• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
7

گزارش کویر‌خواری نداشتیم/ واگذاری کویر به بخش‌خصوصی

  • کد خبر : 13676
  • ۰۹ آبان ۱۳۹۴ - ۱۴:۲۸
گزارش کویر‌خواری نداشتیم/ واگذاری کویر به بخش‌خصوصی

معاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: تاکنون گزارشی از کویر‌خواری نداشته‌ایم اما براساس برنامه ششم توسعه، یک میلیون هکتار از بیابان‌های کشور برای احیاء به بخش خصوصی واگذار می‌شود که از سرمایه‌گذاران در این راستا استقبال می‌شود. به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا ،پرویز گرشاسبی اظهار کرد: […]

biyaban_kavir_tagh_derakhtcheمعاون سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اعلام کرد: تاکنون گزارشی از کویر‌خواری نداشته‌ایم اما براساس برنامه ششم توسعه، یک میلیون هکتار از بیابان‌های کشور برای احیاء به بخش خصوصی واگذار می‌شود که از سرمایه‌گذاران در این راستا استقبال می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN) به نقل از ایسنا ،پرویز گرشاسبی اظهار کرد: گرچه ممکن است پدیده کوه‌خواری که جزو اراضی و مناطق خوش‌ آب و هوا و در ارتفاعات استان‌هایی مانند تهران، کرج و غیره است، وجود داشته باشد اما بیابان‌خواری و کویرخواری تاکنون مشاهده و گزارش نشده است که اگر کسی گزارشی در دست داشته باشد می‌تواند به سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری ارائه دهد.

وی با بیان این‌که از سرمایه‌گذاری در مناطق بیابانی و کویری برای احیای آن استقبال می‌کنیم، افزود: براساس برنامه ششم توسعه یک میلیون هکتار از اراضی بیابانی به بخش خصوصی برای سرمایه‌گذاری و احیاء واگذار می‌شود.

معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: در کشور حدود ۳۲ میلیون هکتار مناطق بیابانی وجود دارد که از این میزان، هفت میلیون هکتار جزو کانون‌های بحرانی هستند اما براساس طرح تعریف شده در قالب برنامه ششم توسعه، اراضی بیابانی واگذار شده به بخش خصوصی برای تثبیت و بیابان‌زدایی از کانون‌های بحرانی و مناطق غیربحرانی در دستور کار قرار گرفته است.

به گفته گرشاسبی یکی از اقداماتی که کشورهای پیشرفته برای بیابان‌زدایی انجام می‌دهند بهره‌گیری از پتانسیل مناطق بیابانی و کویری برای احداث صنایعی مانند نیروگاه‌ها، گردشگری و صنایعی مانند مجسمه‌سازی، کاشی و سرامیک، MDF و غیره است که از ماسه برای تولید محصولات خود استفاده می‌کنند. در این راستا درصدد برنامه‌ریزی برای واگذاری مناطق بیابانی به سرمایه‌گذاران بخش خصوصی هستیم.

وی با بیان این‌که در حال حاضر حدود هشت سایت قانونی گردشگری در مناطقی مانند نطنز، خور، بیابانک و دیگر مناطق کویری در اصفهان و شیراز وجود دارد، اظهار کرد: به عنوان مثال در کویر می‌توان مناطقی را برای گردشگران خارجی که بیابان‌ ماسه‌ای ندیده‌اند و می‌خواهند آفتاب شن بگیرند، مشخص کرد تا شرکت‌های سرمایه‌گذاری در این مناطق ضمن احیای کویر، گردشگران خارجی را جذب کنند.

معاون آبخیزداری، مراتع و امور بیابانی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور گفت: یکی‌دیگر از اقدامات، مذاکره با چند شرکت سرمایه‌گذار برای ورود تکنولوژی تولید محصولات صنایعی مانند مجسمه‌سازی، کاشی و سرامیک و MDF از چین بوده که در قالب طرح تعریف شده در برنامه ششم پیش‌بینی شده است.

لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=13676

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.