات گفت: این ظرفیت‌ها صرفا در تولید گل و گیاه نیست بلکه در زمینه ماهیان زینتی نیز این پتانسیل وجود دارد.

وی بیان کرد: از استان مرکزی به عنوان قطب صنعتی در کشور یاد می شود که امیدواریم در تعامل با رایزنان اقتصادی بتوانیم ظرفیت‌های صادراتی استان را به خوبی به کشورهای مختلف انتقال دهیم.

رایزن اقتصادی ایران در کشور تونس گفت: امر صادرات نیازمند زیرساخت های بسیاری است که از جمله آنها ایجاد پایانه‌های صادراتی است که باید در استان‌ها مهیا شوند بویژه برای گل و گیاه که مواد فسادپذیری هستند.

وی افزود: تولیدکنندگان داخلی باید در نمایشگاه‌های خارجی نیز حضور پیدا کنند اما این حضور برای برخی تولیدکنندگان که بضاعت مالی کافی برای حضور در این نمایشگاه‌ها را ندارند ممکن نیست و می توان با تشکیل اتحادیه صادراتی این مشکل را حل کرد. در این صورت اتحادیه ها به عنوان نماینده تولیدکنندگان در نمایشگاه‌های خارجی به منظور ارائه دستاوردهای آنها، حضور پیدا می‌کنند.

قربانی فراز، دعوت از تجار خارجی و فعالان اقتصادی به منظور تبادل تجربه را یکی دیگر از شیوه های ورود به بازار رقابتی برای توسعه صادرات برشمرد.

رایزن اقتصادی ایران در کشور تونس ضمن تاکید بر ایجاد زیرساخت ها به منظور حضور تولیدکنندگان در بازارهای رقابتی گفت: طی جلسه‌ای که با رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی برگزار شد، مقرر شد یک سری سیاست‌ها به عنوان توشه راه برای اهداف صادراتی تعیین شود.

پژمان آزادی – رئیس پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی – نیز اظهار کرد: کشور ایران از نظر صادرات گل و گیاهان زینتی در جهان دارای رتبه ۹۶ است و این رتبه با توجه به ظرفیت‌های ما در این زمینه نشانگر عدم بهره‌برداری از ظرفیت های موجود است.

وی افزود: در بین کشورهای اسلامی دارای رتبه نوزدهم هستیم که جایگاه مناسبی نیست.

آزادی گفت: با کشورهای مختلف نشستی برگزار کرده و جهت تبادل تجربیات در زمینه گل و گیاه با آنها مراوداتی داشته ایم.

وی افزود: پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی با همکاری بخش خصوصی در سال گذشته ۱۵ طرح کلان اقتصاد مقاومتی را در حوزه پرورش گل ارائه کرده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=13085

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.