• امروز : چهارشنبه - ۲۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 8 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Wednesday - 15 May - 2024
3
معاون جهاد کشاورزی فارس گفت:

با همت کشاورزان گراشی زمین نفسی تازه کشید

  • کد خبر : 23830
  • ۰۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۴
با همت کشاورزان گراشی زمین نفسی تازه کشید

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در اقدامی کم‌نظیر کشاورزان بخش اَرَد از توابع شهرستان گراش اقدام به جمع‌آوری پلاستیک‌های کشت صیفی در سطحی بالغ بر۵۰۰ هکتار کردند. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، حسین پژمان با بیان این‌که روش کشت زیر پلاستیکی یا […]

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: در اقدامی کم‌نظیر کشاورزان بخش اَرَد از توابع شهرستان گراش اقدام به جمع‌آوری پلاستیک‌های کشت صیفی در سطحی بالغ بر۵۰۰ هکتار کردند.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس، حسین پژمان با بیان این‌که روش کشت زیر پلاستیکی یا مالچ پلاستیکی برای کشاورزان مقرون به صرفه بوده،یادآورشد: ویژگی‌های مثبت کشت تونلی صیفی جات، موجب اقبال روزافزون کشاورزان نسبت به این روش کشت شده است.
وی صرفه جویی در میزان مصرف آب، بالا بردن راندمان آبیاری، جوانه زنی ورشد سریع محصول، کنترل علف‌های هرز، آفات و بیماری‌ها و تولید خارج از فصل و کمک به تنظیم بازار را از مزایای این نوع کشت برشمرد و گفت: در صورتی که نسبت به جمع آوری پلاستیک پس از پایان برداشت اقدام نشود به شکل عایق عمل کرده و مانع تنفس طبیعی خاک خواهد شد.
پژمان با بیان این‌که تجزیه پلاستیک در خاک به صدها سال زمان نیازمند دارد، تصریح کرد: باقی ماندن پلاستیک در خاک در برخی اوقات مانع فعالیت ادوات و ماشین آلات کشاورزی می شود.
این مقام مسئول افزود: رهاسازی پلاستیک در زمین های کشاورزی مانع شخم زنی مناسب در کشت دوره بعد شده و اگر روش کشت بعد غرقابی باشد مشکلات زیادی را نیز در حین آبیاری به وجود می آورد.
پژمان گفت: در سال زراعی جاری کارشناسان اداره ترویج جهاد کشاورزی گراش و مرکز جهاد کشاورزی بخش اَرَد تلاش زیادی به منظورترغیب کشاورزان در جهت جمع آوری پلاستیک پس از برداشت محصولات کشاورزی کردند.
وی افزود: در این راستا دوره آموزشی –ترویجی برگزار شد و ابلاغ های مکتوب نیز در خصوص لزوم جمع آوری پلاستیک پس از برداشت به کشاورزان، دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستاها ارائه شد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با اشاره به این‌که مساحت کشت زیر پلاستیک در این استان حدود ۶ هزار هکتار است، تاکید کرد: فرهنگ جمع‌آوری پلاستیک بعد از پایان فصل کاشت در کشاورزان فارسی نهادینه شده است.
لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=23830

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.