• امروز : سه شنبه - ۲۹ اسفند - ۱۴۰۲
  • برابر با : 10 - رمضان - 1445
  • برابر با : Tuesday - 19 March - 2024
4

مراسم اختتامیه دوره بین المللی آموزش توسعه برنج محور (RIPA) با همکاری آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (JICA)

  • کد خبر : 25156
  • ۲۱ آذر ۱۳۹۸ - ۲۰:۱۹
مراسم اختتامیه دوره بین المللی آموزش توسعه برنج محور (RIPA) با همکاری آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (JICA)

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی (IANN) از مازندران؛ مراسم اختتامیه دوره دیگری از مجموعه آموزش های بین المللی توسعه برنج محور، ویژه کارشناسان، مروجین و محققین بخش کشاورزی کشور افغانستان (RIPA) که با همکاری آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (JICA) در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در آمل به اجرا در […]

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی (IANN) از مازندران؛ مراسم اختتامیه دوره دیگری از مجموعه آموزش های بین المللی توسعه برنج محور، ویژه کارشناسان، مروجین و محققین بخش کشاورزی کشور افغانستان (RIPA) که با همکاری آژانس همکاری های بین المللی ژاپن (JICA) در مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز در آمل به اجرا در می آید در روز سه شنبه ۱۹ آذرماه در سالن آمفی تئاتر مرکز هراز با حضور بهمن امیری لاریجانی ریاست مرکز هراز، بهادری معاون بهبود تولید گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، آقای آزوما معاون دفتر جایکا در تهران، آقای اوئیشی نماینده دفتر جایکا در کشور افغانستان، زهرا زمانی رئیس گروه مراکز تحقیقاتی کشاورزی بین المللی از دفتر ارتباطات و همکاری های بین المللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بهنام برارزاده مدیر حراست سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران، مزینانی نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان مازندران، حجت الاسلام حاجی پور مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در مراکز و موسسات آموزشی و تحقیقاتی استان مازندران و جمعی دیگر از مسئولین و کارشناسان از موسسات، ادارات و نهاد های مرتبط برگزار شد. در ابتدای این مراسم، دکتر بهمن امیری لاریجانی گزارشی از دروه های برگزار شده در قالب پروژه ریپا از آغاز تا کنون ارائه نموده و با استناد به آمارهای بین المللی، وضعیت کشت برنج در کشورهای دنیا و منطقه بویژه ایران، افغانستان و ژاپن در آغاز پروژه تا کنون را مقایسه نمود و بر اثرگذاری پروژه ریپا در رشد تولید برنج در افغانستان تاکید کرد. وی با اشاره به رشد بیش از ۲ برابری تولید برنج در واحد سطح در کشور افغانستان، بر توانمندی مرکز هراز در انتقال دانش فنی و تکنولوژی های مرتبط با نظام شالیزاری تاکید نموده و آمادگی مرکز در برگزاری دوره های مشابه برای سایر کشورهای منطقه در همکاری با ارگان ها و موسسات بین المللی مانند جایکا را ابراز نمود.
سپسحجت الاسلام حاجی پور مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در مراکز و موسسات آموزشی و تحقیقاتی استان مازندران، توجه ویژه به رشد کشاورزی در نیل به خودکفایی و استقلال و نیز امنیت غذایی کشورهای منطقه را ضروری دانست.
دکتر زهرا زمانی رئیس گروه مراکز تحقیقاتی کشاورزی بین المللی از دفتر ارتباطات و همکاری های بین المللی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز گزارشی از برنامه های دفتر مذکور در خصوص همکاری های بین المللی با تمرکز بر بخش کشاورزی ارائه نموده و ضمن برشمردن دستاوردهای ارزشمند اینگونه پروژه ها، بر توسعه و بسط همکاری های آموزشی و فنی در منطقه تاکید کرد.
در ادامه دکتر بهادری معاون بهبود تولید گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران اثر گذاری مرکز هراز در توسعه کشاورزی منطقه و کشور را ارزشمند و چشم گیر عنوان نمود. وی با اشاره به جایگاه کشت برنج در سیستم غذایی کشورهای منطقه، خودکفایی در تولید آن را عاملی مهم در تامین امنیت غذایی در منطقه دانست.
سپس آقایان آزوما معاون دفتر جایکا در تهران و آقای اویشی نماینده دفتر جایکا در کشور افغانستان هر یک ضمن ارائه گزارش از دروه های انجام شده در قالب پروژه ریپا و برنامه های جایکا در خصوص برگزاری دوره های بین المللی در منطقه، بر توانمندی مرکز هراز در همکاری های بین المللی بویژه در زمینه برگزاری دوره های آموزشی از نوع کشور ثالث (TCTP) تاکید نموده و خاطر نشان ساختند کسب موفقیت در دوره های برگزار شده بدون همکاری های همه جانبه مرکز هراز میسر نبود.
مهندس فوادخان احمدزی کارشناس بخش کشاورزی افغانستان نیز به نمایندگی از آموزش گیرندگان، ضمن ارائه گزارشی از دوره آموزشی برگزار شده از زحمات مرکز هراز در برگزاری این دوره تقدیر و بر لزوم تداوم آن تاکید نمود. این مراسم با اهداء گواهینامه آموزشی پایان دوره با امضاء مشترک دکتر امیری لاریجانی ریاست مرکز هراز و آقای ناکاهارا نماینده آژانس همکاری های بین المللی به کار خود پایان داد. در بخش پایانی این مراسم و پیش از خروج میهمانان، نظر به تمرکز دوره بر تکنولوژی های پس از برداشت برنج و پاربویاینگ، از حاضرین با انجام تست کیفیت پخت برنج در دو حالت برنج معمولی و پاربویل شده در شرایط تبدیل یکسان، در خصوص رنگ، طعم، مزه، بو، شکل دانه و بافت در قالب فرم های از پیش تهیه شده بر اساس استانداردهای جهانی نظرخواهی به عمل آمد.
لازم به ذکر است که این دوره با حضور ۲۱ تن از کارشناسان و محققین بخش کشاورزی کشور افغانستان به مدت ۲۲ روز از ۳/۹/۹۸ در مرکز هراز برگزار گردید و آموزش گیرندگان با حضور شبانه روزی در مرکز هراز، با استفاده از امکانات موجود در مرکز مانند دانش و مهارت فنی نیروی انسانی کارآمد، امکانات و تاسیسات رفاهی و خوابگاهی در همکاری با آژانس همکاری های بین المللی ژاپن در خصوص اهداف و عناوین آموزشی مورد نظر با محوریت تکنولوژی پس از برداشت برنج (Rice Post-harvest Technology) شامل مراحل تبدیل و کنترل رطوبت، عملیات پاربویلینگ، بسته بندی، بازار یابی و برندسازی برنج به کسب مهارت پرداختند. در این دوره آقایان کاسایوکی اوهارا کارشناس تحقیقات برنج و معاون پروژه ریپا، هیدهارو واتانابه کارشناس تحقیق و ترویج و هماهنگ کننده دوره، شینگو فوروئیچی کارشناس و مشاور تکنولوژی پس از برداشت برنج از آژانس همکاری های بین المللی ژاپن و شرکت های وابسته و مهندس عبدالله باقری نشانی مسئول حوزه پس از برداشت برنج از مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز تدریس مطالب آموزشی مورد نظر را بر عهده داشتند. همچنین آقایان مهندس محمد کارگران رئیس گروه تکنولوژی زراعی به عنوان نماینده و هماهنگ کننده از سوی مرکز هراز در برگزاری دوره، مهندس سید موسی حسینی کارشناس ارشد گروه ماشین آلات و مکانیزاسیون و صنایع تبدیلی، مهندس سید جلال حسینی کارشناس ارشد گروه تکنولوژی زراعی و مسئول آزمایشگاه زراعت از مرکز ترویج و توسعه تکنولوژی هراز، دکتر عبدالکریم مسئول ارشد برنامه ریزی پروژه ریپا در افغانستان و مسئول هماهنگی با دفتر جایکا در این پروژه و مهندس محمد یما عالمی مسئول برنامه ریزی مالی پروژه ریپا در افغانستان مسئولیت هماهنگی های لازم در برگزاری این دروه را بر عهده داشتند.
خبرنگار: عبدالله باقری نشانی

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=25156

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.