• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
4

سازمان محیط زیست خواستار ادامه استفاده از بالگرد در اطفای حریق جنگل شد

  • کد خبر : 19462
  • ۰۵ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۳
سازمان محیط زیست خواستار ادامه استفاده از بالگرد در اطفای حریق جنگل شد

مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه ای به وزرای کشور و دفاع خواستار ادامه استفاده از بالگرد در روند اطفای حریق جنگل های کشور در سال ۹۶ شد. به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا؛ علی […]

Atashsoozi_balgard_helikoopterمدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه ای به وزرای کشور و دفاع خواستار ادامه استفاده از بالگرد در روند اطفای حریق جنگل های کشور در سال ۹۶ شد.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا؛ علی تیموری افزود: با گرم شدن هوا شاهد بروز آتش سوزی در جنگل های کشور هستیم که بخش زیادی از آن غیر عمدی و از روی سهل انگاری است.
وی اظهار کرد: سازمان حفاظت محیط زیست برای مقابله با آتش سوزی در جنگل های واقع در مناطق تحت مدیریت خود اقدامات زیادی انجام داده که نتیجه آن کاهش یک سومی وسعت آتش سوزی در سال ۹۵ نسبت به سال ۹۳ بوده است.
وی افزود: در سال ۹۳ تعداد آتش سوزی در مناطق چهارگانه تحت پوش سازمان حفاظت محیط زیست ۲۱۶ مورد با وسعت ۶ هزار و ۵۷۴ هکتار ، سال ۹۴ تعداد آتش سوزی ۲۷۷ مورد با وسعت سه هزار و ۳۹۴ هکتار و سال ۹۵ با ۲۲۱ مورد و وسعت دو هزار و ۱۲۳ هکتار وسعت آتش سوزی بوده است.
تیموری گفت: سال گذشته در ۱۶ نقطه از کشور از جمله استان های کرمانشاه، آذربایجان شرقی و فارس بالگردها مستقر و در صورت بروز آتش سوزی بلافاصله به محل حریق اعزام می شدند، به طوری که در استان فارس با پنج پرواز و ۱۵ ساعت پروازی بیشترین پرواز بالگرد انجام شده بود.
وی افزود: امسال نیز رییس سازمان حفاظت محیط زیست در نامه ای به وزرای کشور و دفاع، خواستار ادامه این روند در سال ۹۶ شد که کم و زیاد شدن تعداد بالگردها و یا نقاط استقرار آنها در کمیته اطفای حریق کل کشور که سازمان حفاظت محیط زیست نیز عضو آن است، مشخص می شود.
*** ادامه فعالیت تیم واکنش سریع
تیموری با بیان اینکه امسال هم اقدامات سال گذشته را دنبال می کنیم، گفت: یکی از اقداماتی که سال گذشته انجام شد و امسال نیز ادامه خواهد داشت دستورالعمل واکنش سریع است که سال گذشته طراحی و به استان ها ابلاغ کردیم.
وی افزود: تیم واکنش سریع، پایش منطقه به ویژه نقاط حساس به حریق را بر عهده دارند و به طور مداوم کنترل می کنند، این تیم ها در تمام شهرستان ها و در نقاط تحت پوشش سازمان حفاظت محیط زیست مستقر هستند که در صورت بروز آتش سوزی بدون تلف کردن وقت، وقوع آن را به مراکز اعلام و اقدامات مهم و اولیه برای اطفاء آغاز می شود.
به گفته وی این کار امسال نیز عملیاتی می شود، مکاتبات اولیه آن صورت گرفته و اسامی تیم ها نیز مشخص شده است.
*** برگزاری مانور اطفای حریق در ۱۴ تیرماه
تیموری گفت: مانور اطفای حریق با هدف هماهنگی میان دستگاه ها در صورت بروز آتش سوزی در جنگل ها از سال گذشته آغاز شد و امسال نیز ادامه دارد که البته به علت تقارن با ماه مبارک رمضان با چند روز تاخیر در ۱۴ تیرماه برگزار می شود.
وی افزود: رییس سازمان حفاظت محیط زیست طی مکاتبه ای با چهار استاندار استان های چهارمحال و بختیاری، آذربایجان شرقی، گلستان و فارس خواستار برگزاری مانور اطفای حریق شد که قرار است با ۲۰ استان همراه ، این مانور در این چهار استان و با همکاری نهادها مرتبط مانند سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری، هلال احمر، جوامع محلی ، سمن ها و دیگر نهادهای مرتبط برگزار شود.
*** برپایی چادر آتش بان
مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست گفت: برپایی چادر آتش بان از دیگر اقدامات در راستای مقابله با آتش سوزی در جنگل ها است که بر اساس آن تعدادی چادر در برخی نقاط حساس مانند پارک ملی گلستان برپا می شود که افرادی در آن مستقر و به طور مداوم منطقه را پایش می کنند.
وی افزود: البته این چادرها در مکان هایی مرتفع و اینکه احتمال آتش سوزی در اطراف آن وجود دارد برپا می شود و معمولا هم از اهالی بومی منطقه برای پایش استفاده می شود، چون شناخت بیشتری از منطقه دارند.

*** آموزش مسافران و گردشگران
تیموری گفت: آموزش مسافران و گردشگرانی که در فصل احتمال آتش سوزی یعنی اواسط اردیبهشت ماه قصد سفر دارند در ورودی برخی مناطق و پارک ها آموزش های لازم برای نحوه برپایی آتش برای پخت غذا و جلوگیری از سرایت آن به نقاط دیگر داده می شود.

*** آموزش جوامع محلی
وی گفت: یکی از کارهایی که امسال پیشنهاد دادیم، آموزش برای جوامع محلی و سمن ها به ویژه در نزدیک مناطق حفاظت شده و حساس به آتش سوزی است تا با عواقب آتش سوزی و منفعت حفظ محیط زیست آشنا شوند تا به نوعی با سازمان محیط زیست همسو شوند که اقدامات اولیه آن آغاز شده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=19462

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.