• امروز : دوشنبه - ۱۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 21 - شوال - 1445
  • برابر با : Monday - 29 April - 2024
1
استاندار فارس در مراسم روز درختکاری:

برنامه ریزی توسعه بر مبنای توان طبیعت سرزمینی/ تقویت مشارکت عمومی در حفاظت از منابع طبیعی

  • کد خبر : 23707
  • ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۰
برنامه ریزی توسعه بر مبنای توان طبیعت سرزمینی/ تقویت مشارکت عمومی در حفاظت از منابع طبیعی

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، دکتر عنایت الله رحیمی همزمان با ۱۵ اسفند ماه در مراسم روز درختکاری دستیابی به توسعه پایدار را شعار اصلی کشورهای جهان دانست و تاکید کرد: توسعه بر بستر زمین و با تکیه بر عناصر اصلی تشکیل دهنده آن یعنی آب و خاک شکل می گیرد. وی ادامه داد: […]

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، دکتر عنایت الله رحیمی همزمان با ۱۵ اسفند ماه در مراسم روز درختکاری دستیابی به توسعه پایدار را شعار اصلی کشورهای جهان دانست و تاکید کرد: توسعه بر بستر زمین و با تکیه بر عناصر اصلی تشکیل دهنده آن یعنی آب و خاک شکل می گیرد.

وی ادامه داد: ایجاد تعادل بین زیست بوم و فعالیت های بشر نیازمند شناخت توان اکولوژیکی سرزمین است؛ چرا که وارد کردن فشار بیش از توان به یک منطقه آن را به سمت نابودی پیش می برد.

نماینده عالی دولت در استان فارس با بیان اینکه اعتلای کشور و سرزمین باید بر مبنای توان طبیعت برنامه ریزی شود، عنوان کرد: توسعه بر روی زمین صورت می گیرد و بشر یک زمین بیشتر ندارد که باید برای حفظ آن تلاش کنیم.

استاندار فارس با اشاره به اینکه وظیفه حفاظت از منابع طبیعی، جنگل ها، مراتع و… بر عهده دستگاه های اجرایی متولی از جمله جهاد کشاورزی، منابع طبیعی، سازمان حفاظت از محیط زیست است، خاطرنشان کرد: این سازمان ها باید از مشارکت های مردمی و همکاری های سازمان های مردم نهاد برای دستیابی به اهداف خود بهره بگیرند.

دکتر رحیمی افزایش مشارکت های مردمی را در گرو فرهنگ سازی دانست و عنوان کرد: رسانه ها، آموزش و پرورش و کسانی که تریبونی برای ارتباط با مردم در اختیار دارند باید فرهنگ طبیعت دوستی و حفاظت از منابع طبیعی را ترویج کنند تا بستر حرکت به سمت توسعه و همچنین امکان زیست مطلوب امروز و فردای جامعه مهیا شود.

استاندار فارس با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید برنامه های خوبی در حوزه  حفاظت و گسترش منابع طبیعی  و افزایش فعالیت های آبخیز داری و آبخوان داری در دستور کار داده است، افزود: به عنوان نمونه د رحال حاضر قرار دادی به مبلغ ۵۷ میلیارد تومان بین استانداری فارس، سازمان منابع طبیعی و سازمان مراتع و جنگل ها به منظور توسعه فعالیت های آبخیز داری  منعقد شده و همه کمیته های برنامه ریزی شهرستان ها مکلف به تخصیص منابع لازم برای این امر شده اند.

وی ادامه داد: در سطح ملی نیز این اهتمام وجود دارد که منابع لازم به سمت عملیاتی شدن این تفاهم نامه سوق داده شود.

دکتر رحیمی با بیان اینکه شهرها و روستاها و زندگی ابنا بشر در بستر طبیعت شکل گرفته است، یادآور شد: از این رو انسان همواره کوشیده است مظاهر طبیعت را به زیستگاه خود ببرد تا آرامش را در این بستر تجربه کند.

نماینده عالی دولت در استان فارس با اشاره به اینکه از گذشته تا کنون بعضی اقدامات غیر کارشناسی انجام شده و مداخلاتی در طبیعت رخ داده است، افزود: این اقدامات اعم از فعالیت های عمرانی، راه سازی و شهرسازی هر چند با نیت خدمت رسانی انجام شده است خسارت های جبران نا پذیری برای زیستگاه بشر در پی داشته است که با یک ارزیابی علمی و دید مقدماتی مشخص می شود.

وی تاکید کرد: به جای کشاندن لودرها و بولدوزرها به طبیعت باید در بستر متناسب با طبیعت هر سرزمینی، گونه های متناسب با آن اقلیم را گسترش دهیم.

استاندار فارس گفت: مدیران دستگاه های اجرایی عمرانی و فرهنگی به گونه ای عمل کنند که بستر مشارکت مردمی برای حفظ منابع طبیعی فراهم بشود.

وی یادآور شد: در این راستا دیدگاه های تخصصی کارشناسان و دانشگاهیان مورد استفاده دستگاه های اجرایی متولی قرار بگیرد تا در آینده بتوانیم با افتخار اعلام کنیم که توانسته ایم به عنوان حافظان منابع طبیعی بستر توسعه پایدار را فراهم کرده ایم.

مهرزاد بوستانی مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس نیز در این مراسم ضمن تبریک هفته منابع طبیعی و گرامیداشت این هفته با اشاره به برگزاری برنامه مشترک روز درختکاری با شهرداری و سازمان سیما،منظر و فضای سبز شهری شهرداری شیراز در سال جاری گفت:این رویکرد مشترک نشان از همکاری وتعامل نزدیک دو دستگاه در توسعه و فضای سبز است.وی با بیان اینکه در حال حاضر مسائل زیست محیطی و وجود هوای پاک از مهمترین دغدغه های شهروندان کلان شهرهاست افزود: خوشبختانه منابع طبیعی استان به عنوان متولی اصلی حفظ، احیا، توسعه و بهره برداری اصولی تاکنون طرح های اجرایی بیشماری از جمله توسعه جنگل کاری، تقویت پوشش گیاهی و بویژه طرح های آبخیزداری برای حفظ منابع پایه آب و خاک را به مرحله اجرا گذاشته است.وی به اجرای ۵۵ پروژه آبخیزداری در ۲۹ شهرستان استان اشاره کرد و افزود:با مشارکت پویای مردم در اجرای این طرح ها علاوه بر حفاظت و بهره برداری که راس کارهای منابع طبیعی است توانستیم در بحث توسعه و احیاء نیز مطالبات مهم مردم را محقق کنیم.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=23707

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.