• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 12 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
1

اعتماد به مصرف گیاهان دارویی را در مردم از بین برده ایم

  • کد خبر : 9438
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۳۸

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع گفت: با اطلاعات نادرست اعتماد به مصرف گیاهان دارویی را در مردم از بین بردیم و آنان با واقعیت های گیاهان دارویی آشنایی لازم را ندارند. ولی الله مظفریان در گفت و گو با ایرنا افزود: باید حسن اعتماد به مصرف گیاهان دارویی را در وجود همه […]

giyah_darooei_3عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع گفت: با اطلاعات نادرست اعتماد به مصرف گیاهان دارویی را در مردم از بین بردیم و آنان با واقعیت های گیاهان دارویی آشنایی لازم را ندارند.
ولی الله مظفریان در گفت و گو با ایرنا افزود: باید حسن اعتماد به مصرف گیاهان دارویی را در وجود همه زنده کنیم و به نحو مناسب اطلاعات علمی را در اختیار مردم قرار دهیم تا این موضوع مهم در زندگی آنان نهادینه شود.

وی اظهار کرد: تبادل نادرست اطلاعات، ترجمه ها و اطلاعات غلط سبب شده تا ما نتوانیم با واقعیت های گیاه دارویی آشنایی پیدا کنیم و از آن دور مانده ایم.

وی با اشاره به اینکه اغلب کتاب های موجود گیاهان دارویی ترجمه است اظهار کرد: اطلاعات برخی از گیاهان به عنوان گیاه برجسته دارویی در این کتاب ها ارایه شده اما آن گیاه در کشور وجود ندارد.

مظفریان بیان کرد: علم ما در حوزه های مختلف از جمله گیاهان دارویی برگرفته از دانش کشورهای اروپایی است و باید علم خودمان را ایرانی کنیم تا بتوانیم خدمات مناسب تری به مردم ارایه کنیم

وی برلزوم بهره گیری از اندوخته های علمی گیاهان دارویی همراه با فرهنگ ایرانی تاکید کرد و افزود: ظرفیت و توانمندی های این حوزه باید با فرهنگ ایرانی ترویج داده شود.

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع گفت: نگاه ایرانی نسبت به رژیم غذایی، حفظ سلامتی و آرامش با نگاه اروپایی ها متفاوت است و به همین دلیل دیدگاه پزشکی آنان نیز با هم فرق می کند.

مظفریان با اشاره اینکه براساس اطلاعات جغرافیای گیاهی کشور به ۱۰ حوزه رویشی تقسیم می شود گفت: تنوع اقلیمی بستر مناسب را برای توسعه کاشت گیاهان دارویی فراهم کرده است.

وی گفت: این باور غلط است که بیابان ظرفیت کاشت گیاهان دارویی را ندارد و مناطقی مانند بیایان و اراضی دیم رها شده مناسب کاشت گیاهان دارویی نیست.

کشور به ۱۰ حوزه و زیر حوزه رویشی شامل ناحیه خزی، ناحیه ارمنستان با سه زیرحوزه آذربایجان، البرز و خراسان، ناحیه ایران مرکزی، ناحیه کرد و زاگرس با سه زیرحوزه زاکرس شمالی، جنوبی و شرق زاگرس و ناحیه جنوب ایران با دو زیر ناحیه خلیجی و عمانی تقسیم می شود.

حدود ۸ هزار گونه گیاهی در ایران وجود دارد که از این تعداد ۱۴۰۰ تا ۱۸۰۰ گونه آن دارای اثر دارویی است.

کشور با توجه به تنوع اقلیمی مکانی مناسب برای پرورش و کاشت گیاهان دارویی است.

به رغم تنوع و قابلیت های کشور، گیاهان دارویی به صورت خام به فروش می رسند که باید اقدامات جدی برای فرآوری گیاهان دارویی در کشور فراهم شود.

بر اساس یک برآورد ۷۵۰ هزار گونه گیاهی در دنیا وجود دارد که از این تعداد حدود ۷۵ هزار گونه دارای اثر دارویی هستند و در حال حاضر ۲۰ هزار گونه آن مورد استفاده پزشکی قرار می گیرند.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=9438

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.