• امروز : جمعه - ۷ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 18 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 26 April - 2024
7

افزایش ۸ درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی

  • کد خبر : 19554
  • ۱۳ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۵۸
افزایش ۸ درصدی صادرات محصولات صنایع غذایی

صادرات محصولات صنایع غذایی کشور در سال ۹۵ در مقایسه با یک سال قبل ازآن ، افزایش ۸ درصدی داشت. درهمین زمینه روند صادرات فرآورده‌های لبنی ۱۹ درصد، روغن نباتی ۶,۱۵ درصد، اسانس و عرقیات ۶,۱۶ درصد و همچنین خوراکی‌های گوناگون ۴,۱۴ درصد رشد را نشان می‌دهند. به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل […]

mahsoolat_sanaye_ghazaeiصادرات محصولات صنایع غذایی کشور در سال ۹۵ در مقایسه با یک سال قبل ازآن ، افزایش ۸ درصدی داشت. درهمین زمینه روند صادرات فرآورده‌های لبنی ۱۹ درصد، روغن نباتی ۶,۱۵ درصد، اسانس و عرقیات ۶,۱۶ درصد و همچنین خوراکی‌های گوناگون ۴,۱۴ درصد رشد را نشان می‌دهند.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، عملیاتی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی از زمان روی کارآمدن دولت یازدهم، در زمره مهمترین عناصر برنامه ریزی و تصمیم گیری مسوولان اجرایی بوده و به همین جهت شاهد گشایش های اقتصادی قابل توجهی همچون توسعه صادرات بوده ایم.
این گزارش بخشی از مهمترین تحلیل های مطبوعات طی یک هفته گذشته را در زمینه عملکرد دولت را در اجرایی سازی سیاست های اقتصاد مقاومتی بررسی کرده است که به مهمترین محورهای آن اشاره می شود.

** توسعه صادرات و کاهش واردات
یکی از مهمترین اهدافی که اقتصاد مقاومتی دنبال می کند، توسعه صادرات و کاهش واردات است. کارشناسان معتقدند یکی از مهمترین صنایعی که می‌تواند پشتوانه محکمی ‌برای ارتقای صادرات غیرنفتی کشور در دوران افت قیمت نفت و هموار شدن مسیر تجارت با سایر کشورها باشد، صنایع غذایی است.
«محمدرضا مودودی» معاون توسعه صادرات کالا و خدمات سازمان توسعه تجارت ایران، در یازدهمین همایش ملی صادرات ماشین‌آلات و محصولات صنایع غذایی با تأکید بر اینکه از لحاظ وزنی، بنادر ما بیش از آن که وارداتی باشند، صادراتی هستند، آمار صادرات را غرور آفرین خواند و افزود: محصولات لبنی، شیرینی و شکلات و کنسروهای ایران به بیش از ۸۰ کشور دنیا صادر می‌شود و از این رو صنعت غذا، به دلیل ایجاد ارزش افزوده بیشتر نسبت به محصولات کشاورزی مزیت بالاتری در صادرات دارند و از مهم‌ترین بخش‌های اقتصاد محسوب می‌شود.
معاون توسعه صادرات کالا و خدمات به صادرات محصولات صنایع غذایی کشور طی دوازده ماهه سال ۱۳۹۵ در مقایسه با سال ۱۳۹۴ اشاره کرد و تصریح کرد: در این بازه زمانی صادرات صنایع غذایی با افزایش ۸ درصد در ارزش به ۵,۲۰۷۷ میلیون دلار و از لحاظ وزنی به ۴,۱۱۷۸ هزار تن رسیده است.
مودودی با ذکر نمونه‌ای از آمار عملکرد صادرات محصولات صنایع غذایی طی دوازده ماهه سال ۱۳۹۵ اعلام کرد: روند صادرات فرآورده‌های لبنی ۱۹ درصد، روغن نباتی ۶,۱۵ درصد، اسانس و عرقیات ۶,۱۶ درصد و همچنین خوراکی‌های گوناگون ۴,۱۴ درصد رشد را نشان می‌دهند.

** کنترل نرخ تورم
بند بیست و سوم ابلاغیه سیاست های کلی اقتصادی مقاومتی بر شفاف و روان‌سازی نظام توزیع و قیمت‌گذاری و روزآمدسازی شیوه‌های نظارت بر بازار تاکید دارد.
یکی از مهم‌ترین دستاوردهای دولت یازدهم، کنترل تورم ساختاری اقتصاد ایران بوده است، همچنان‌که پیش‌تر همیشه تورم نرخ‌های بالایی داشت؛ چه در زمان رونق و چه در زمان رکود. این تورم در دولت یازدهم کنترل شد و همچنان‌که دیدیم، در سال ۱۳۹۵ میانگین تورم ۱۲ ماهه به ٨.٩ درصد رسید، ولی طبیعی است که تورم در یک سال تحت عوامل مختلفی ممکن است نوسان داشته باشد.
این روزها با افزایش رشد نقدینگی، نگرانی‌ها درباره افزایش نرخ تورم در محدوده دورقمی افزون شده است. تحولات این روزها سبب شده تا «حسین میرشجاعیان» معاون وزیر اقتصاد برای رفع این نگرانی از پیش‌بینی افزایش نرخ تورم زیر ١٠درصد خبر دهد. او گفت: اکنون تورم اقتصاد ایران معقول است و درپیش‌بینی‌ها بر این است که با توجه به سیاست‌هایی که دولت برای افزایش تولید و اشتغال در پیش خواهد گرفت، تورم سال جاری بیش از یک درصد افزایش نیافته و زیر ۱۰درصد باقی بماند.

**رونق صنایع و تولید داخلی
یکی از مقوله های مهم اقتصاد مقاومتی تکیه بر ظرفیت‌های داخلی و رونق تولید است. رونق صنعت خودروسازی به‌عنوان یکی از مولفه‌های اصلی اقتصاد کشور، موجب رشد شاخص‌های اقتصادی در سطح کلان می‌شود. تولید صادرات ‌محور یکی از ارکان اصلی خودروسازی است که با مشارکت‌های بین‌المللی خودروسازان در حال تحقق‌یافتن است.
شرکت ایران خودرو با اجرای توافقات بین‌المللی قصد دارد محصولات مشترک تولیدی با خودروسازان مطرح جهان را به زنجیره توزیع آنان صادر کرده و بازار ٨٠‌میلیونی داخل را به بازار ٣٠٠‌میلیونی منطقه پیوند بزند.
ارزآوری یکی از ظرفیت‌های مهم صنعت خودروسازی است و صادرات خودرو یکی از مباحث مهمی است که از سوی همه خودروسازان مطرح جهانی پیگیری می‌شود.
ایران‌خودرو با رویکرد فعلی در صادرات محصول به صورت احداث سایت با سرمایه طرف مقابل یا ارسال کامل محصول در کنار مشارکت‌های بین‌المللی که صادرات ٣٠درصدی محصولات مشترک را هدف قرار داده است، به دنبال نقش‌آفرینی در بازارهای بین‌المللی و کسب سهم مناسب از آن است. این امر نیز مستلزم تولید رقابتی و باکیفیت است که با توسعه محصولات و عرضه محصولات مدرن و به‌روز محقق خواهد شد.
براساس گزارش انجمن جهانی فولاد، ایران در ۴ ماه نخست امسال بالغ بر ۶ میلیون و ۳۶۹ هزار تن فولاد خام تولید کرد که درمقایسه با مدت مشابه سال ۲۰۱۶ یعنی ۵ میلیون و ۵۷۰ هزار تن رشد ۳٫ ۱۴ درصدی داشته است. آمار انجمن جهانی فولاد همچنین حاکی از آن است که تولید فولاد خام ۶۷ عضو این انجمن در ۴ ماه نخست امسال ۵۵۰ میلیون و ۸۴۱ هزار تن بوده که نسبت به ۵۲۳ هزار و ۶۹۹ هزار تن سال گذشته ۵٫۲ درصد بالاتر است.
ایران در ماه آوریل هم یک میلیون ۷۳۵ هزار تن فولاد خام تولید کرده بود که ۱۵ درصد بالاتر از آوریل سال ۲۰۱۶ بود. البته ایران در مقایسه با ماه مارس هم رشد تولید داشته چرا که تولید ماه مارس یک میلیون و ۶۳۵ هزار تن گزارش شده است.
به دنبال توافق برجام و بازپس‌گیری سهم ایران از بازارهای از‌دست‌رفته، تولید نفت ایران به چهار میلیون بشکه در روز نزدیک شد؛ حالا هدف‌گذاری‌ها برای تحقق پنج میلیون بشکه در روز سوق یافته است. آخرین آمارهای ارائه‌شده از سوی بانک مرکزی نشان می‌دهد در پایان پاییز سال گذشته میزان تولید نفت به سه میلیون و ۹۶۳ هزار بشکه در روز رسید.
افزایش تولید نفت در پاییز سال گذشته برابر با ۸٫۹ درصد برآورد شده است. در حالی تولید نفت ایران بار دیگر به چهار میلیون بشکه در روز نزدیک شده که ۹ سال است حجم تولید نفت ایران نتوانسته به چهار میلیون بشکه در روز برسد.
ایران در سال ۱۳۸۴ روزانه چهار میلیون و ۱۰۶ هزار بشکه نفت تولید می‌کرد اما با آغاز دولت نهم، روندی کاهشی بر میزان تولید نفت ایران حکمفرما شد به طوری که در پایان دولت دهم، تولید نفت ایران به سه میلیون و ۴۸۱ هزار بشکه در روز رسیده بود. در حال حاضر ایران توانسته به تولید سه میلیون و ۹۶۳ هزار بشکه در روز دست یابد این در حالی است که پیش از این در آغاز فعالیت دولت یازدهم میزان تولید نفت با سه میلیون و ۴۸۱ هزار بشکه در روز برابر بود.
ایران در دهه ۸۰ تنها سه سال شاهد تولید چهار میلیون بشکه‌ای نفت در هر روز بود و پس از آن، حتی پیش از تحریم‌ها نیز نتوانست موقعیت خود را در این حوزه حفظ کند. میزان افزایش تولید نفت در سال ۱۳۹۳ نسبت به سال ۱۳۹۴ برابر با ۵٫۵ درصد و میزان افزایش در سال ۱۳۹۵ نسبت به سال ۱۳۹۴ برابر با ۸٫۹ درصد برآورد شده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=19554

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.