• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
5

ایران با تولید یک میلیون تن انار در رتبه نخست جهان قرار دارد/اروپا و آسیا مقصد صادرات

  • کد خبر : 14284
  • ۲۲ آذر ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۹
ایران با تولید یک میلیون تن انار در رتبه نخست جهان قرار دارد/اروپا و آسیا مقصد صادرات

مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با تولید بیش از یک میلیون تن انار کیفی در رتبه نخست تولیدکنندگان این محصول در جهان قرار دارد. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، به نقل از  ایرنا، ابوالقاسم حسن پور امروز(یکشنبه) در حاشیه بازدید از باغات […]

anar_mivehمدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایران با تولید بیش از یک میلیون تن انار کیفی در رتبه نخست تولیدکنندگان این محصول در جهان قرار دارد.
به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)، به نقل از  ایرنا، ابوالقاسم حسن پور امروز(یکشنبه) در حاشیه بازدید از باغات انار و سردخانه سه هزار تن ظرفیتی شهرستان ساوه افزود: طبق آمارها، هند با ۹۰۰ هزار تن تولید انار، چین با ۳۰۰ هزار تن، ترکیه ۲۲۰ هزار تن و آمریکا با ۲۱۰ هزار تن انار به ترتیب در رتبه های دوم، سوم، چهارم و پنجم تولید انار جهان قرار دارند.
وی اضافه کرد: انار، میوه بومی ایرانی است که در محدوده کویر مرکزی (دشت کویر و کویر لوت) تولید می شود؛ بنابراین در همه استان های کشور که در حاشیه کویر مرکزی قرار دارند، کشت انار از گذشته رونق داشته و سطح زیرکشت، تنوع ارقام، میزان رشد و باردهی درخت و کیفیت محصول آن قابل توجه است.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: امسال بیش از یک میلیون تن انار در سطح بیش از ۶۸ هزار هکتار در کشور تولید شده که نسبت به سال گذشته ۱۰ درصد رشد را نشان می دهد.
به گفته حسن پور، سال گذشته ۹۹۰ هزار تن انار در کشور تولید شده بود.
وی افزود: همچنین پیش بینی می شود امسال ۲۰۰ هزار تن انار و فرآورده های آن صادر شود.
مدیرکل دفتر میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری معاونت باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، مهم ترین بازارهای هدف صادرات انار از ایران را عراق، روسیه، ترکمنستان، امارات متحده عربی، هلند، آلمان، سوئد، کویت، فرانسه و سوئیس عنوان کرد.
حسن پور تصریح کرد: مهم ترین ارقام تجاری انار ایرانی که بیش از ۹۰ درصد آن صادر می شود شامل ارقام: ملس ساوه، شیشه کف فردوس، خزر بوردسکن، رباب نی ریز، نادری بادرود، ملس یزدی، قجاق قم، اردستانی مه ولات و وجستانی و از مهم ترین ویژگی این ارقام را پوست قرمز و نسبتا ضخیم، دانه قرمز و مزه ملس تا شیرین است.
وی، برنامه اصلاح و احیای باغات انار را تهیه نهال سالم، اصیل و استاندارد، برنامه کنترل آفات، بیماری ها و علف های هرز، تغذیه (انواع کود)، برنامه سلامت محصول (کدکس و استانداردسازی)، توسعه فعالیت های آب و خاک، توسعه تجارت محصول و توسعه مکانیزاسیون بیان کرد.
حسن پور ادامه داد: محصول انار با تهدیداتی همچون سرمازدگی، شیوع آفات و بیماری گرم گلوگاه انار و بروز عوارض فیزیولوژیکی نظیر آفات سوختگی، ترکیدگی انار و سفیدشدن دانه انار مواجه است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=14284

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.