• امروز : سه شنبه - ۱۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 22 - شوال - 1445
  • برابر با : Tuesday - 30 April - 2024
8

چرای “دام” ۳ برابر بیشتر از ظرفیت مراتع است

  • کد خبر : 15238
  • ۰۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۳
چرای “دام” ۳ برابر بیشتر از ظرفیت مراتع است

استاد دانشگاه تهران با اشاره به پیشرفت‌هایی که در قرن ۱۷ تا ۲۰ بر روی کره زمین اتفاق افتاده، گفت: این پیشرفت‌ها سبب تسلط انسان بر کره زمین و طبیعت شد و به طور کلی سیمای کره زمین را تغییر داد. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا؛ حسین آخانی، افزود: دخالت‌های […]

استاد دانشگاه تهران با اشاره به پیشرفت‌هایی که در قرن ۱۷ تا ۲۰ بر روی کره زمین اتفاق افتاده، گفت: این پیشرفت‌ها سبب تسلط انسان بر کره زمین و طبیعت شد و به طور کلی سیمای کره زمین را تغییر داد.

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا؛ حسین آخانی، افزود: دخالت‌های انسان در طبیعت و بهره‌وری از آن باعث شد که برای مردم بر کره زمین رفاه ایجاد شود ولی پس از مدت کوتاهی مشخص شد که بهره‌وری از طبیعت و استفاده از ظرفیت‌های آن بیش از توان ترمیمی زمین بوده است و به همین دلیل با انواع مشکلات طبیعی مانند گرمایش زمین، ایجاد آلودگی‌های متفاوت، افزایش ریزگردها و باران اسیدی در مناطق مختلف مواجه شویم و همین مشکلات باعث شد “رفاهی” را که ما امروزه از نظر محیط زیستی در اختیار داریم آیندگان از آن محروم بمانند.

این فعال محیط زیست بیان کرد: ما در کشور خود تمام منابع محیط زیستی را به صورت غیرقابل کنترل مصرف کرده‌ایم و حال با آثار سوء این نوع برخورد مواجه هستیم.

آخانی با اشاره به پیشرفت دانش بشری، گفت: ما امروزه راهکارهای لازم برای اصلاح اشتباهات در زمینه محیط زیست را در اختیار داریم.

وی گفت: سدسازی‌های غیرعلمی و گسترش چاه‌های عمیق باعث اسراف و از بین رفتن آب می شود، این در حالیست که با استفاده از راهکارهای علمی می توانیم جلوی این اسراف را بگیریم.

این استاد دانشگاه همچنین چرای “بی‌رویه دام” در کشور را سه برابر ظرفیت مراتع دانست و تصریح کرد: این عمل فرسایش شدید خاک را به دنبال دارد.

آخانی با بیان اینکه تولید گازهای گلخانه ای در ایران بسیار زیاد است، گفت: چون در کشور ما میزان بارندگی کم است نباید به سمت صنایعی که گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنند برویم و همچنین صنایع آلوده کننده را از کشور دور کنیم.

این فعال محیط زیست همچنین با اشاره به بحث حمل و نقل گفت: باید مردم را تشویق کرد که از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنند و به جای گسترش جاده‌ها و حمایت از صنایع خودروسازی در توسعه راه‌آهن و مترو در شهرها سرمایه‌گذاری کنیم.

وی در پایان گفت: سالیانه میزان زیادی از محصولات غذایی و کشاورزی با وجود هزینه‌های زیادی که برای تولید آنها می شود، از بین می‌روند؛ در حالیکه می‌توانیم با استفاده از تکنولوژی‌های لازم و مدیریت صحیح جلوی این کار را بگیریم.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=15238

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.