واردات کیوی منتفی است

kiviخبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)ایران یکی از قطب‌های تولید کیوی در جهان بوده که علاوه‌بر تأمین نیاز داخل، قادر به صادرات محصول به کشورهای همسایه است. اگرچه ایران در تولید کیوی قدمت زیادی ندارد؛ اما در دهه‌های اخیر به‌سبب شرایط اقلیمی منحصر‌به‌فرد کشور توانست در زمره بزرگ‌ترین تولیدکنندگان قرار گیرد. این درحالی است که در هفته‌های اخیر با ورود هیئت بلندپایه اروپایی ماجرای واردات کیوی در رسانه‌ها بحث برانگیز شد تا جایی‌که معاون وزیر جهاد کشاورزی پرده از این ماجرا برداشت و در واکنش به سخنان کمیسیونر اتحادیه اروپا گفت: هیچ گونه توافقی با نیوزیلند برای واردات کیوی امضاء نشده و تنها ممکن است اشتباه ترجمه در این میان رخ داده باشد. همچنین علی‌اکبر مهرفرد، قائم مقام امور بازرگانی وزیر جهاد کشاورزی، چندی پیش در جمع خبرنگاران در واکنش به سخنان فیل هوگان، کمیسیونر کشاورزی اتحادیه اروپا، بیان کرد: از هیچ کشوری واردات میوه نداریم و تنها چند تعاونی در استان گیلان و مازندران و تعاون نیوزیلندی تحت‌عنوان شرکت‌های خارجی برای توسعه بازار کیوی تفاهم‌نامه‌ای منعقد شده؛ اما تاکنون به هیچ عنوان بحث واردات کیوی مطرح نبوده است.  رضا نورانی، رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی، با بیان این‌که واردات کیوی صحت ندارد، اظهار کرد: در هفته‌های اخیر با ورود هیئت بلندپایه مقامات اروپایی بحث تفاهم‌نامه واردات کیوی با ایران در رسانه‌ها مطرح شد، درحالی‌که این موضوع شایعه‌ای بیش نیست. وی با بیان این‌که واردات کیوی از سوی مقامات دولتی نیز رد شد، افزود: ایران رتبه چهارم تولید کیوی در دنیا را داراست؛ از این رو شایعاتی مبنی‌بر واردات آن ضربه مهلکی به تولید ملی وارد می‌کند. نورانی ادامه داد: ایران یکی از قطب‌های تولید کیوی در جهان است؛ بنابراین زمانی‌که کشوری تولیدکننده بزرگ یک محصول است، نمی‌تواند واردکننده باشد. رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی تصریح کرد: با توجه به آن‌که فصل تولید کیوی در نیوزیلند با ایران شش‌ماه فاصله دارد، از این رو تنها مسئولان این کشور قصد مراوداتی با ایران داشتند تا بتوانند پس از واردات کیوی ایران به کشورشان آن را به‌نام خود به کشورهای دیگر صادر کنند.

۳۰  درصد باغ‌های کیوی در حد نهال هستند

مجتبی شادلو، نایب ‌رئیس اتحادیه باغداران استان تهران با اشاره به این‌که ایران در تولید کیوی قدمت زیادی ندارد، گفت: در دو تا سه دهه اخیر کشت کیوی از غرب گیلان تا شرق گلستان آغاز شد و به لحاظ کمی و کیفی تولید مناسبی داشتیم، به‌گونه‌ای که در این مدت زمان کوتاه توانستیم در زمره چهارمین تولیدکننده دنیا قرار‌گیریم. وی افزود: در چند سال اخیر علاوه‌بر تأمین نیاز داخل، قادر به صادرات محصول به کشورهای همسایه ازجمله ترکیه بودیم. شادلو با اشاره به این‌که ۳۰ درصد باغ‌های کیوی در حد نهال هستند، بیان کرد: با توجه به آن‌که درختان کیوی در مدت زمان دو تا سه سال به بار می‌رسد، از این رو می‌توان گفت درصورتی‌که این باغ‌ها به بهره‌برداری برسند، ایران قادر به تأمین نیاز بسیاری از کشورها خواهد بود. این مقام مسئول با بیان این‌که امکان قابلیت ماندگاری محصول برای فصول دیگر در سردخانه وجود دارد، بیان کرد: اگرچه به‌سبب تنوع محصول در فصل تابستان نیازی به این محصول نداریم؛ اما به‌سبب کیفیت بالای تولید قابلیت نگهداری محصول در سردخانه وجود دارد. شادلو با اشاره به این‌که ایران از لحاظ تنوع اقلیم در جهان منحصربه‌فرد است، افزود: با توجه به آن‌که کیفیت محصولات تولیدی قابلیت رقابت با سایر رقبا در بازارهای جهانی را دارد؛ از این رو واردات کیوی اهداف اقتصاد مقاومتی را زیر سؤال می‌برد. نایب ‌رئیس اتحادیه باغداران استان تهران ادامه داد: با وجود آن‌که واردات کیوی در هیچ یک از فصل‌ها ضرورتی ندارد، تنها تحقق این موضوع فرصت از دست دادن بازار و هدر رفت سرمایه را نیز به‌دنبال دارد.

اشتباه ترجمه، در رسانه‌ها جنجال به‌پا کرد

محمدعلی طهماسبی، معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به جایگاه ممتاز ایران در تولید کیوی بیان کرد: با توجه به تولید بیش از ۳۰۰ هزارتن کیوی در کشور واردات کیوی منتفی است. وی افزود: در هفته‌های اخیر با ورود مقامات بلندپایه اروپایی به ایران بحث صادرات کیوی مطرح بود و تنها ممکن است در ترجمه نقصانی رخ داده باشد که این امر در رسانه‌ها سر و صدای زیادی به‌پا کرد؛ چراکه وزارتخانه اجازه واردات کیوی را نمی‌دهد.



پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *