• امروز : سه شنبه - ۲۵ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 7 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Tuesday - 14 May - 2024
3

تقویت تولید و تشدید نظارت بر محصولات ارگانیک ضروری است

  • کد خبر : 7920
  • ۳۰ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۵:۵۹
تقویت تولید و تشدید نظارت بر محصولات ارگانیک ضروری است

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی بر لزوم اشاعه تقویت تولید و تشدید نظارت و کنترل محصولات ارگانیک در کشور تاکید کرد و گفت: در تولید محصولات ارگانیک، استفاده از نهاده های غیرمجاز ممنوع است و شیوه های عمل آوری و نگهداری محصولات به طوری که هیچ اثر سویی بر ادامه زنجیره غذایی […]

organic_produceرئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی بر لزوم اشاعه تقویت تولید و تشدید نظارت و کنترل محصولات ارگانیک در کشور تاکید کرد و گفت: در تولید محصولات ارگانیک، استفاده از نهاده های غیرمجاز ممنوع است و شیوه های عمل آوری و نگهداری محصولات به طوری که هیچ اثر سویی بر ادامه زنجیره غذایی برجای نگذارد که این امر مبتنی بر تشدید نظارت ها است.
به گزارش ایرنا از سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی، محمدرضا جهانسوز افزود: در استانداردهای ملی ایران ضوابطی برای سنجش و ارزیابی میزان باقی مانده سموم و آفت کش ها و تایید عدم وجود آنتی بیوتیک ها و هورمون ها در فرآورده های دامی تعریف شده که در صورت ارائه مناسب بازرسی ها و کنترل های قابل پیگیری به طور قطع محصولات سالم تولید می شود.

وی اظهار داشت: محصول سالم، محصولی است که در تولید آن ضوابط الزامی استاندارد در تولید محصولات غذایی رعایت شده، ضمن آنکه این محصولات تحت کنترل استانداردهای الزامی و اجباری کیفیت غذایی در کشاوری قرار دارند.

وی ادامه داد: این محصولات دارای حدمجاز باقیمانده آفت کش، عناصر، فلزات وسموم ماحصل اعمال استانداردها و برنامه های مدیریتی براساس معیارهای مشخصی مانند کدکس، MRL و ADI هستند از این رو اگر محصولی در این حد مجاز قرار گیرد می توان گفت غذای سالمی است.

وی در خصوص تولید محصول ارگانیک، تصریح کرد: در حالی که در تولید محصولات ارگانیک، استفاده از نهاده های غیرمجاز ممنوع بوده و شیوه های عمل آوری و نگهداری محصولات به گونه ای طراحی می شود که هیچ گونه اثر سویی بر ادامه زنجیره غذایی بر جای نخواهد گذاشت.

جهانسوز گفت: فراهم آوردن شرایط لازم، بنابر ضوابط موجود استاندارد برای تولید یک محصول ارگانیک به هیچ وجه ساده نیست و نیاز به رسیدگی های بسیار بیشتر و صرف زمان و هزینه دارد، در نتیجه در تولید فرآورده ی غذایی صنعتی ارگانیک با چالش ها و پیچیدگی های بیشتری مواجه هستیم؛ چرا که ممکن است در تولید یک محصول غذایی از ترکیب چندین ماده گیاهی و دامی استفاده شود و بنابر ضوابط، زمانی این محصول ارگانیک است که تمامی اجزای آن مشمول برند ارگانیک شوند.

وی با اشاره به اینکه، در حال حاضر محصولات سالم ما دارای یک ‘استاندارد تولید’ است، افزود: خوشبختانه طبق اقداماتی که در خصوص استانداردهای تولید از سال ۸۷ تاکنون صورت گرفته، سال گذشته توانستیم با همکاری معاون اول رییس جمهور، رییس سازمان استاندارد کشور و سازمان نظام مهندسی این عملیات را به ثمر بنشانیم و ما امروز دارای یک استاندارد ایرانی هستیم که در حد رقابت با استاندارد های جهانی است.

جهانسوز تصریح کرد: تاسیس شرکت های مجاز ایرانی در کشور با یک برنامه ریزی از سوی وزارت جهاد کشاورزی به عنوان کمیته ملی محصول سالم و ارگانیک تشکیل شد که اگر دراین راستا بازرسی و نظارت به درستی صورت گیرد قطعا محصول ارگانیک در کشور وجود خواهد داشت و معمولا هر محصول ارگانیک، یک غذای سالم است.

وی با اشاره به اینکه، اگرچه امروزه تولید محصول ارگانیک یک فرآیند لوکس است و به علت بالا بودن قیمت محصولات ارگانیک، همه افراد جامعه نمی توانند غذای ارگانیک مصرف کنند ولی امروزه در دنیا شاهد آن هستیم که در برخی از کشورها مرز ارگانیک و مصرف مردم به هم نزدیک تر شده اما هنوز درصد قابل توجهی از این نوع محصول نتوانسته بازار را به خودش اختصاص دهد و همچنین در کشور ما این حرکت، نسبتاً نو و تازه است.

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی درخصوص عرضه محصولاتی به نام ارگانیک در کشور، گفت: متاسفانه تمام محصولاتی که امروز در بازار به نام ارگانیک عرضه می شود، محصول ارگانیک نیست چراکه باید محصول ارگانیک محصول دارای تآیید شرکت های بازرسی و دارای مهر استاندارد ارگانیک بر روی محصول باشد.

وی اضافه کرد: امروزه با داغ شدن بازار ارگانیک و افزایش اقبال عمومی به سمت استفاده از محصولات طبیعی و سالم، به نظر می رسد که نیاز است تا عرضه این محصولات با نشان ملی استاندارد ایران و برند ارگانیک واقعی نسبت به تقاضا بیشتر شده تا مصرف کنندگان به ناچار به سمت خرید محصولاتی که با حدس و گمان، احتمال ارگانیک بودن آن به نظر می رسد نروند و این امر باعث داغ تر شدن بازار عده ای سودجو و فرصت طلب نشود.

وی تاکید کرد: بنابراین نیاز است فرهنگ ارگانیک در کشور تقویت و همچنین قابل پیگیری و نظارت دستگاه های قرار گیرد.

براساس این گزارش، کشاورزی ارگانیک براساس استانداردها و چارچوب های قوانین و تجارت، بیش از ۷ سال در کشور ما آغاز شده است.

همچنین الزامات مربوط به فرآورده های تحت عنوان محصولات زیستی ایران (ارگانیک) در استاندارد ملی ایران به شماره ۱۱۰۰۰ (راهنمای تولید، فرآوری، برچسب گذاری و بازاریابی مواد غذایی ارگانیک) مشخص شده که این راهنما اساس تولید مواد غذایی ارگانیک در مزرعه، آماده سازی، نگهداری، حمل و نقل، برچسب گذاری و بازاریابی است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=7920

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.