• امروز : جمعه - ۳۱ فروردین - ۱۴۰۳
  • برابر با : 11 - شوال - 1445
  • برابر با : Friday - 19 April - 2024
1

شائبه سرطان‌زا بودن باران‌های مصنوعی

  • کد خبر : 11388
  • ۲۰ تیر ۱۳۹۴ - ۷:۴۶
شائبه سرطان‌زا بودن باران‌های مصنوعی

به گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)؛ باران‌های مصنوعی از طریق بارور کردن ابرها، تکنیک جدیدی است که در کشور ما هم در چند سال اخیر برای فرار از خشکسالی و داشتن باران‌های موسمی انجام می‌شود. از زمانی که این بحث مطرح شد، اظهارنظرهای مختلفی درباره آن وجود داشت و برخی حتی ادعا می‌کردند این‌باران‌ها […]

abr_asemanبه گزارش پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی(IANN)؛ باران‌های مصنوعی از طریق بارور کردن ابرها، تکنیک جدیدی است که در کشور ما هم در چند سال اخیر برای فرار از خشکسالی و داشتن باران‌های موسمی انجام می‌شود. از زمانی که این بحث مطرح شد، اظهارنظرهای مختلفی درباره آن وجود داشت و برخی حتی ادعا می‌کردند این‌باران‌ها برای سلامتی افراد خطراتی را داشته و سرطان‌زا هستند. نگرانی درباره سلامت عمومی و ترس از ابتلا به امراض سخت باعث شده اخبار راست و دروغ زیادی درباره انواع بیماری‌ها و همچنین مواد غذایی و طبیعی اطراف ما که ضریب ابتلا به انواع بیماری‌ها را تقویت می‌کنند منتشر شود. در حالی که ماه گذشته یکی از نمایندگان مجلس بر سرطان‌زا بودن باران‌های مصنوعی تاکید کرده بود، روز گذشته مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در واکنش به اظهارات مطرح شده مبنی بر اینکه باران‌های مصنوعی سرطان‌زا هستند، گفت: باروری ابرها به دو صورت انجام می‌شود و با وجود اینکه در دولت قبلی کارشکنی‌هایی صورت گرفت اما در حال حاضر فرآیند باروری ابر‌ها هیچ مشکلی ندارد. محمد مهدی جوادیان، ادامه داد: روش کلاسیک تولید باران تحت نظر وزارت نیرو انجام می‌شود و فرآیند تولید به این صورت است که همان فرآیند طبیعی بارش را از طریق روش‌هایی تشدید می‌کند.
 تولید باران با روش‌های نوین باران‌زایی
کاظم جلالی، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس اخیرا اعلام کرده است که به واسطه نتیجه برخی بررسی‌ها، باران‌های مصنوعی سرطان‌زا هستند و به توصیه وزارت نیرو این طرح مسکوت شده است. مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها، با بیان اینکه باروری ابرها به دو روش صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یکی از روش‌های تولید باران، روش کلاسیک است که در تمام کشورهای دنیا مورد تایید قرار گرفته است. محمدمهدی جوادیان‌زاده ادامه داد: روش کلاسیک تولید باران تحت نظر وزارت نیرو انجام می‌شود و فرآیند تولید به این صورت است که همان فرآیند طبیعی بارش را از طریق روش‌هایی تشدید می‌کند. مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان اینکه این روش را سازمان جهانی هواشناسی و مراکز علمی سراسر دنیا تایید کرده‌اند، اظهار کرد: سازمان جهانی هواشناسی که ۷۲ کشور عضو آن هستند در بیانیه ۲۰۰۷ خود اثرات مثبت و اثربخش تولید باران مصنوعی به روش کلاسیک را مورد تایید قرار داده است. جوادیان‌زاده با بیان اینکه باران مصنوعی به روش‌های دیگری نیز صورت می‌گیرد، اظهار کرد: یکی دیگر از این روش‌ها یونیزاسیون است که در همان بیانیه ۲۰۰۷ سازمان جهانی هواشناسی مورد نقد قرار گرفته است. وی تولید باران به روش‌های نوین باران‌زایی را یک کار دشوار دانست و اظهار کرد: در بیانیه سازمان جهانی هواشناسی آمده است که تولید باران از طریق تولید ابر و باران‌زا کردن آن امکان‌پذیر نیست و افرادی که این ادعا را دارند باید به دید تردید به آنها نگاه کرد. مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها با بیان اینکه سازمان جهانی هواشناسی و سازمان‌های علمی سراسر دنیا تولید باران به روش کلاسیک را قبول دارند، گفت: تولید باران مصنوعی به روش‌های نوین باران‌زایی مورد تردید کارشناسان تمام دنیا قرار گرفته است و از آن به عنوان شبه‌علم یاد می‌شود.
 تاکید دولت قبل بر باران مصنوعی 
جوادیان‌زاده با بیان اینکه هنوز تاثیرات این روش مشخص نشده است، اظهار کرد: صحت بحث‌هایی مانند سرطان‌زا بودن و اینکه این‌باران‌ها موجب زلزله می‌شود هنوز مورد تایید قرار نگرفته است و نباید در این باره قضاوت شود. وی در پاسخ به این سوال که آیا در ایران از این روش برای تولید باران استفاده می‌شود، گفت: در اواخر دولت قبل به دلیل تشدید خشکسالی سازمان‌های متعددی همچون محیط زیست اقدام به تولید باران از این روش کردند. مدیر مرکز تحقیقات و مطالعات باروری ابرها در ادامه افزود: در دولت قبلی دو پروژه در آذربایجان غربی و خوزستان مبنی بر تولید باران مصنوعی با این روش انجام شد، اما ‌در دولت جدید، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با پیگیری‌هایی که انجام داد توانست از هیات دولت مصوبه‌ای را مبنی بر ممنوعیت واردات تجهیزات تولید این نوع باران بگیرد. وی با بیان اینکه در حال حاضر وزارت نیرو اجرایی کردن چنین پروژه‌هایی را متوقف کرده است، گفت: این پروژه‌ها تنها در قالب تحقیقات انجام می‌شود که البته در حال حاضر تحقیقات فعالی نیز در این زمینه نداریم. به گزارش ایسنا، چندی پیش کاظم جلالی رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس تولید باران به روش‌های مصنوعی را سرطان‌زا خواند و گفت: به توصیه وزارت نیرو این طرح مسکوت شد و با توجه به این شرایط باید منتظر باران طبیعی از آسمان بود.
منبع: روزنامه آرمان
لینک کوتاه : http://iann.ir/?p=11388

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت پایگاه خبری کشاورزی و منابع طبیعی در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • در صورت مشاهده پیام های غیر اخلاقی توسط پلیس فتا پیگیری میشه
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با موضوع باشد منتشر نخواهد شد.