• امروز : سه شنبه - ۱ خرداد - ۱۴۰۳
  • برابر با : 14 - ذو القعدة - 1445
  • برابر با : Tuesday - 21 May - 2024
3

اجرای ۱۲۷ هزار هکتار آبیاری تحت فشار طی سالجاری

  • کد خبر : 7001
  • ۱۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۰:۵۰
اجرای ۱۲۷ هزار هکتار آبیاری تحت فشار طی سالجاری

معاون آب، خاک و صنایع کشاورزی گفت: طبق برنامه ریزی امسال باید ۲۳۰ هزار هکتار سیستم آبیاری تحت فشار اجرا می شد که به دلیل تخصیص دیرهنگام اعتبارات تاکنون ۱۲۷ هزار هکتار اجرایی و در حال اجراست. سیدرحیم سجادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان آنکه اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار […]

abyari_modernمعاون آب، خاک و صنایع کشاورزی گفت: طبق برنامه ریزی امسال باید ۲۳۰ هزار هکتار سیستم آبیاری تحت فشار اجرا می شد که به دلیل تخصیص دیرهنگام اعتبارات تاکنون ۱۲۷ هزار هکتار اجرایی و در حال اجراست.
سیدرحیم سجادی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان آنکه اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار ارتباط مستقیمی با تخصیص به موقع اعتبارات دارد، افزود: امسال ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای اجرای سیستم آبیاری تحت فشار ۲۳۰ هزار هکتار در نظر گرفته شده بود که بخشی از آن در شهریور ماه اختصاص یافت که نیمی از سال کار اجرایی نشد.

وی اظهار داشت: بنابراین نباید انتظار داشت اجرای ۲۳۰ هزار هکتار طبق برنامه ریزی سالجاری عملیاتی شود.

وی تصریح کرد: طی این مدت مبلغ ۴۵۰ میلیارد تومان تخصیص یافته و ۲۵۰ میلیارد دیگر طی روزهای آتی تامین می شود.

معاون آب، خاک و صنایع کشاورزی گفت: برای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در بودجه سال ۹۴ مبلغ ۱۲۰۰ میلیارد تومان از سوی دولت پیشنهاد شده که در صورت تخصیص طی دو سال آینده می توانیم اقدامات خوبی انجام دهیم.

وی افزود: چون در سال ۹۱، ۳۰ میلیارد تومان به این بخش اختصاص یافت که در روند کار شوک ایجاد شد، به نحوی که کمبود اعتبارات منجر شد بهره برداران رغبت چندانی برای اجرای سیستم آبیاری تحت فشار نداشته باشند و کشاورزان از دولت طلبکار شدند و پول آنان در سال ۹۲ تامین و پرداخت شد.

سجادی با بیان آنکه اجرای سیستم آبیاری تحت فشار کشور ما از دیگر کشورهای دنیا عقب نیست، گفت: اگر اعتبارات این بخش مستمر باشد سالانه بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار هکتار توسعه آبیاری تحت فشار در کشور اجرایی می شود.

وی درباره مشکل کشاورزان برای تعمیر و نوسازی سیستم های آبیاری تحت فشار، گفت: اعتبارات این بخش تنها برای اجرا و راه اندازی این سیستم در اراضی کشاورزی است و در صورتی که مشکل تعمیراتی در سیستم رخ دهد پولی به کشاورزان برای تعمیر و نوسازی داده نمی شود.

وی اظهار داشت: اما امسال تلاش کرده ایم برای تعمیر و نوسازی سیستم های آبیاری تحت فشار استان سیستان و بلوچستان که در اثر بروز حوادث غیرمترقبه از جمله طوفان و سیل دچار خسارت شده اند، منابع مالی تامین و تخصیص یابد تا مشکل کشاورزان آن مناطق برطرف شود.

سجادی درباره بکارگیری انواع آبیاری های نوین از جمله آبیاری زیرسطحی در کشور، گفت: هم اکنون در بحث اجرای آبیاری تحت فشار همراه با تحقیقات جلو می رویم و نمی توانیم جلوتر از تحقیقات حرکت کنیم اما تکنولوژی های نوین خارج از کشور مورد توجه ما قرار دارد که باید با کمک موسسات تحقیقاتی در کشور کاربردی شود.

وی اضافه کرد: اگر بخواهیم برای جلوگیری از کنده شدن سیستم آبیاری آن را در زیرزمین نیز بکارببریم همانند آبیاری زیرسطحی که سیستم نیم متر زیرزمین قرار می گیرد، در صورت بروز سیل حتی این نوع سیستم نیز می تواند از جا کنده شده و از بین برود و یا گیاه در زیرخاک مشکلی برای شبکه ایجاد کند.

وی ادامه داد: مطالعات محققان ما نشان می دهد آبیاری زیرسطحی برای باغات پسته بسیار مناسب است زیرا پسته آب دوست نیست بنابراین برای سیستم در زیرزمین مشکلی ایجاد نمی کند این درحالی است که از سیستم آبیاری زیرسطحی برای باغات فندق استفاده شد اما به دلیل اینکه گیاه فندق آب دوست است، روی سیستم های آبیاری را گرفت و ناکارآمد شد.

وی گفت: بنابراین تحقیقات نشان می دهد که آبیاری زیرسطحی برای گیاهان آب دوست مناسب نیست و باید سیستم های آبیاری کشور گام به گام با تحقیقات اجرایی شود تا مشکلی در طرح ایجاد نشود.

وی اظهار داشت: به طور مثال هم اکنون نهال زیتون در شمال کشور با آبیاری قطره ای باردهی مناسبی داشته در حالی که کشت همین نهال با سیستم آبیاری قطره ای در فساء باردهی نداشته است.

معاون وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه تسریع در اجرای سیستم های آبیاری مورد تاکید دولت است، افزود: در حال حاضر دولت برای اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در کشور ۸۵ درصد منابع مالی را در قالب تسهیلات در اختیار کشاورزان قرار می دهد زیرا بخش عمده بهره برداران توان مالی اجرای سیستم های آبیاری تحت فشار در اراضی کشاورزی خود را ندارند.

به گزارش ایرنا، از ابتدای اجرای طرح سیستم آبیاری تحت فشار تاکنون بیش از ۱.۳ میلیون هکتار تحت پوشش این طرح قرار گرفته است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=7001

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.