• امروز : شنبه - ۸ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : 19 - شوال - 1445
  • برابر با : Saturday - 27 April - 2024
1

دخالت انسانی علت مهم آفت پذیری جنگل های شمال

  • کد خبر : 16641
  • ۰۲ آبان ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۸
دخالت انسانی علت مهم آفت پذیری جنگل های شمال

رئیس انجمن جامعه جنگلبانی ایران شعبه مازندران گفت که دخالت های انسانی با ایجاد برش در زیست بوم ، جنگل های شمال را آفت پذیر کرده است. به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا؛ محمد امینی افزود: جنگل های شمال به طور طبیعی چند طبقه و چند لایه هستند، ولی دخالت های انسانی […]

رئیس انجمن جامعه جنگلبانی ایران شعبه مازندران گفت که دخالت های انسانی با ایجاد برش در زیست بوم ، جنگل های شمال را آفت پذیر کرده است.
به گزارش خبرگزاری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایرنا؛ محمد امینی افزود: جنگل های شمال به طور طبیعی چند طبقه و چند لایه هستند، ولی دخالت های انسانی مانند جاده سازی ، ایجاد شبکه برق و ویلا سازی سبب شد تا بین لایه های جنگلی شکاف و یا برش اکوسیستمی ایجاد شود.
وی توضیح داد: جنگل های شمال در مقابل آفات و بیماری ها و بلایای طبیعی خود نگهدارنده هستند و در برابر بلایای طبیعی مانند سیل به صورت سدی طبیعی عمل می کنند و ذخیرگاه آب های سطحی هم محسوب می شوند، ولی ‘تنک Tonok’ شدن جنگل پذیرش و نفوذ آفت و بیماری را در آن افزایش داده است.
عضو هیات علمی موسسه تحقیقات و منابع طبیعی مازندران به خاکبرداری های سنگین، از بین رفتن آببندان ها و یا خشک کردن آنها با هدف آبیاری زمین های کشاورزی اشاره کرد و گفت: این موارد در واقع دخالت های انسانی هستند که برش اکوسیستم در جنگل های شمال را بیشتر کرده است.
وی به وجود بیماری خزان زودرس درختان شمشاد و آفت شب پره جنگل های شمال اشاره کرد و گفت: البته تغییرات آب و هوایی، بارندگی های سیل آسا و افزایش یک و نیم درجه ای دمای هوا هم آفت پذیری جنگل های شمال را بیشتر کرده است.
امینی بر لزوم تغییر رفتار و دخالت انسانی در جنگل های شمال تاکید کرد و هشدار داد: اگر نتوانیم برخورد های علمی با جنگل داشته باشیم ، حمله آفات و بیماری علیه جنگل به بحران جدی تبدیل می شود.
وی در عین حال گفت که بازگشت اکوسیستم طبیعی جنگل های شمال سخت و در عین حال زمانبر است ، اما با تغییر الگوی رفتاری می توان بیماری ها و آفت های جنگل های شمال را کنترل کرد.
عرصه جنگلی شمال کشور بر اساس برآوردهای رسمی یک میلیون و ۹۰۰ هزار هکتار است و بیش از یکهزار و ۳۵ گونه جنگلی در این مناطق یافت می شود.
تاکنون دستکم ۳۰ عامل آفت زا در جنگل های شمال شناسایی شد که گروه وسیعی از درختان را در برگرفته و برخی از گونه های با ارزش نظیر ‘ملچ’ و ‘شب خسب’ را به مرز انقراض نزدیک کرده است.
بیماری بلایت و شب پره شمشاد ۲ آفتی است که در سال های اخیر در جنگل های شمال شیوع یافته و بخش زیادی از شمشادهای هیرکانی را از بین برده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=16641

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.