• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 18 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
4

باد منبعی تمام نشدنی

  • کد خبر : 19673
  • ۲۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
باد منبعی تمام نشدنی

استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند باد چند سالی است که مورد توجه کشورهای دنیا از جمله ایران قرار گرفته است و در برنامه ششم توسعه نیز به تولید پنج هزار مگاوات انرژی از منابع تجدیدپذیر تاکید شده است. به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، توسعه شهر نشینی و افزایش جمعیت […]

energybadi_enerjibaadi_toorbinاستفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند باد چند سالی است که مورد توجه کشورهای دنیا از جمله ایران قرار گرفته است و در برنامه ششم توسعه نیز به تولید پنج هزار مگاوات انرژی از منابع تجدیدپذیر تاکید شده است.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، توسعه شهر نشینی و افزایش جمعیت موجب مصرف بیش از حد انرژی های فسیلی شده است که ادامه این روند تغییر اقلیم و گرم شدن زمین را به همراه داشته و مشکلات زیادی را برای بشر ایجاد کرده است.
بعد از گذشت چندین دهه از انقلاب صنعتی، جهان در پی کاهش و حتی توقف استفاده از سوخت های فسیلی و جایگزینی آن با انرژی های تجدیدپذیر است.
بر این اساس، استفاده از انرژی های بادی، خورشیدی، زمین گرمایی و امواج دریا به عنوان انرژی های پاک و دوستدار محیط زیست در برنامه کشورها قرار گرفته و در برنامه ششم توسعه ایران نیز مقرر شده است که پنج هزار مگاوات انرژی از انرژی های تجدید پذیر تولید شود.
نیروی باد یکی از این منایع تجدیدپذیر است. نیروی حاصل از انرژی باد به مدت سه هزار سال مورد استفاده قرار گرفته است.
تا اوایل قرن بیستم از انرژی باد برای پمپاژ آب با هدف چرخاندن پره های آسیاب برای آرد کردن غلات استفاده می شد، اما به مرور و با افزایش جمعیت سوخت های فسیلی جایگزین این انرژی پاک شد؛ هر چند از اواخر دهه ۱۹۹۰ این روند تغییر کرد و انرژی باد دوباره به عنوان منبعی پایدار و دوستدار محیط زیست مورد توجه قرار گرفت، به طوری که اکنون بیش از ۸۰ کشور برای تولید برق از انرژی باد استفاده می کنند.
با توجه به اهمیت موضوع، ۱۵ ژوئن مقارن با ۲۵ خرداد روز جهانی باد نامگذاری شد، ماجرای توجه و اهمیت به اختصاص روزی به نام باد جسته و گریخته از سال ۲۰۰۷ آغاز شد اما نامگذاری آن به‌ صورت رسمی در سال ۲۰۱۲ اتفاق افتاد.
کیومرث کلانتری مدیر کل دفتر آموزش سازمان حفاظت محیط زیست در یادداشتی در پرتال سازمان حفاظت محیط زیست نوشت: روز جهانی باد در واقع یک اقدام هماهنگ از سوی ‘ انجمن انرژی بادی اروپا’ (EWEA) و’ شورای جهانی انرژی باد’ (GWEC ) برای آگاهی رسانی نسبت به نقش و اهمیت باد در اکوسیستم ‌های مختلف و تغییرات آب و هوایی و منبعی پایان ناپذیر در تولید انرژی پاک و رایگان است که شناخت و استفاده خردمندانه از این نیروی شگرف طبیعی، می‌ تواند چهره‌ کنونی جهان را دگرگون کند.
انجمن انرژی بادی اروپا صدای صنعت باد است و با بیش از ۴۵۰ عضو فعال در بیش از ۵۰ کشور، به ترویج بهره برداری از انرژی باد در اروپا و سراسر جهان می پردازد و به تجزیه و تحلیل، تدوین و سیاستگذاری برای صنعت باد در مورد مسائل کلیدی و استراتژیک، همکاری با صنعت و موسسات پژوهشی در تعدادی از پروژه های تحقیقاتی توسعه‌ بازار و فن آوری، تولید انواع زیادی از ابزار اطلاعات و مدیریت کمپین ‌هایی با هدف بالا بردن سطح آگاهی در مورد مزایای باد و افزایش پذیرش اجتماعی و دسترسی آسان به اطلاعات معتبر مشغول است.
شورای جهانی انرژی باد نیز یک سازمان مبتنی بر عضو است که اعضای آن متشکل از بیش از ۱۵۰۰ شرکت، سازمان و موسسه در بیش از ۸۰ کشور، از جمله تولید کنندگان، توسعه دهندگان، تامین کنندگان، موسسات تحقیقاتی ملی باد، انجمن انرژی ‌های تجدید پذیر، ارائه دهندگان خدمات برق، امور مالی، شرکت‌ های بیمه و شرکت‌ های حقوقی است.
ماموریت آنها این است که از طریق تعامل با سیاستگذاران ملی و بین المللی و کار با انجمن‌های صنعتی برای کمک به ایجاد و رونق بازارهای نوین برای انرژی باد مانند( UNFCCC)، آژانس بین المللی انرژی، موسسات مالی بین المللی، اطمینان حاصل کنند از اینکه نیروی باد، خود را به عنوان پاسخ به چالش‌ های انرژی امروز، ارائه مزایای محیط زیستی و اقتصادی، مطرح و کاملا توجیه کرده است.
کشف بیش از پیش قدرت انرژی باد، می تواند سیستم های تولید انرژی را تغییر و به واسطه آن، اقتصاد جهان را رشد داده و هزاران شغل ایجاد کند.
در بیش از ۸۰ کشور در سراسر جهان، برای تولید انرژی به ویژه برق، از این منبع پاک و تجدید پذیر و مقرون به صرفه در مزارع باد استفاده و برای هزاران نفر اشتغال ایجاد می شود.
امروزه بهره برداری از قدرت باد که یکی از منابع طبیعی پایدار است، در دنیا روز به روز در حال افزایش بوده و با این راهکار مناسب، هزینه‌ های استفاده از آن و میزان تخریب محیط زیست و منابع زیستی، در حال کاهش است چرا که تولید برق توسط انرژی باد، بسیار ارزانتر از استفاده از سوخت‌های فسیلی بوده و از تولید دی اکسید کربن جلوگیری می‌کند و در پاکیزه کردن هوا سودمند است.
در ایران نیز لازم است در حوزه های مختلف سیاستگذاری ‌و تصمیم سازی‌ها تجدیدنظر شود و برای رفع موانع و مشکلات حاکم بر تولید انرژی و برق، معماری و شهرسازی، ساختمان سازی، آمایش سرزمین در مکان یابی اجرای پروژه های صنعتی و کشاورزی، چاره اندیشی کنیم و به سمت کاستن بهره برداری از نیروگاه‌ هایی با سوخت ‌های فسیلی، آلوده ‌کننده و گران، تغییر مبلمان شهری در ساختمان سازی با جهت یابی و ارتفاع مناسب، مکان یابی ساخت کارخانه‌ها با در نظر داشتن جهت وزش باد نسبت به کارکرد آنها و نکات مهمی مانند آنچه گفته شد، حرکت کنیم؛ با توجه به شرایط مناسب اقلیمی کشور و ظرفیت‌ های بادی آن، باید از این انرژی پاک، تجدید پذیر و ارزان خردمندانه بهره گیریم و بدانیم که اگرچه ممکن است عملی کردن موارد پیش گفته، هزینه بر باشد اما سود حاصل از آن، در کوتاه مدت هزینه ها را جبران کرده و ارزش افزوده فراوان خواهد داشت.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=19673

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.