• امروز : سه شنبه - ۴ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 15 - شوال - 1445
  • برابر با : Tuesday - 23 April - 2024
4

توصیه های ماهی قرمز نوروزی را بخوانید

  • کد خبر : 7349
  • ۲۵ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۱:۲۳
توصیه های ماهی قرمز نوروزی را بخوانید

سازمان دامپزشکی کشور در آستانه عید نوروز توصیه کرد: مردم ماهی قرمز سفره های هفت سین خود را از مراکز معتبر خریداری و نکات بهداشتی را برای خرید و نگهداری ماهی قرمز رعایت کنند. به گزارش ایرنا از سازمان دامپزشکی کشور، ماهی قرمز یکی از نخستین ماهیان آکواریومی است که خاستگاه اولیه آن کشور چین […]

mahigoli_mahighermez_nowrooz_saleno_haftsinسازمان دامپزشکی کشور در آستانه عید نوروز توصیه کرد: مردم ماهی قرمز سفره های هفت سین خود را از مراکز معتبر خریداری و نکات بهداشتی را برای خرید و نگهداری ماهی قرمز رعایت کنند.
به گزارش ایرنا از سازمان دامپزشکی کشور، ماهی قرمز یکی از نخستین ماهیان آکواریومی است که خاستگاه اولیه آن کشور چین و با گذشت زمان به نقاط دیگر جهان معرفی شده است.

ماهی قرمز انواع مختلف دارد که بزرگترین آنها حداکثر تا ۶۰ سانتی متر رشد می کند و حداکثر وزنی معادل ۵.۴ کیلوگرم دارد، اما اغلب آنها در اندازه های کوچک رشد می کنند و در آکواریوم نگهداری می شوند.

در شرایط مناسب، ماهی قرمز ممکن است بیش از ۲۰ سال عمر کند، اما بیشتر ماهیان قرمز خانگی به دلیل شرایط نگهداری معمولا بیشتر از ۶ تا ۸ سال زنده نمی مانند.

براساس این اطلاعیه، ماهی قرمز باید دارای ظاهر، تحرک مناسب و شنای متعادل باشد.

همچنین مردم در صورت مشاهده علایمی همچون تاخوردن باله ها، لکه های پنبه ای مانند زخم یا لکه های سفید متمایل به خاکستری یا قرمز در اطراف دهان یا سطح بدن، بیرون زدن چشم ها به صورت یکطرفه یا دو طرفه و ریخته شدن پولک های ماهی، از خرید آن خودداری کنند.

در این اطلاعیه آمده است: در نگهداری طولانی مدت ماهیان قرمز مثلاً در خانه و کنار سفره های هفت سین مقدار آب مورد نیاز هر قطعه ماهی انگشت قد، حداقل یک لیتر و هر هفته یک تا دو بار آب ماهیان تعویض شود.

همچنین از شن، ماسه های رنگی و تیز جهت تزئین آکواریوم ها و تنگ های ماهی استفاده نشود.

در این اطلاعیه بر شستشوی دوره ای آکواریوم ها و ضدعفونی و گندزدایی آنها با محلول های نمک طعام (سی گرم در لیتر به مدت ده دقیقه)، ترکیبات آمونیوم به مقدار ۱-۱/۰ گرم دریک لیتر آب به مدت ۱۵-۱ دقیقه و یا ترکیبات یده به مقدار ۲۰۰ میلی گرم در یک لیتر آب به مدت ۱۰ ثانیه (مواد برای ضدعفونی آکواریوم بوده و برای ماهی خطرناک است) تاکید شده است.

در این اطلاعیه بر استفاده از دستکش به ویژه برای افراد حساس و دارای سوابق آلرژی، شستشوی کامل دست ها با آب و صابون بعد از هر بار دست زدن به آب یا ماهیان زینتی، جلوگیری از دست زدن کودکان به ماهیان و آموزش بهداشت فردی به آنها و عدم دستمالی چشم، صورت و دهان بعد از کار با آکواریوم تاکید شده است.

براساس این اطلاعیه، ماهی قرمز باید با غذاهای کم پروتئین و سرشار از کربوهیدرات تغذیه شود و بهتر است که غذا در سطح آب شناور باشد، بنابراین باید یک یا حداکثر ۲ بار در روز ماهی قرمز تغذیه شود.

همچنین به نکاتی از قبیل رعایت دوره ای حداقل دو هفته ای قرنطینه برای ماهیان تازه وارد در یک آکواریوم جداگانه، جداسازی تمام موارد اختلال و بیماری از سایر ماهیان، مراجعه به دامپزشک در صورت بروز هر نوع علائم و ناراحتی در ماهیان آکواریومی در این اطلاعیه تاکید شده است.

در این اطلاعیه آمده است، آب مورد استفاده برای نگهداری ماهی قرمز باید بهداشتی و سالم باشد در صورت استفاده از آب شرب شبکه آبرسانی شهری باید جهت تعادل گازها و خروج کلر، آب مورد نیاز قبل از مصرف حداقل به مدت ۴۸ ساعت در ظروفی دهان گشاد نگهداری و ذخیره شود.

همچنین از قراردادن آکواریوم ها و یا تنگ های ماهی در جلوی نور مستقیم آفتاب، کنار شومینه ها و یا داخل آشپزخانه خودداری کنید.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=7349

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.