• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
3

رو در رویی محمود و عیسی

  • کد خبر : 20244
  • ۲۵ شهریور ۱۳۹۶ - ۱۶:۴۴
رو در رویی محمود و عیسی

خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)/ سخنان حجتی در دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران حاوی نکات مهمی بود که توسط رسانه‌های خاص سانسور شد. سخنان او را می‌توان پاسخ به جریان‌های شکل‌گرفته در سازمان محیط زیست دانست که با هدف محدودکردن کشاورزی ایران، «آب» را بهانه قرار داده‌اند. پس از انتصاب عیسی کلانتری به ریاست سازمان […]

hojati_kalantariخبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)سخنان حجتی در دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران حاوی نکات مهمی بود که توسط رسانه‌های خاص سانسور شد. سخنان او را می‌توان پاسخ به جریان‌های شکل‌گرفته در سازمان محیط زیست دانست که با هدف محدودکردن کشاورزی ایران، «آب» را بهانه قرار داده‌اند. پس از انتصاب عیسی کلانتری به ریاست سازمان حفاظت محیط‌زیست و انتصاب‌ها و جهت‌گیری‌ها و سخنان پرحاشیه او، مخالفت‌های متخصصان و دلسوزان، ابتدا از درون سازمان حفاظت محیط‌زیست آغاز شد. هم‌اکنون مجلس شورای اسلامی و بسیاری از نهادهای مرتبط با حوزه کشاورزی و محیط‌زیست نیز به جرگه مخالفان با سیاست‌های او پیوستند. حال با جریانات شکل‌گرفته طی هفته‌های جاری به نظر می‌رسد جریانات مخالف او در دولت نیز حضور فعال دارند. البته این شرایط برای کسی که خود اذعان دارد «حتی پنج درصد هم در محیط‌زیست صاحب‌نظر نیست» و «۷۰ درصد وقت خود را صرف آب می‌کند» و همچنین افشای سخنان ناصحیح او در رسانه‌ها مبنی بر «سالم بودن برنج تراریخته بر اساس مطالعات چهار ساله و گزارش دانشگاه شهید صدوقی یزد» دور از ذهن نبود. در ادامه سخنان محمود حجتی در این کنفرانس منتشر می‌شود. نخستین کنفرانس بین‌المللی و دهمین کنگره ملی علوم باغبانی ایران در روز سیزدهم شهریورماه سال جاری در سالن چمران دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد. در این همایش ۴۰ محقق از کشورهایی همچون آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، یونان، هلند، عراق، روسیه، پاکستان، تایلند، عمان، فرانسه، آلمان، برزیل و بلژیک و نزدیک به ۶۰۰ محقق ایرانی شرکت کردند. در این همایش محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی، ضمن تشکر از مسئولان دانشگاه تربیت مدرس و انجمن علوم باغبانی ایران و خوشامدگویی به ‌میهمانان بین‌المللی گفت: کشور ما در بحث باغبانی حرف بسیاری برای گفتن دارد. ما چه در گیاهان و نباتات گرمسیر و نیمه‌گرمسیر و چه در گیاهان سردسیر دارای تنوع اقلیم و مزایای بسیاری هستیم. حجتی ادامه داد: بر همین اساس در دولت یازدهم متوجه کاستی‌های این بخش شدیم و بخش معاونت باغبانی را که در وزارتخانه منحل شده بود، احیاء کردیم. ما موسسه علوم باغبانی و تحقیقاتی را در وزارتخانه تشکیل دادیم که مسئول رسیدگی به امور باغبانی و احیای باغ‌های کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی است. وی افزود: نکته مهم و قابل ذکر این است که من به عنوان کسی که در نقاط و رشته‌های مختلف حضور و فعالیت داشته، می‌گویم کشور ما در اغلب زمینه‌ها، ظرفیت‌های فوق‌العاده زیادی دارد و اقلیم ما برای کشاورزی فوق‌العاده است. هر طرحی را که بخواهیم در کشور پیاده کنیم، ظرفیت اجرایی آن را داریم. وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با محدودیت آب خاطرنشان کرد: محدودیت آب نباید مانع ظرفیت‌های ما درباره مسائل باغبانی شود. ما در کشور ظرفیت‌های مغفول بسیاری داریم که راحت از کنار آن‌ها می‌گذریم. هر جای این کشور را که نظاره کنیم، مملو از ظرفیت‌هایی است که از آن‌ها غافل بوده‌ایم. وی افزود: با تکیه بر ابزار و تکنولوژی باید بتوان از ظرفیت‌ها استفاده کرد و در این نوع کنفرانس‌ها باید دانش و تکنولوژی را با دنیا مبادله کنیم. اگر در جایی موفق نشدیم، به‌دلیل نپرداختن و عدم‌توجه ما بوده است. حجتی درباره تأثیرات مثبت بخش کشاورزی در اقتصاد تصریح کرد: هر جا که ما از ظرفیت‌ها به‌خوبی استفاده کردیم، پالس مثبت گرفتیم و در تعدادی از محصولات در دنیا رتبه اول را داریم و در بخشی از محصولات باغی جزو ۱۰ کشور اول جهان هستیم که تمام این‌ها به‌خاطر وضعیت اقلیم و ظرفیت‌های خدادادی کشور است.
وزیر جهاد کشاورزی تأکید کرد: آب عامل محدودکننده کشاورزی در کشور نیست. اگر از آب طبق دانش روز استفاده کنیم، بیش‌ترین تولید را خواهیم داشت. مسائل دیگری مانند شرایط ژنتیکی محصولات در پیونددهنده‌ها، عدم‌تولید گیاهان مقاوم به تنش‌های محیطی و بسیاری از آفات تأثیرگذار در تولید محصولات باغی در تولید و افزایش محصولات نقش موثری دارند. وی افزود: ما باغ‌های به‌روز و مدرنی در سطح کشور داریم که در حال توسعه و گسترش است. من با اعتماد به نفس می‌گویم می‌توانیم و این شعار را در بخش باغبانی ثابت کردیم. اگر هم آب را به عنوان عامل محدودکننده درنظر بگیریم، امروزه با وجود دانش و تکنولوژی توانایی کشاورزی و باغبانی در سواحل را داریم و با استفاده از آب‌های شیرین‌شده از دریا می‌توانیم در شهرهای ساحلی باغ‌های میوه داشته باشیم. حجتی عنوان کرد: در بحث گلخانه‌ها ما قدم‌های نخست را برداشته‌ایم؛ اما هنوز از متوسط جهانی بسیار عقب هستیم. نیروی انسانی و سرمایه را داریم؛ اما باید با تدبیر و مدیریت کار را پیش ببریم. ما بازارهای صادراتی مانند روسیه را داریم که هشت ماه از سال به محصولات ما نیاز دارند. در بحث گلخانه‌ها ما با کم‌ترین هزینه و انرژی می‌توانیم بهترین بهره‌وری و رشد اقتصادی را شاهد باشیم. وی افزود: با وجود همه محدودیت‌ها و کم‌مهری‌هایی که در دستگاه‌های اداری و اجرایی داریم، باید به‌خاطر کشور از ظرفیت‌های خدادادی استفاده کنیم و به این اهداف جامه عمل بپوشانیم. ما مشکلاتی هم در اجرا داریم که امیدواریم به‌مرور مرتفع شود و بیماری‌های واگیرداری که در گوشه و کنار کشور باغ‌ها مرکبات مانند لیموترش را دچار خسارت کرده، از سر راه‌برداریم. حجتی در پایان گفت: ما در بازارهای جهانی روند آرام و رو به رشدی داریم و امیدواریم بتوانیم در بخش بازارهای هدف، شناسایی و عرضه محصولات به این بازارها را عملیاتی کنیم. ما بازارهای هدف را شناسایی کردیم؛ اما هنوز به آن مرحله که بتوانیم به‌خوبی و با مرغوبیت کامل این محصولات را به بازار عرضه کنیم، نرسیده‌ایم.
منبع: سبزینه
لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=20244

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.