• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
0

باغ و طبیعت را به اسم توسعه تخریب نکنیم

  • کد خبر : 7049
  • ۱۷ اسفند ۱۳۹۳ - ۹:۱۳
باغ و طبیعت را به اسم توسعه تخریب نکنیم

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در ۵ دهه گذشته یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور تخریب شده است. به گزارش خبرنگار مهر، قباد افشار در مراسم آئین درختکاری و پاسداشت باغ و طبیعت در تهران با بیان اینکه قطعا تخریب طبیعت منجر به کمبود آب می شود، اظهار داشت: زمانی که جنگل‌ها و […]

sazman_omoore_araziرئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در ۵ دهه گذشته یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور تخریب شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، قباد افشار در مراسم آئین درختکاری و پاسداشت باغ و طبیعت در تهران با بیان اینکه قطعا تخریب طبیعت منجر به کمبود آب می شود، اظهار داشت: زمانی که جنگل‌ها و مراتع را تخریب می کنیم، این مسئله منجر به خشک شدن چاه‌ها و قنات‌ها می‌شود.

وی اضافه کرد: به محض اینکه سخن از توسعه می‌شود، قسمتی از اراضی کشاورزی، باغ و طبیعت را تخریب می‌کنیم تا یک کارخانه بسازیم، آیا واقعا باید همه کارخانجات آلوده کننده در کنار شهرها ساخته شود؟

رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه طی سال‌های اخیر از تخریب جنگل ها و مراتع دست کشیده‌ایم و به اراضی کشاورزی فشار وارد کرده‌ایم، افزود: ما با این کار امنیت غذایی کشور را به مخاطره انداخته ایم، ضمن اینکه به گفته امام خمینی (ره) کشاورزی محور توسعه است.

افشار با بیان اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی افزایش چشمگیری در تولید محصولات کشاورزی داشته ایم، گفت: هنوز در نقطه پایدار قابل اتکا قرار نداریم و این مسئله که ۶۰ درصد کالری مورد نیاز افراد جامعه در داخل کشور تامین می شود، کافی نیست و ما باید به نقطه قابل اتکا دست پیدا کنیم که این مسئله نیز با تخریب اراضی کشاورزی و منابع طبیعی امکان پذیر نیست.

رئیس سازمان امور اراضی کشور ادامه داد: در ۵ دهه گذشته یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کشور تخریب شده است (سالانه ۲۰ هزار هکتار)، ضمن اینکه امروزه ۲.۵ میلیون هکتار (کمتر از دو درصد) از مساحت کشور باغ است و ما همچنان به دنبال این هستیم که این باغ‌ها را نیز به ویلا تبدیل کنیم که این نگاه باید تغییر پیدا کند.

افشار تاکید کرد: در صورتی که نگاه ما به این مسئله تغییر نکند، برخورد مسئولان و قوه قضاییه با متخلفان سودمند نخواهد بود.

در پایان این مراسم که در اطراف مرقد امام خمینی (ره) برگزار شد، مسئولان وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان امور اراضی کشور و چندی دیگر از مسئولان اقدام به کاشت تعدادی اصله نهال زیتون و سرو کردند.

زمین‌های کشاورزی تا ۵ سال آینده سنددار می‌شود

رئیس سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه برای مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی برنامه جامعی تدوین شده است، گفت: ۹۰ هزار پرونده مربوط به تغییر کاربری اراضی کشاورزی در دستگاه قضایی موجود است.
به گزارش خبرگزاری فارس قباد افشار رئیس سازمان امور اراضی کشور در جمع خبرنگاران در مورد برنامه سازمان برای مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی، گفت: برای مبارزه با تغییر کاربری اراضی کشاورزی برنامه جامعی تدوین شده که قدم اول در این برنامه تشکیل یگان‌های حفاظت اراضی کشاورزی بود.

وی با بیان اینکه تشکیل یگان‌های حفاظت اراضی از سال گذشته آغاز، امسال استمرار و سال آینده تکمیل می‌شود، افزود: گام دوم برنامه هماهنگی با دستگاه قضایی برای برخورد با متخلفان بوده که در حال حاضر سرعت رسیدگی به پرونده‌ها افزایش یافته است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: گام سوم در برنامه عدم الحاق مجوزهایی که به صورت قانونی و رسمی اخذ می‌شود، مثل الحاق اراضی به شهرها و روستاها که این کار با وزرات راه و شهرسازی و بنیاد مسکن برای بازنگری آن قسمت‌هایی که الحاق شده، هماهنگ می‌شود.

افشار با بیان اینکه آیین‌نامه جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی در حال بررسی و اصلاح مجدد است، بیان داشت: جمع تمام موارد ذکر شده ما را باید به سمتی ببرد که دیگر شاهد تخریب اراضی کشاورزی نباشیم.

رئیس سازمان امور اراضی کشور، بیان داشت: مهمترین کاری که در رابطه با جلوگیری از تخریب اراضی کشاورزی صورت گرفته و اجرای آن از دهه فجر ۹۳ شروع شد، طرح کاداستر (حد نگار) اراضی کشاورزی یعنی پایش ماهواره‌ای ماهانه، تصویربرداری دقیق و کدگذاری است.

وی افزود: پیش‌بینی می‌شود تا ۵ سال آینده طرح کاداستر در کشور نهایی شود و خروجی آن با هماهنگی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور سنددار کردن اراضی کشاورزی است.

افشار گفت: یکی از مسائل و مشکلات در اراضی کشاورزی تداخل و اختلالات بین اراضی است که امیدواریم در طرح کاداستر این مشکل حل و کشاورزان دغدغه‌ای جز تولید نداشته باشند.

وی با بیان اینکه در سال‌های گذشته حدود ۹۰ هزار پرونده تخلف و تغییرکاربری در اراضی کشاورزی وجود داشته، اظهار داشت: این ۹۰ هزار پرونده مربوط به ۲۰ سال اخیر است که حدود ۱۰۰ هزار هکتار را تشکیل می‌دهد و بخشی از تغییر کاربری‌ها هم شناسایی نشده است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور تصریح کرد: در ۵۰ سال گذشته حدود یک میلیون هکتار از اراضی کشاورزی کاسته شده و سالانه ۲۰ هکتار زمین کشاورزی تغییر کابری می‌شود که این امر خطر بزرگی برای تولیدات کشاورزی و امنیت غذایی کشور به شمار می‌رود.

وی با اشاره به یگان‌های ویژه در تمامی استان‌ها با عنوان ستاد پیشگیری و مقابله تغییر کاربری اراضی کشاورزی گفت: با نظارت مستمر این یگان‌ها قطعا هر گونه فعل و انفعالی در اراضی کشاورزی کنترل می‌شود.

افشار با بیان اینکه دولت به دنبال حفظ اراضی کشاورزی به عنوان سرمایه کشور است، بیان داشت: پدیده شاندیز تخلف تغییر کاربری داشته و کار را بدون مجوز شروع کرده است.

وی افزود: در ۵ اسفند سال جاری رئیس قوه قضائیه با اعمال ماده ۱۸ و نقض احکام قبلی موافقت کرده و پرونده برای رسیدگی مجدد دوباره به مشهد بازگردانده شده و مراحل آن باید طی شود.

افشار بیان داشت: باید منتظر صدور حکم قضایی در مورد پرونده شاندیز باشیم، تا اگر لازم باشد، عوارض یا حقوق دولتی را پرداخت کند و در جایی دیگر اراضی کشاورزی معادل آن خریداری شود تا در این صورت مجوز ادامه ساخت شاندیز صادر شود.

وی در مورد زمین فرودگاه قم نیز گفت: زمین فرودگاه تغییر کاربری نداشته، بلکه مراحل اداری ساخت آن در سازمان امور اراضی طی نشده،‌ به همین دلیل از منابع طبیعی خواسته شده که کار را فعلا متوقف کنند تا مراحل اداری طی و کار با رسمیت قانونی پیش‌رود.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=7049

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.