• امروز : پنج شنبه - ۶ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 17 - شوال - 1445
  • برابر با : Thursday - 25 April - 2024
1

احیاء تالاب میانکاله در امتداد ارومیه

  • کد خبر : 19166
  • ۲۲ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷
احیاء تالاب میانکاله در امتداد ارومیه

تالاب میانکاله یکی از۶۱۳ ذخیرگاه زیست کره جهانی در ایران است که در سال های گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش آبگیری به سمت خشکی می رفت که با برنامه زیست محیطی دولت یازدهم و با کلید تدبیر در مسیر احیاء قرار گرفت. به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، مدیرکل محیط […]

تالاب میانکاله یکی از۶۱۳ ذخیرگاه زیست کره جهانی در ایران است که در سال های گذشته به دلیل خشکسالی و کاهش آبگیری به سمت خشکی می رفت که با برنامه زیست محیطی دولت یازدهم و با کلید تدبیر در مسیر احیاء قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا، مدیرکل محیط زیست مازندران گفت که طرح احیاء تالاب بین المللی میانکاله همزمان با سفر رئیس جمهوری به مازندران اجرایی می شود.
حسینعلی ابراهیمی کارنامی، لایروبی و مرمت نهرها و کانال ارتباطی آبرسانی به تالاب بین المللی میانکاله، لایروبی خلیج گرگان به عنوان یکی از مهم ترین کانال های آبرسانی به این تالاب را به عنوان برنامه اول احیاء این ذخیرگاه زیست کره در مازندران عنوان کرد.
وی کاهش بارندگی، خشکسالی چند سال اخیر، کاهش میزان ورودی و عقب نشینی دریای خزر را از دلایل اصلی خشک شدن تالاب بین المللی میانکاله دانست.
به گفته ابراهیمی، طرح احیاء تالاب بین المللی میانکاله در یک برنامه پنج ساله تا سال ۱۴۰۰ تکمیل و این تالاب به طور کامل از خشکی رها می شود.
احیاء تالاب میانکاله پس از احیاء دریاچه ارومیه، هورالعظیم و هامون درجنوب و شرق کشور است که در دولت تدبیر و امید با محوریت سازمان محیط زیست در دستور کار قرار گرفته است.
تالاب بین المللی میانکاله با ۶۸ هزار هکتار مساحت در شرق مازندران و درحوزه استحفاظی شهرستان بهشهر و روستای زاغمرز در حاشیه دریای خزر واقع است.
این تالاب که در منطقه شبه جزیره ای واقع است، به دلیل برخورداری از تنوع زیستی به خصوص مواد غذایی یکی از کانون های زیستگاهی برای بیش از ۳۲۰ گونه پرندگان مهاجر و بومی و ۱۸۰ گونه گیاهی به شمار می رود.
براساس آمارهای رسمی، سالانه ۶۰ درصد از پرندگان زمستان گذران استان مازندران شامل ۸۵۰ تا ۹۰۰ هزار بال پرنده، به این ذخیرگاه زیست کره جهان سفر می کنند و حدود پنج ماه در این منطقه زمستان گذرانی می کنند.
ذخیره گاه زیست کره به مناطقی اتلاق می شود که مورد تایید سازمان های بین المللی حفاظت محیط زیست قرار دارند و طرح های مطالعاتی نیز از سوی این سازمان ها برای احیاء انجام می شود.
این مناطق حفاظت شده از طرف یونسکو تحت پوشش دفتر شورای هماهنگی بین‌المللی برنامه انسان و کره مسکون (MAB) قرار دارند. از آغاز اجرای آن (دهه ۱۹۶۰ میلادی) تاکنون ۶۱۳ ذخیره گاه زیست کره در بیش از ۱۰۷ کشور جهان به ثبت رسیده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=19166

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۱
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.